![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Nu cred că a fost o partidă, eu cel puțin nu mi-am dorit aceasta. Dacă e ceva de recunoscut, umil recunosc că mă surclasați în multe domenii dintre care nu pe ultimul loc este pregătirea teologică. Important este că am demonstrat userilor [ce nu vor să înțeleagă] că se poate duce o polemică rațională bazată pe argumente. Prea multă ură viscerală, prea multe înjurături pe un forum ce se numește creștin...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cât despre a fi botezat vs. a trăi în păcat, mulți nu conștientizează asta. Toți păcătuim, însă ne-a fost lăsată Taina Sfintei Spovedanii și Taina Sfintei Împărtășanii pentru curățarea păcatelor, cu condiția de a lăsa păcatele și de a face fapte bune în loc Poate să se fi lăsat de păcat la data la care noi "l-am judeca". Corect, sunt destui care se pocăiesc doar la suprafață. |
|
|||
|
|||
![]()
De unde si cand a fost preluat acest obicei al botezarii pruncilor prin intermediul parintilor si nasilor? Intreb asta, deoarece Sfintii Apostoli nu pomenesc nimic despre asa ceva (nu am gasit nimic despre botezul copiilor, despre nasi, etc, in epistolele lor).
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
la mat pe trice atunci cand i-ati sugerat sa accepte ca afirmatia sa a fost o simpla parere personala cam hazardata. Ar fi fost singura cale de remiza. Uneori increderea prea mare in ratiune ne joaca feste. Doamne ajuta! Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
cand jucam doar la castig, acum joc doar ca sa ma cunosc pe mine prin aproapele meu. Caut sa vad slabiciunile mele ca sa le elimin si incerc sa-l cunosc mai bine pe aproapele meu. Confruntarea reliefeaza cel mai bine caracterul omului. Sunt oameni care nu stiu sa piarda, vor tot timpul sa aibe ei ultimul cuvant, crezand ca astfel au si adevarul de partea lor. E mai bine cand ne smerim. Doamne ajuta! Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]()
Unii au o placere sadica sa se faulteze singuri (expresia nu este din sah), crezand ca se lupta cu cineva. Este si cazul dvs. Incercati sa evitati infantilismele (cum ar fi cele de genul "partide castigate", "mat", "remiza", etc).
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. dupa dumneavoastra, cei bolnavi mental nu se pot mântui, pt că nu întrunesc condiția intelectuală pt botez, deci ii privam de Sfantul Har dumnezeiesc. Si argumentele mele daca sunt infantile inseamna ca merg pe drumul cel bun ... parca Hristos a zis sa fim precum pruncii ![]() Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Căci și când ne aflam la voi, v-am dat porunca aceasta: dacă cineva nu vrea să lucreze, acela nici să nu mănânce." (2 Tes 3,10) Astfel textul se întoarce împotriva dvs., analogia sunând: Dacă cineva nu vrea să se boteze... Citat:
"Fraților, nu fiți copii la minte. Fiți copii când e vorba de răutate. La minte însă, fiți desăvârșiți." (1 Cor.14,20) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
faulta singur. Mi-ati dat mat aici. Sunteti tare in judecata. Bucurati-va! p.s. Ii salut pe prietenii mei, omul mantuibil si trice, chiar daca nu le impartasesc intru totul ideile. Har, smerenie si jertfa de sine.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intrebati copii daca vor sa munceasca? Vedeti ce raspuns primiti ... De ce copii mananca, daca nu muncesc? De acord cu inteligenta. Atunci dumneavoastra demonstrati cititorilor ca un copil nu poate crede. Ce il impiedica? De pocait nici nu se pune problema ca el nu are inca pacate savarsite de care sa se pocaiasca (doar cel stramosesc din decaderea parintilor)... Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii! |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Arsenie Boca si Sfanta Taina a botezului | alynna | Biserica Ortodoxa Romana | 22 | 10.05.2013 08:28:51 |
Care este sensul Botezului Domnului? | Florin-Ionut | Botezul | 33 | 07.01.2013 15:38:30 |
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi | georgeval | Botezul | 22 | 21.02.2012 23:08:48 |
Taina Botezului în Filocalie | NECTARIE | Botezul | 6 | 23.11.2011 15:34:34 |
|