![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu are rost sa sustii ca Biserica Ortodoxa este slaba fiindca nu are o opera sociala de amploarea celei occidentale; tu nu vrei sa lucrezi, oricum. Nu are rost sa acuzi preotii ca se invart prin Altar; tu nu crezi in "invarteala" lor, oricum. Nu are rost sa te erijezi in aparatorul ortodoxiei in fata nemernicilor de preoti; tu nu esti ortodox (ura te vadeste)! Nu are rost sa continuam aceasta discutie; nu-ti foloseste. Pentru stiinta ta: Hristos nu aceasta mizerie pe care o prezinti tu a cautat sa o curateasca; vorbesti de lucruri ce iti sunt straine si astfel nu poti sa vezi esenta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Esti de-a dreptul amuzant. Tu cind esti cu piciorul rupt si-ti iese osul crapat prin piele oare de ce ai nevoie...de predici ale nemuririi sufletului si a salvarii lui sau de o tija si de cineva care sa se murdareasca pe miini cu singe pentru a ti-o fixa?..eh, parca nu prea mai iti pasa de ESENTA in acele momente? oare nu-i asa? tu crezi ca nenorocitii care-l inconjurau de predici aveau nevoie sau sa fie spalati si ingrijiti? si scapati de buboie? tu crezi ca ele trec de la sine, daca da, poate-mi arati si mie cum se face acest lucru aici pe pamint repetind "minunea" Oare Hristos a saturat multimile continuind cu predicile la nesfirsit sau LA UN MOMENT DAT OPRINDU-SE si saturindu-i cu piine si peste? fii sigur ca a realizat perfect ce trebuie facut... Eu sunt ortodox convins dar de tip nou, si in bun acord cu duhovnicul meu, si fii fara nici o grija ca nu am nevoie sa fiu pe placul tau...nu suport ipocrizia si minciuna si mai ales fatarnicia cu fata lunga... Si din nou lasa-ma tu pe mine. Eu lucrez in planul meu cu oamenii tu insa ESTI PREOT!..nu eu |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma ispitesti si profiti de faptul ca nu ma pot abtine de la a fi ironic atunci cand vad Prostia si Badarania incercand sa se imbrace elegant, pentru a se da drept Intelepciunea si Cunostinta. Omule, vai de noi, amandoi! Dar stii ce? Eu mai am o sansa, fac pocainta, ma smeresc si tac, chiar de acum. Dumneavoastra (ei, vezi!) ce veti face? |
|
|||
|
|||
![]()
In tara cu 90% ortodocsi sunt 1,9 medici la mia de locuitori. Raportul 1,9/1000 este mai mic decat in tari precum Moldova, Bulgaria, Ucraina .
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cat despre medici nu e vina Bisericii ca statul nu deblocheaza posturi pt medici si ca nu le ofera salarii decente, ca nu se poate spune ca s-a ales sacrificarea posturilor de medic si asistente medicale in favoarea celor de preot si diacon, intrucat clerici tineri la nivel de patriarhie daca se angajeaza pana in 300, si aici desigur e vina celor de se ocupa de bunul mers al Bisericii, insa sa nu acuzam Biserica pentru toate relele care intampla in tara asta ca nu e chiar asa, caci uneori un preot in parohia lui face mai mult decat un politician in circumscriptia lui electorala, fara sa astepte laude si voturi de la cineva, daca nu ma credeti mergeti la Valea Plopului sa vedeti ce a facut acolo preotul Nicolae Tanase, care intrun satuc a ridicat peste 10 biserici, asa ca nu faptul ca se construiesc biserici e problema, problema e una mai acuta, dar preferam sa cautam vinovati decat solutii...deh meteahna romanului sa planga, dar sa nu faca nimic sa-si depaseasca conditia, cine e de vina ca 5 milioane de oameni au dat votul un marinar care a pus in fruntea guvernului o sluga? Sa fie tot Biserica?
valentin_top_bizant Last edited by valentin.viliga; 01.09.2010 at 14:46:40. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca tot vorbim de taxe intr-o tara eminamente ortodoxa, de ce evaziunea fiscala este atat de mare? De ce crestinu' roman nu-si plateste taxele din care s-ar contrui si alte biserici? Si daca 86% sunteti ortodocsi, de ce nu dati direct bani la biserica? Sumele ar fi considerabil mai mari. Bunica-mea a fost pradata de mai bine de jumatate din pensie de catre preotul din sat la ultima vizita. Clar lucrurile nu stau cum spui si de aceea BOR cauta tot felul de subterfugii pentru a-si umfla buzunarele. |
|
||||
|
||||
![]()
Daca tot vorbim de taxe intr-o tara eminamente ortodoxa, de ce evaziunea fiscala este atat de mare? De ce crestinu' roman nu-si plateste taxele din care s-ar contrui si alte biserici?
Si daca 86% sunteti ortodocsi, de ce nu dati direct bani la biserica? Sumele ar fi considerabil mai mari. Iti voi raspunde precum mi-ai raspuns, doar la o parte din mesaj. Noi astia 86% statistic(desi statisticile sunt precum costumele de baie) avem o porunca: Da-ti Cezarului ce e al Cezarului si lui Dumnezeu ce e alui Dumnezeu, sau precum ne spune apostolul Pavel, "celui cu plata, plata, celui cu vama, vama, celui cu teama, teama..." Iar evavaziunea fiscala nu are a face nici cu credinta nici cu ateismul, dar iar ne uitam la forma nu la fond... Se pare insa ca ne intorcem in timpul Bisericii primare cand crestinii erau invinuiti pentru orice dupa cum zicea marele scriitor bisericesc Origen: "daca Tibrul isi iese din matca, daca Nilul nu se revarsa crestinii sunt de vina" sau pt vremurile de azi: "Daca se face evaziune fiscala, daca nu se construiesc spitale, scoli, autostrazi, cai ferate, crestinii sunt vinovati"
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ascultarea este mai mare decat jertfa, caci Fara duhovnic este doar ratacire. Last edited by TreciLaRugaciune; 01.09.2010 at 14:02:38. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"te omora lumea , te bateau cu pietre si te spanzurau" - si dupa tine astea erau vremurile cand oamenii erau apropiati de Dumnezeu ... halal vremuri, halal apropiere ... |
|
|||
|
|||
![]()
Fratilor, pastrati-va cumpatul ca ne facem de rasul crestinismului !
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Copiii din spitale | Adriana Cluj | Umanitare | 0 | 11.04.2012 08:30:57 |
Biserici din Romania cu moaste 1 | Bucurie | Moaste | 10 | 09.07.2011 00:21:12 |
taxele in biserica si in spitale | Mirela0110 | Generalitati | 53 | 18.02.2011 20:19:40 |
Biserici Ortodoxe si Biserici Schismatice | adelin | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 4 | 27.01.2010 22:34:48 |
Romania bunului simt ...sau ....Romania nesimtirii ! | elenavioletacocos | Generalitati | 22 | 22.11.2009 22:58:28 |
|