Citat:
În prealabil postat de anamaria.lupu
dupa ce ramai insarcinata ,nu trebuie sa mai aveti legaturi conjugale,cu alte cuvinte sa nu deranjati copilul pe toata perioada sarcinii si apoi cat il alaptezi.
|
Bun, înțeleg că există unele motive pentru care actul conjugal în timpul sarcinii este de evitat. Dar cu alăptarea ce aveți ? Care canon ortodox spune să te ferești în timpul alăptării ?!
Și dacă alăptarea durează doi ani ? Deci, doi ani de abstinență. Plus 8 luni înainte, din momentul în care femeia s-a prins că e gravidă până naște. Asta fac 2 ani și opt luni. Dacă sunt doi copii, înseamnă că cei doi dintr-un cuplu trebuie să trăiască în abstinență în anii tinereții lor timp de 5 ani și 4 luni, iar dacă sunt trei copii timp de 8 ani. Și, în rest, marțea sau joia, nu ? Asta, dacă nu cade în săptămâna aceea când nici la biserică e proscris să te duci. Și nici să nu cadă în cele două posturi mari sau în cele două mici.
Dar dv pentru ce credeți că bărbații se însoară ? Vorbesc foarte serios, decât o nevastă cu asemenea restricții, mai bună e călugăria. Ca și călugăr, măcar mă rog în chilia mea și nu mă culc în fiecare seară lângă o nevastă care îmi spune: "Azi este miercuri. Somn ușor !". Sau: "Anul ăsta alăptez. Pa !"