Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.08.2010, 23:13:24
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de claudiu.hcs Vezi mesajul
Ma ispititi sa vorbesc poate putin mai lejer si poate o sa primesc din nou ban si nu vreau acest lucru.
Dar spuneti-mi, ce face sufletul asta acolo? Si de ce sufletul fetitei si al lui Lazar nu si-au amintit aceasta calatorie? In timpul acela Hristos isi lepadase dumnezeirea si nu mai avea pe cine sa insoteasca sufletelele?
Sufletul fetitei si al lui Lazar au fost intr-adevar in adormire.
Doar sufletele celor ce si-au castigat mantuirea in decursul
unei vieti traite intru Hristos vor fi cu Hristos si dupa moartea
trupeasca, tocmai pentru ca duhul lui Hristos traieste in ele.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Vechi 29.08.2010, 23:16:23
Scotianul
Guest

Implicit Pt Claudiu HCS

Citat:
Moartea este o realitate si sufletul nemuritor este doar un mit cu multe implicatii pagane.
Te rog frumos,fa-mi si mie(cand ai timp),dpdv al Bibliei,o analiza intre ,,suflet" si ,,duh".Scurt,la obiect+distinctii si consecinte.Multumesc.Iti citesc postarile si m-ar interesa cum vezi acest aspect.Sa-ti dau un exemplu pe care daca se poate as dori sa-ti aflu opinia:,,Căci cuvântul lui Dumnezeu e viu și lucrător și mai ascuțit decât orice sabie cu două tăișuri, și pătrunde până la despărțitura sufletului și duhului, dintre încheieturi și măduvă, și destoinic este să judece simțirile și cugetările inimii"(Evrei 4:12)

Multumesc anticipat
Vechi 29.08.2010, 23:16:38
claudiu.hcs claudiu.hcs is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.08.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Si de unde stiti ca nu si-ar fi castigat mantuirea aceste suflete? Nu gasesc scris in Biblie. Faptul ca Isus plangea pentru Lazar ne poate da un indiciu? Era un om dupa inima Sa sau nu?

Chiar daca nu cred in ideea ca un om poate sa-si castige mantuirea, am mers pe acest rationament.
Vechi 29.08.2010, 23:17:46
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Implicit

Citat:
Nu am afirmat ca sunt sectar adventist. Sunt liber cugetator si imi place sa gandesc logic si rational. Studiez Biblia de mic prunc si nu am reusit sa gasesc concluziile bisericii ortodoxe. Am vizitat multe culte religioase (locasurile de inchinare) si nu cred ca o singura confesiune religioasa are tot adevarul teologic. Pana la urma biserica este un trup de oameni format din indivizi din orice confesiune.
Ba da domnule, spre marea dezamăgire a dumitale Biserica Ortodoxă are adevărul teologic întreg necesar pentru mântuire, și nu doar adevărul teologic ci și sfintele taine, sfânta tradiție, sfinți părinți și sfinți, o istorie de aprox 2000 de ani, lucruri pe care sectarii adventiști nu le au. Problema este să le mai și cauți, pentru că le vei găsi.

"Studiez Biblia de mic prunc". Probabil că dumneata te-ai născut chiar cu biblia în mână și încă de când erai cu țâța în gură o dădeai și pe scriptură.

"Pana la urma biserica este un trup de oameni format din indivizi din orice confesiune." Asta este doar părerea dumitale și care nu are rezonanță decât în mediile sectare de unde a apărut și unde va și muri. Biserica este o instituție divino-umană, nu este o instituție care să fie la cheremul oricărui "sectar profetic".
Vechi 29.08.2010, 23:25:29
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Citat:
Si de unde stiti ca nu si-ar fi castigat mantuirea aceste suflete? Nu gasesc scris in Biblie. Faptul ca Isus plangea pentru Lazar ne poate da un indiciu? Era un om dupa inima Sa sau nu?

Chiar daca nu cred in ideea ca un om poate sa-si castige mantuirea, am mers pe acest rationament.
Asertiunea mea era la modul general. Aici, in particular, chiar
daca Lazar merita sa fie cu Hristos, sau hai sa zicem ca si fetita,
totusi lucrarea de mantuire nu se terminase. Abia dupa momentul
jertfei de pe cruce si al invierii putem vorbi de mantuire.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Vechi 29.08.2010, 23:31:51
claudiu.hcs claudiu.hcs is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Te rog frumos,fa-mi si mie(cand ai timp),dpdv al Bibliei,o analiza intre ,,suflet" si ,,duh".Scurt,la obiect+distinctii si consecinte.Multumesc.Iti citesc postarile si m-ar interesa cum vezi acest aspect.Sa-ti dau un exemplu pe care daca se poate as dori sa-ti aflu opinia:,,Căci cuvântul lui Dumnezeu e viu și lucrător și mai ascuțit decât orice sabie cu două tăișuri, și pătrunde până la despărțitura sufletului și duhului, dintre încheieturi și măduvă, și destoinic este să judece simțirile și cugetările inimii"(Evrei 4:12)

Multumesc anticipat
O sa incerc sa argumentez maine cu versete. Acum le am in minte dar trebuie sa dau un copy paste si sa fac o argumentare mai mare.

Sufletul se refera la ceea ce reprezinta omul ca fiinta vie, iar spiritul este acea parte care comunica cu Dumnezeu, daca o pot numi asa. Spiritul putem numi oarecum inima de carne la care se refera profetii referindu-se la timpurile in care Domnul va da o inima de carne si va pune legile in inimile oamenilor. Aceste parti nu sunt neaparat distincte, insa asa cum spunea si Pavel: simte doua influente: una a spiritului - duhului si una a firii pamantesti, as numi-o a sufletului.
Maine dupa amiaza, sau spre seara o sa revin cu o versiune completa.

Seara buna si Dumnezeu sa ne lumineze mintile si sa ne ofere dragoste din belsug!
Vechi 29.08.2010, 23:36:51
Scotianul
Guest

Implicit

Citat:
Sufletul se refera la ceea ce reprezinta omul ca fiinta vie, iar spiritul este acea parte care comunica cu Dumnezeu, daca o pot numi asa. Spiritul putem numi oarecum inima de carne la care se refera profetii referindu-se la timpurile in care Domnul va da o inima de carne si va pune legile in inimile oamenilor. Seara buna si Dumnezeu sa ne lumineze mintile si sa ne ofere dragoste din belsug!
Multumesc pentru precizari.Nu este nici o graba,nu am pretentia sa raspunda cineva pe loc si mi-se pare normal si corect ca orcine sa-si pregateasca raspunsul.O ultima rugaminte>referitor la idee de mai sus ma interesaza(in cadrul analizei de maine) cum se aplica in cazul Ecclesiastul 12:7 ,,Și ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat."

Toate cele bune.Cel de Sus sa fie alaturi de noi toti.
Vechi 30.08.2010, 11:10:49
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
Tinere ești jalnic. Am mai văzut mistificări din prostie, dar mistificări cu atâta perversitate mai rar. Domnule sectar, Filipeni 1:23-24 vorbește foarte clar că mutarea la care se referă sfântul Pavel este din trup, din moment ce alege să nu se mute pentru a rămâne în trup spre a fi cu ucenicii. Mistificările pe care încerci să le validezi cad ca frunzele în fața textului scripturistic. Din moment ce alege să mai rămână în trup, este evident că mutarea despre care vorbește în versetul 23 este o mutare din trup spre a fi cu Domnul. Deci, las-o baltă că devii penibil.
Bun. Să rămân eu penibil, sectar, pervers, prost, mistificator, jalnic și tânăr (aici Doamne ajuta!), dar gălușca tot gălușcă rămâne! Oricum ați lua-o cuvintele respective nu se regăsesc în textul original, iar eu știam că versiunea sinodală (oficială în Biserica Ortodoxă) este o traducere și nu o explicație ori un comentariu la Sfânta Scriptură. Poate dacă ar scrie pe copertă "Viziunea Bisericii Ortodoxe Române cu privire la Sfânta Scriptură" ar mai reduce ceva din caznele Iadului(Apoc.22,18).
Vechi 30.08.2010, 19:28:52
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Dănuț scumpule, nici nu-l mai bagă în seamă. Doar eu ți-am răspuns la postarea aceea "lipicioasă" de nenumărate ori. Mai schimbă placa dragule că scârțâie rău...
Nici o data nu ai raspuns..

De ce nu te incumeti acum?
Vechi 30.08.2010, 19:43:52
ionut stefan ionut stefan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2010
Locație: bucuresti
Implicit

nu numai acesta secta adventista este inselatoare si pierzatoare de suflete ci toate celelalte:iehovisti,baptisti,penticostali etc toti sunt slujitori ai dracilor
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Marea Schisma" (1054) s-a intamplat cu adevarat? AlinB Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 30 23.01.2017 12:34:40
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
Moartea unui mare poet "GRIGORE VIERU" nede_mar Stiri, actualitati, anunturi 3 18.01.2009 20:38:08