Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.08.2010, 23:51:52
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Religia: Ortodox
Implicit

Desi de multe ori am fost de accord cu tine, acum chiar nu sunt.

Sfântul Ioan Casian spune asa străinătatea este foarte propice mântuirii. Pune-ti o singura intrebare, cati dintre noi cei plecati afara am spus :'' Face-se voia Ta Tata''?, si cati dintre cei care au spus, nici macar duhovnicul nu le-a zis: '' Nu plecati afara din tara'' !

Inainte de a mai judeca, ar tb sa te gandesti ca poate-ti ceri osanda singur.

Aici nu stau cainii cu colacii-n coada, si nu e nici Raiul pe pamant. Incercari sunt, si crede-ma sunt asa de grele uneori...

In rest, Doamne ai mila.

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
România luptătoare e constituită din cei care, puțini sau mulți, aleg să trăiască corect în această țară. Nu trebuie să fii un erou sau geniu, e suficient să nu pleci. Chiar dacă acești oameni sunt foarte puțini, chiar dacă, teoretic, ai fi ultimul, efortul tău are rod, pentru că România dăinuiește prin oamenii care cred în ea.

Faptul că ceilalți fac răul nu înseamnă că trebuie să fugi ci dimpotrivă, să rămâi. Dar asta corespunde unei viziuni a vieții care din păcate nu caracterizează pe cei mai mulți. Sunt două feluri de a privi viața de acum: ca un bun de consum sau ca un sacrificiu pentru o idee. Cei mai mulți oameni nu reușesc să se înalțe la nivelul idealurilor; presați de grijile cotidiene și de ambițiile mărunte pentru lucruri și situații trecătoare ei duc o viață egoistă care nu se materializeazăîn ceva durabil,veșnic. Al doilea fel de a privi viața este de a crede și a te sacrifica pentru o idee nobilă, fie ea religioasă sau socială.

Te înțeleg, dar dacă oamenii Bisericii se comportă așa înseamnă că nu fac parte cu adevărat din Biserică, că sunt uscături pentru care nu trebuie să ne întristăm și care nu trebuie să ne abată din drumul nostru.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2010, 23:56:19
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Pe langa faptul ca la noi este un lux sa asiste doctorul la nastere, atunci cand o face, dupa cum s-a intamplat la mine si in acelasi salon cand doctorul care ma chiureta * pentru ca nu mi se dezlipea placenta *, cu o mana facea acest lucru iar cu alta manca un covrig.
Poate ii era foame...
Ory, sa stii ca si pe aici se intampla f multe nereguli. Nu idealizati, ca nu e cazul. E mai curat in spitale, au aparatura buna, personalul se poarta frumos, dar cu toate astea se fac multe greseli, unele fatale. Spitalele au obiceiul de a numara cazurile de medicatie gresita. Acum doi ani au fost mai bine de 8000 de cazuri.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 00:07:09
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Eu nu m-am lamurit care-i problema voastra spirituala sau psihologica ! Daca voi ati plecat trebuie sa plece tot neamul ? Si de ce ne pisati pe noi crestinii ortodocsi de pe acest forum ?
N-ati inteles pana acum ca n-ati convins pe nimeni ?

Cum sa las tara, care-i plina de biserici, manastiri, duhovnici cu har si moaste sfinte, in schimbul a ceea ce-mi ofera vestul ? Vestul imi ofera prea putin !

Este evident ca daca vreti doar sa refulati in lumea crestin-ortodoxa, pe care ati parasit-o, va inteleg, chiar dc nu-s de acord !

Imi pareti un cor de disperati si dezradacinati.

Last edited by IonelS; 22.08.2010 at 00:09:17.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 00:25:32
Senior Member

Implicit

Saracutu de tine. si ingrati mici ce suntem noi astia plecati.

Oare cum am indraznit noi sa plecam, si sa nu-ti cerem tie voie. Te rog frumos sa ne ierti si sa ne ingadui, si sa ne iubesti asa pacatosi cum suntem noi.

Cum am mai spus, faptul ca urmam dreapta credinta, nu inseamna ca suntem si poporul ales. Si asa cum urmam noi dreapta credinta, si alte popoare o pot urma.

Bunu Dumnezeu nu exista doar in Romania, e peste tot.

Doamne ajuta.

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Eu nu m-am lamurit care-i problema voastra spirituala sau psihologica ! Daca voi ati plecat trebuie sa plece tot neamul ? Si de ce ne pisati pe noi crestinii ortodocsi de pe acest forum ?

Cum sa las tara, care-i plina de biserici, manastiri, duhovnici cu har si moaste sfinte, in schimbul a ceea ce-mi ofera vestul ? Vestul imi ofera prea putin !

Este evident ca daca vreti doar sa refulati in lumea crestin-ortodoxa, pe care ati parasit-o, va inteleg, chiar dc nu-s de acord !

Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 00:29:15
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:

Dar tu personal de ce ai plecat, atunci cand ai facut-o...parasind totusi Romania, asa plina de Biserici cum e, de Manastiri, si duhovnici cu har?

Mi se pare ca privesti totul cam dur, desi ai putea in egala masura sa intelegi ca poate cei plecati din tara...isi varsa si ei of-ul pe acest forum doar, si nicidecum nu ar fi vreo secta care incearca sa lase teritorul tarii pustiu.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 00:31:46
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Eu am plecat din curiozitate, din spirit de aventura, dar nu cu ideea de a-mi parasi tara ! Imi pare rau ca n-am vazut USA , Canada si Australia ....Dar acasa este acasa si nu parasesc ce mi-a dat Dumnezeu.

Eu propun ca raspandacii de expatriere sa se duca pe alte forumuri.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 00:42:45
Senior Member

Implicit

Cred ca-ti lipseste o nevasta! Ar fi cazul sa te insori !

Citat:
Eu am plecat din curiozitate, din spirit de aventura, dar nu cu ideea de a-mi parasi tara ! Imi pare rau ca n-am vazut USA , Canada si Australia ....Dar acasa este acasa si nu parasesc ce mi-a dat Dumnezeu.

Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 00:50:20
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

Deci tu ai plecat din curiozitate...in timp ce ceilalti sunt raspandaci cu probleme psihice, care or fi trecut granitza cu flacoanele de pastile dupa ei...
Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 00:52:00
raisa2006 raisa2006 is offline
Member

Data înregistrării: 11.02.2010
Implicit

Dar cati din cei de acasa apreciaza acest lucru?
Dintr un popor majoritar ortodox( 85% parca) cati sunt practicanti?
15% cred ca e mult spus...
Depinde ce vrei tu de la vest....

Last edited by carmenserghi; 22.08.2010 at 00:58:09.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 00:59:07
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de carmenserghi Vezi mesajul

Dar cati din cei de acasa apreciaza acest lucru?
Dintr un popor majoritar ortodox( 85% parca) cati sunt practicanti?
15% cred ca e mult spus...
Depinde ce vrei tu de la vest....
Esti ortodoxa?

Scuze ca te intreb...dar am convingerea ca aceasta afirmatie ( standard) face parte din cateheza sectara...care nu se rezuma la cunoasterea Adevarului, ci la imbrobodirea procentajelor...

Hai sa nu judecam aiurea, asa cum sectarii au ramas saracii in proportie de 10% din populatia Romaniei, desi se dau cu posteriorul de pamant cu spor...tot asa procentajul cat se poate de elocvent e acela de fix 85 % de Ortodocsi....
Reply With Quote
Răspunde

Tags
emigrare

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Incinerarea este un pacat? rainer_ligia Eutanasia 108 06.03.2013 20:01:52
Este pacat? nicusor3 Intrebari utilizatori 50 03.02.2013 21:50:31
Este iluzionismul pacat? Bunl Generalitati 2 05.09.2008 00:47:01