Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.09.2010, 16:11:54
floricica floricica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.04.2010
Locație: Intr-o tara binecuvantata de Dumnezeu
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de octavian_cde Vezi mesajul
Apreciez felul in care ati postat chiar daca nu in toate privintele sunt de acord.

Sa inteleg ca religia trebuie pastrata si in cazul meu? Chiar daca nu sunt ortodox? Asta spunea persoana pe care am citat-o. Cel putin eu asta am inteles.

Cred ca vreti sa amintiti despre versetul din Matei 16:24 "Atunci Iisus a zis ucenicilor Săi: Dacă vrea cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie." Din dorinta de a afla ceva la care tineti foarte mult, neglijati sa scrieti corect un verset. Poate ca daca ati citi mai bine ati intelege mai bine.
Stiti ca e o vorba in popor "Asta este crucea mea....." In versetul la care faceti referire nu e vorba de acea cruce. Este vorba de suferintele/ocarile pe care inevitabil un crestin le intampina urmandu-L pe Iisus.
Eu iubesc crucea despre care se vorbeste in acel verset. Cu toate ca sunt ispitit uneori si mai "tai" din ea.

Frumos raspuns in,legatura cu neglijenta mea de a reda corect versetul din Matei, m-ati prins cu garda jos! Justificarile de dupa nu mai au nici o valoare.
Deci: conform versetului de mai sus, toti sunt chemati, dar nici unul nu este constrans sub nici o forma sa primeasca invatatura contra vointei sale, pentru ca in crestinism accentul principal se pune pe libertatea de vointa, pe libertatea de constiinta.
Au fost multi dintre fauritorii religiilor care au chemat lumea la fericrea vremelnica si vesnica, dar numai Domnul Hristos ne-a spus adevarul si ne-a aratat calea cea dreapta care ne duce la adevarata fericire.
Ca sa putem urma lui Hristos, trebuie neaparat sa implinim cele doua conditii: lepadarea de sine si a doua, sa ne luam crucea noastra.
Despre lepadarea de sine sunt multe de spus, oricum fara aceasta dezbracare a omului de haina cea veche si murdara a pacatului nu putem vorbi despre un om nou al lui Hristos.
Cat priveste Crucea...aceasta este cea mai mare lectie pe care o invata crestinul chiar inaintea Crucii lui Hristos: suferinta lui Iisus, cai El a binecuvantat Crucea si a primit-o cu bucurie. Crucea aceasta a suferintei este cea mai grea de dus, de aceasta cruce se poticnesc multi, cartesc multi si nu ajung s-o duca pana la capat pentru ca n-au pus la temelie recomandarea Domnului Hristos: lepadarea de sine.
Crestinii care se vor folosi cel mai mult si care vor avea cu adevarat folos vor fi aceia care vor purta aceasta Cruce cu doua fete, pe care a purtat-o si Iisus, adica Crucea vazuta cu chipul lui Hristos rastignit pe ea, iar pe cealalta parte chipul suferintelor pe care le intampinam in toate zilele.
Crucea este puterea lui Dumnezeu , caci" pentru cei pieritori crucea e nebunie, iar pentru noi, cei ce ne mantuim, este puterea lui Dumnezeu"
Daca prin Sfanta Cruce a lui Hristos s-a risipit imparatia diavolului, blestemul s-a calcat, moartea s-a omorat, iadul s-a golit, mortii au inviat, raiul si cerul s-au deschis,daca Iisus a primit-o ca pe o binecuvantare, de ce voi nu ii dati cinstea care i se cuvine si afirmati continuu ca e vorba despre "altfel de cruce"?
In inima crestinului trebuie sa stea Crucea Mantuitorului si cultul ei, pentru ca Crucea este STEAGUL DE LUPTA si SEMNUL DE BIRUINTA AL CRESTINISMULUI
In concluzie, am ajuns la un numitor comun, acela ca in versetul citat este vorba de suferintele indurate de crestini , dar..... cu cealalta parte a Crucii, cea vazuta cu chipul lui Hristos rastignit, voi ce faceti cu ea?

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
penticostalii sunt sectari? ingerul_pazitor Generalitati 51 16.05.2018 17:43:56
A mai trecut un suflet la Domnul mela me Slujba inmormantarii 76 26.03.2016 19:24:54
Acestea au trecut sau inca nu? Mihai36 Din Vechiul Testament 1 26.06.2011 15:05:21
mesaje din trecut Jamaica Generalitati 4 28.11.2010 01:13:55
A mai trecut o zi... laurschepsis Generalitati 8 19.09.2009 00:28:33