Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.08.2010, 23:56:36
claudiu.hcs claudiu.hcs is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.08.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Pot fi tot felul de experiente cu Dumnezeu, nu neg. Apreciez cativa preoti pe care i-am cunoscut personal si pe altii din istorie, preoti ortodoxi. Apreciez de asemenea si enoriasi si cred ca pot avea anumite experiente cu Dumnezeu. Dumnezeu ofera copiilor sai de pretutindeni bunatate si mila, insa Adevarul este Hristos si atat. Fara inchinare la Sfinti, fara pupaturi de moaste, fara intermediere intre Mantuitor si mantuit. Asa scrie in Biblia pe care eu o citesc.
Moartea este o realitate si sufletul nemuritor este doar un mit cu multe implicatii pagane.

P.S. Imi poate spune cineva ce faceau sufletele adormitilor respectiv Lazar si fetita inviata de Isus?

Last edited by claudiu.hcs; 29.08.2010 at 23:58:43.
Vechi 30.08.2010, 00:02:28
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de claudiu.hcs Vezi mesajul
Pot fi tot felul de experiente cu Dumnezeu, nu neg. Apreciez cativa preoti pe care i-am cunoscut personal si pe altii din istorie, preoti ortodoxi. Apreciez de asemenea si enoriasi si cred ca pot avea anumite experiente cu Dumnezeu. Dumnezeu ofera copiilor sai de pretutindeni bunatate si mila, insa Adevarul este Hristos si atat. Fara inchinare la Sfinti, fara pupaturi de moaste, fara intermediere intre Mantuitor si mantuit. Asa scrie in Biblia pe care eu o citesc.
Moartea este o realitate si sufletul nemuritor este doar un mit cu multe implicatii pagane.

P.S. Imi poate spune cineva ce faceau sufletele adormitilor respectiv Lazar si fetita inviata de Isus?
Într-adevăr, sufletul dumitale s-ar putea să fie muritor, sufletul sfântului Pavel este nemuritor. Aici este diferența. Sfântul Pavel era creștin; dumneata ești doar un sectar adventist: asta este diferența între un creștin advărat ca sfântul Pavel și un sectar adevărat ca dumneata. Și lasă-ne cu propaganda sectară pe forum ortodox, că nu avem nevoie, suntem sătui de ea.
Vechi 30.08.2010, 00:07:20
Junior Member

Implicit

Nu am afirmat ca sunt sectar adventist. Sunt liber cugetator si imi place sa gandesc logic si rational. Studiez Biblia de mic prunc si nu am reusit sa gasesc concluziile bisericii ortodoxe. Am vizitat multe culte religioase (locasurile de inchinare) si nu cred ca o singura confesiune religioasa are tot adevarul teologic. Pana la urma biserica este un trup de oameni format din indivizi din orice confesiune.
Eu nu va vorbesc jignitor si consider ca nu am produs niciun rau pentru ca sa fie necesara plecarea mea.

Vechi 30.08.2010, 00:17:46
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Nu am afirmat ca sunt sectar adventist. Sunt liber cugetator si imi place sa gandesc logic si rational. Studiez Biblia de mic prunc si nu am reusit sa gasesc concluziile bisericii ortodoxe. Am vizitat multe culte religioase (locasurile de inchinare) si nu cred ca o singura confesiune religioasa are tot adevarul teologic. Pana la urma biserica este un trup de oameni format din indivizi din orice confesiune.
Ba da domnule, spre marea dezamăgire a dumitale Biserica Ortodoxă are adevărul teologic întreg necesar pentru mântuire, și nu doar adevărul teologic ci și sfintele taine, sfânta tradiție, sfinți părinți și sfinți, o istorie de aprox 2000 de ani, lucruri pe care sectarii adventiști nu le au. Problema este să le mai și cauți, pentru că le vei găsi.

"Studiez Biblia de mic prunc". Probabil că dumneata te-ai născut chiar cu biblia în mână și încă de când erai cu țâța în gură o dădeai și pe scriptură.

"Pana la urma biserica este un trup de oameni format din indivizi din orice confesiune." Asta este doar părerea dumitale și care nu are rezonanță decât în mediile sectare de unde a apărut și unde va și muri. Biserica este o instituție divino-umană, nu este o instituție care să fie la cheremul oricărui "sectar profetic".
Vechi 30.08.2010, 00:16:23
Scotianul
Guest

Implicit Pt Claudiu HCS

Citat:
Te rog frumos,fa-mi si mie(cand ai timp),dpdv al Bibliei,o analiza intre ,,suflet" si ,,duh".Scurt,la obiect+distinctii si consecinte.Multumesc.Iti citesc postarile si m-ar interesa cum vezi acest aspect.Sa-ti dau un exemplu pe care daca se poate as dori sa-ti aflu opinia:,,Căci cuvântul lui Dumnezeu e viu și lucrător și mai ascuțit decât orice sabie cu două tăișuri, și pătrunde până la despărțitura sufletului și duhului, dintre încheieturi și măduvă, și destoinic este să judece simțirile și cugetările inimii"(Evrei 4:12)

Multumesc anticipat
Vechi 30.08.2010, 00:31:51
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Te rog frumos,fa-mi si mie(cand ai timp),dpdv al Bibliei,o analiza intre ,,suflet" si ,,duh".Scurt,la obiect+distinctii si consecinte.Multumesc.Iti citesc postarile si m-ar interesa cum vezi acest aspect.Sa-ti dau un exemplu pe care daca se poate as dori sa-ti aflu opinia:,,Căci cuvântul lui Dumnezeu e viu și lucrător și mai ascuțit decât orice sabie cu două tăișuri, și pătrunde până la despărțitura sufletului și duhului, dintre încheieturi și măduvă, și destoinic este să judece simțirile și cugetările inimii"(Evrei 4:12)

Multumesc anticipat
O sa incerc sa argumentez maine cu versete. Acum le am in minte dar trebuie sa dau un copy paste si sa fac o argumentare mai mare.

Sufletul se refera la ceea ce reprezinta omul ca fiinta vie, iar spiritul este acea parte care comunica cu Dumnezeu, daca o pot numi asa. Spiritul putem numi oarecum inima de carne la care se refera profetii referindu-se la timpurile in care Domnul va da o inima de carne si va pune legile in inimile oamenilor. Aceste parti nu sunt neaparat distincte, insa asa cum spunea si Pavel: simte doua influente: una a spiritului - duhului si una a firii pamantesti, as numi-o a sufletului.
Maine dupa amiaza, sau spre seara o sa revin cu o versiune completa.

Seara buna si Dumnezeu sa ne lumineze mintile si sa ne ofere dragoste din belsug!
Vechi 30.08.2010, 00:36:51
Scotianul
Guest

Implicit

Citat:
Sufletul se refera la ceea ce reprezinta omul ca fiinta vie, iar spiritul este acea parte care comunica cu Dumnezeu, daca o pot numi asa. Spiritul putem numi oarecum inima de carne la care se refera profetii referindu-se la timpurile in care Domnul va da o inima de carne si va pune legile in inimile oamenilor. Seara buna si Dumnezeu sa ne lumineze mintile si sa ne ofere dragoste din belsug!
Multumesc pentru precizari.Nu este nici o graba,nu am pretentia sa raspunda cineva pe loc si mi-se pare normal si corect ca orcine sa-si pregateasca raspunsul.O ultima rugaminte>referitor la idee de mai sus ma interesaza(in cadrul analizei de maine) cum se aplica in cazul Ecclesiastul 12:7 ,,Și ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat."

Toate cele bune.Cel de Sus sa fie alaturi de noi toti.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Marea Schisma" (1054) s-a intamplat cu adevarat? AlinB Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 30 23.01.2017 13:34:40
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 17:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 08:26:42
Moartea unui mare poet "GRIGORE VIERU" nede_mar Stiri, actualitati, anunturi 3 18.01.2009 21:38:08