Citat:
În prealabil postat de zorobabel
Dar ce te face pe tine sa crezi ca Petru si Pavel au mai propovaduit si alta invatatura, diferita de cea prezentata in Sf Scriptura? Ce argumente ai? Asa pe supozitii....
|
nu pe supozitii evident, ci bazandu-ne pe Sfanta Scriptura, Cuvantul lui Dumnezeu.
Sa nu credeti voi ca Sfantul Pavel citea peste tot doar epistolele sale, ci propovaduia Evanghelia ca un adevarat Apostol, detaliind invatatura dupa cum o cerea fiecare situatie in parte, uneori sistematizand-o ca un adevarat profesor. Sfintii Apostoli au propovaduit Evanghelia prin viu grai!
"Deci, dar, fraților, stați neclintiți și țineți predaniile pe care le-ați învățat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră. " II Tesalonicieni 2,15
"Pavel, plecând de la ei, a osebit pe ucenici, învățând în fiecare zi în școala unuia Tiranus. " Fapte 19,9
"Fraților, vă laud că în toate vă aduceți aminte de mine și țineți predaniile cum vi le-am dat. " I Corinteni 11,2
Altfel formulat: pastrati traditiile asa cum vi le-am transmis eu. Traditie (predanie): transmiterea mai intai orala si apoi scrisa a invataturilor doctrinare, morale si liturgice, pe care Biserica le-a codificat apoi in canonul Noului Testament.