Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.08.2010, 20:00:02
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul

Hristos ne-a iubit cu mizeria noastra, cu lipsa conditiilor MEDIULUI in care lucrezi, cu puroaie, cu flegme, cu tusiri in fata si varsaturi. Conditiile MEDIULUI erau sub orice critica. Lumea murdara tragea de el il murdarea pe haine cu singe si puroi. Cei mai saraci dintre saraci nu erau aruncati in strada ci se lucra cu ei, si nu 5 minute, cu o binecuvintare...ci trebuie sa stai cit trebuie.
Oare chiar sa nu existe nimeni dintre preoti care sa faca in adevar toate acestea? Eu sigur nu le fac, dar sunt oameni care le fac, chiar mai mult. Dar tu le pui pe toate si pe toti intr-un sac. Idealismul (cand este folosit ca arma) este o sabie cu doua taisuri: trebuie sa implinesti tu mai intai cele ce soliciti de la ceilalti. Realitatea este ca nu lipsa idealismului te sperie ci posibilitatea existentei lui. Din intunericul lui, diavolul a strigat: nu exista lumina!.
Nu are rost sa sustii ca Biserica Ortodoxa este slaba fiindca nu are o opera sociala de amploarea celei occidentale; tu nu vrei sa lucrezi, oricum. Nu are rost sa acuzi preotii ca se invart prin Altar; tu nu crezi in "invarteala" lor, oricum. Nu are rost sa te erijezi in aparatorul ortodoxiei in fata nemernicilor de preoti; tu nu esti ortodox (ura te vadeste)! Nu are rost sa continuam aceasta discutie; nu-ti foloseste.

Pentru stiinta ta: Hristos nu aceasta mizerie pe care o prezinti tu a cautat sa o curateasca; vorbesti de lucruri ce iti sunt straine si astfel nu poti sa vezi esenta.
Reply With Quote
Vechi 30.08.2010, 20:12:03
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pr.Gheorghe Vezi mesajul

Pentru stiinta ta: Hristos nu aceasta mizerie pe care o prezinti tu a cautat sa o curateasca; vorbesti de lucruri ce iti sunt straine si astfel nu poti sa vezi esenta.
Oare?
Esti de-a dreptul amuzant.
Tu cind esti cu piciorul rupt si-ti iese osul crapat prin piele oare de ce ai nevoie...de predici ale nemuririi sufletului si a salvarii lui sau de o tija si de cineva care sa se murdareasca pe miini cu singe pentru a ti-o fixa?..eh, parca nu prea mai iti pasa de ESENTA in acele momente? oare nu-i asa? tu crezi ca nenorocitii care-l inconjurau de predici aveau nevoie sau sa fie spalati si ingrijiti? si scapati de buboie? tu crezi ca ele trec de la sine, daca da, poate-mi arati si mie cum se face acest lucru aici pe pamint repetind "minunea"

Oare Hristos a saturat multimile continuind cu predicile la nesfirsit sau LA UN MOMENT DAT OPRINDU-SE si saturindu-i cu piine si peste? fii sigur ca a realizat perfect ce trebuie facut...

Eu sunt ortodox convins dar de tip nou, si in bun acord cu duhovnicul meu, si fii fara nici o grija ca nu am nevoie sa fiu pe placul tau...nu suport ipocrizia si minciuna si mai ales fatarnicia cu fata lunga...

Si din nou lasa-ma tu pe mine. Eu lucrez in planul meu cu oamenii tu insa ESTI PREOT!..nu eu
Reply With Quote
Vechi 30.08.2010, 21:11:08
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
Oare?

Eu sunt ortodox convins dar de tip nou, si in bun acord cu duhovnicul meu, si fii fara nici o grija ca nu am nevoie sa fiu pe placul tau...nu suport ipocrizia si minciuna si mai ales fatarnicia cu fata lunga...

Si din nou lasa-ma tu pe mine. Eu lucrez in planul meu cu oamenii tu insa ESTI PREOT!..nu eu
Slava Domnului ca nu sunt ortodox de tip nou; trebuia sa schimb toate icoanele din casa! De cea a Sfantului Nicolae (el e foarte vechi, a trait demuuult!) mi-ar fi parut foarte rau!

Ma ispitesti si profiti de faptul ca nu ma pot abtine de la a fi ironic atunci cand vad Prostia si Badarania incercand sa se imbrace elegant, pentru a se da drept Intelepciunea si Cunostinta.
Omule, vai de noi, amandoi! Dar stii ce? Eu mai am o sansa, fac pocainta, ma smeresc si tac, chiar de acum. Dumneavoastra (ei, vezi!) ce veti face?
Reply With Quote
Vechi 31.08.2010, 07:12:40
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

In tara cu 90% ortodocsi sunt 1,9 medici la mia de locuitori. Raportul 1,9/1000 este mai mic decat in tari precum Moldova, Bulgaria, Ucraina .
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 14:32:59
valentin.viliga's Avatar
valentin.viliga valentin.viliga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2008
Locație: arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocacoc Vezi mesajul
In tara cu 90% ortodocsi sunt 1,9 medici la mia de locuitori. Raportul 1,9/1000 este mai mic decat in tari precum Moldova, Bulgaria, Ucraina .
cocacoc...faptul ca in romania sunt 1,9 medici la mia de locuitori si ca sunt 18900 de biserici si 400 si ceva de spitale nu are a face cu faptul ca sunt 86,7% de ortodocsi, pentru ca nu e vina BOR pt asta, astia 86,7% ortodocsi sunt platitori de taxe si impozite(si slava Domnului sunt destule) catre Stat, care are datoria de a face scoli, spitale, gradinite, autostrazi, cai ferate, etc., sa numai punem la socoteala miliardele de euro bani de la UE care se intorc inapoi datorita faptului ca cei abilitati nu fac proiecte pt a atrage acei bani, proiecte pe care nu le fac nu din lene ci pt simplul fapt ca nu pot sa-i fure, asa ca prefera sa faca sali de sport de sute de milioane de euro in locul spitalelor...au facut un salon de 2 milioane de euro la Giulesti...si au reusit sa omoare 5 copii, desigur nu e motiv sa numai facem spitale, dar nici sa dam vina pe faptul ca se construiesc biserici, care se fac mai degraba din donatii, daca primeste preotul bani de biserica o construieste, daca nu o lasa la stadiul de fundatie si trage 20 de ani sa o ridice...intr-o tara civilizata cred ca de la bugetul statului ar trebui facut un spital nu prin teledon, cum s-a intamplat cu sectia de pediatrie de la Marie Curie...bine ar fi ca fiecare casa din tara asta sa fie o biserica, atunci ar fi cu siguranta mult mai putine furturi, talharii, crime, violuri, fraude, inseleciuni si tot felul de delicte...dar cum nimic nu e cum ar trebui sa fie probabil ca si oamenii Bisericii ar trebui sa ia atitudine impotriva a ceea ce Statul face cu oamenii si poate s-ar mai schimba ceva si in lumea asta, dar pana atunci...you can't change the world only with courage and will...
Cat despre medici nu e vina Bisericii ca statul nu deblocheaza posturi pt medici si ca nu le ofera salarii decente, ca nu se poate spune ca s-a ales sacrificarea posturilor de medic si asistente medicale in favoarea celor de preot si diacon, intrucat clerici tineri la nivel de patriarhie daca se angajeaza pana in 300, si aici desigur e vina celor de se ocupa de bunul mers al Bisericii, insa sa nu acuzam Biserica pentru toate relele care intampla in tara asta ca nu e chiar asa, caci uneori un preot in parohia lui face mai mult decat un politician in circumscriptia lui electorala, fara sa astepte laude si voturi de la cineva, daca nu ma credeti mergeti la Valea Plopului sa vedeti ce a facut acolo preotul Nicolae Tanase, care intrun satuc a ridicat peste 10 biserici, asa ca nu faptul ca se construiesc biserici e problema, problema e una mai acuta, dar preferam sa cautam vinovati decat solutii...deh meteahna romanului sa planga, dar sa nu faca nimic sa-si depaseasca conditia, cine e de vina ca 5 milioane de oameni au dat votul un marinar care a pus in fruntea guvernului o sluga? Sa fie tot Biserica?

Last edited by valentin.viliga; 01.09.2010 at 14:46:40.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 15:03:00
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de valentin.viliga Vezi mesajul
cocacoc...faptul ca in romania sunt 1,9 medici la mia de locuitori si ca sunt 18900 de biserici si 400 si ceva de spitale nu are a face cu faptul ca sunt 86,7% de ortodocsi, pentru ca nu e vina BOR pt asta, astia 86,7% ortodocsi sunt platitori de taxe si impozite
Marea majoritate a taxelor sunt platite de un numar infim de oameni care lucreaza intr-un numar iarasi foarte mic de companii. Gogorita cu crestinii care platesc taxe e inca un argument ilogic made in BOR.
Daca tot vorbim de taxe intr-o tara eminamente ortodoxa, de ce evaziunea fiscala este atat de mare? De ce crestinu' roman nu-si plateste taxele din care s-ar contrui si alte biserici?
Si daca 86% sunteti ortodocsi, de ce nu dati direct bani la biserica? Sumele ar fi considerabil mai mari. Bunica-mea a fost pradata de mai bine de jumatate din pensie de catre preotul din sat la ultima vizita.
Clar lucrurile nu stau cum spui si de aceea BOR cauta tot felul de subterfugii pentru a-si umfla buzunarele.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 16:13:11
valentin.viliga's Avatar
valentin.viliga valentin.viliga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2008
Locație: arad
Implicit

Daca tot vorbim de taxe intr-o tara eminamente ortodoxa, de ce evaziunea fiscala este atat de mare? De ce crestinu' roman nu-si plateste taxele din care s-ar contrui si alte biserici?
Si daca 86% sunteti ortodocsi, de ce nu dati direct bani la biserica? Sumele ar fi considerabil mai mari.

Iti voi raspunde precum mi-ai raspuns, doar la o parte din mesaj. Noi astia 86% statistic(desi statisticile sunt precum costumele de baie) avem o porunca: Da-ti Cezarului ce e al Cezarului si lui Dumnezeu ce e alui Dumnezeu, sau precum ne spune apostolul Pavel, "celui cu plata, plata, celui cu vama, vama, celui cu teama, teama..."
Iar evavaziunea fiscala nu are a face nici cu credinta nici cu ateismul, dar iar ne uitam la forma nu la fond...
Se pare insa ca ne intorcem in timpul Bisericii primare cand crestinii erau invinuiti pentru orice dupa cum zicea marele scriitor bisericesc Origen: "daca Tibrul isi iese din matca, daca Nilul nu se revarsa crestinii sunt de vina" sau pt vremurile de azi: "Daca se face evaziune fiscala, daca nu se construiesc spitale, scoli, autostrazi, cai ferate, crestinii sunt vinovati"
Vechi 01.09.2010, 13:58:33
TreciLaRugaciune TreciLaRugaciune is offline
Member

Data înregistrării: 24.08.2010
Implicit

Citat:
Oare?
Esti de-a dreptul amuzant.
Tu cind esti cu piciorul rupt si-ti iese osul crapat prin piele oare de ce ai nevoie...de predici ale nemuririi sufletului si a salvarii lui sau de o tija si de cineva care sa se murdareasca pe miini cu singe pentru a ti-o fixa?..eh, parca nu prea mai iti pasa de ESENTA in acele momente? oare nu-i asa? tu crezi ca nenorocitii care-l inconjurau de predici aveau nevoie sau sa fie spalati si ingrijiti? si scapati de buboie? tu crezi ca ele trec de la sine, daca da, poate-mi arati si mie cum se face acest lucru aici pe pamint repetind "minunea"

Oare Hristos a saturat multimile continuind cu predicile la nesfirsit sau LA UN MOMENT DAT OPRINDU-SE si saturindu-i cu piine si peste? fii sigur ca a realizat perfect ce trebuie facut...

Asa se vorbeste cu un parinte bai nesimtitule ? Pe vremuri pentru obraznicia asta te omora lumea , te bateau cu pietre si te spanzurau. Nu-i de mirare ca traim din ce in ce mai greu, ca meritam totul cu varf si indesat, stiti sa va plangeti si sa va certati dar sa faceti un lucru bun nu stiti. Iti da un parinte un sfat care e nemasurat mai intelept si mai traitor ca un mirean de rand si tu esti marele praslea si stii totul.Taci si asculta ca nu stii nimic, daca te crezi stiutor , stii foarte bine cine te faci sa crezi asta. Vai de capul nostru.....

Last edited by TreciLaRugaciune; 01.09.2010 at 14:02:38.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 14:28:11
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TreciLaRugaciune Vezi mesajul
Asa se vorbeste cu un parinte bai nesimtitule ? Pe vremuri pentru obraznicia asta te omora lumea , te bateau cu pietre si te spanzurau. Nu-i de mirare ca traim din ce in ce mai greu, ca meritam totul cu varf si indesat, stiti sa va plangeti si sa va certati dar sa faceti un lucru bun nu stiti. Iti da un parinte un sfat care e nemasurat mai intelept si mai traitor ca un mirean de rand si tu esti marele praslea si stii totul.Taci si asculta ca nu stii nimic, daca te crezi stiutor , stii foarte bine cine te faci sa crezi asta. Vai de capul nostru.....
Se pare ca tanjesti dupa acele vremuri barbare ...
"te omora lumea , te bateau cu pietre si te spanzurau" - si dupa tine astea erau vremurile cand oamenii erau apropiati de Dumnezeu ... halal vremuri, halal apropiere ...
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 14:30:22
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Fratilor, pastrati-va cumpatul ca ne facem de rasul crestinismului !
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Copiii din spitale Adriana Cluj Umanitare 0 11.04.2012 08:30:57
Biserici din Romania cu moaste 1 Bucurie Moaste 10 09.07.2011 00:21:12
taxele in biserica si in spitale Mirela0110 Generalitati 53 18.02.2011 20:19:40
Biserici Ortodoxe si Biserici Schismatice adelin Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 4 27.01.2010 22:34:48
Romania bunului simt ...sau ....Romania nesimtirii ! elenavioletacocos Generalitati 22 22.11.2009 22:58:28