Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Dar dv pentru ce credeți că bărbații se însoară ? Vorbesc foarte serios, decât o nevastă cu asemenea restricții, mai bună e călugăria. Ca și călugăr, măcar mă rog în chilia mea și nu mă culc în fiecare seară lângă o nevastă care îmi spune: "Azi este miercuri. Somn ușor !". Sau: "Anul ăsta alăptez. Pa !"
|
amuzanta opinia d-stra si recunosc ca si eu m-am gandit la efortul pe care ar trebui sa il depuna un barbat in asemenea situatii.Dar intrebarea d-stra "pt ce credeti ca se insoara barbatii?" suna exact ca intrebarea "de ce mi-am luat nevasta? nu ca sa sa spele si sa calce,sa gateasca si sa se culce cu mine cand am nevoie?" .Casatoria este una dintre caile mantuirii,daca esti casatorit nu inseamna ca ai liber la act sexual non stop,cand vrei ,doar pt ca sunteti casatoriti.Trebuie sa respectati sarbatorile,sa tineti post,sa mergeti la Liturghie.Aveti de ales intre calugarie si casatorie.Dar casatoria nu inseamna sa nu traiesti cat mai curat cu sotia. :) De ex.preotii nu sunt calugari,ci sunt casatoriti si traiesc printre oameni,dar traiesc curat.Din nefericire,este greu in secolul actual sa traiasca in curatie cuplurile.Nici pt mine nu pot garanta ,depinde de cat de intelegator va fi sotul,de aceea este bine sa va casatoriti cu oameni cu principii cat mai similare.Doamne ajuta !