Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.09.2010, 08:23:25
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anamaria.lupu Vezi mesajul
dupa ce ramai insarcinata ,nu trebuie sa mai aveti legaturi conjugale,cu alte cuvinte sa nu deranjati copilul pe toata perioada sarcinii si apoi cat il alaptezi.
Bun, înțeleg că există unele motive pentru care actul conjugal în timpul sarcinii este de evitat. Dar cu alăptarea ce aveți ? Care canon ortodox spune să te ferești în timpul alăptării ?!

Și dacă alăptarea durează doi ani ? Deci, doi ani de abstinență. Plus 8 luni înainte, din momentul în care femeia s-a prins că e gravidă până naște. Asta fac 2 ani și opt luni. Dacă sunt doi copii, înseamnă că cei doi dintr-un cuplu trebuie să trăiască în abstinență în anii tinereții lor timp de 5 ani și 4 luni, iar dacă sunt trei copii timp de 8 ani. Și, în rest, marțea sau joia, nu ? Asta, dacă nu cade în săptămâna aceea când nici la biserică e proscris să te duci. Și nici să nu cadă în cele două posturi mari sau în cele două mici.

Dar dv pentru ce credeți că bărbații se însoară ? Vorbesc foarte serios, decât o nevastă cu asemenea restricții, mai bună e călugăria. Ca și călugăr, măcar mă rog în chilia mea și nu mă culc în fiecare seară lângă o nevastă care îmi spune: "Azi este miercuri. Somn ușor !". Sau: "Anul ăsta alăptez. Pa !"

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciunile de seara haitchi Intrebari utilizatori 2 27.06.2010 20:40:33
buna seara ! tanty12 Stiri, actualitati, anunturi 6 08.12.2009 16:51:44
buna seara! georgiana_master Rugaciuni 4 31.10.2006 13:32:43