![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Hristos a murit pe cruce, pe obiectul ``cruce``, nu din cauza crucii, asa am spus si asa este. A murit pe cruce nu pe piron si nici cand cununa de spini i-a fost pusa. Una este modul si alta este cauza. Modul exprima obiectul si felul , deci crucea si rastignirea iar cauza sunt pacatele noastre da. Trebuie sa facem acum si un pic de logica? dar asa sunteti voi sectarii, carcotiti, si intoarceti si rasuciti, si rastalmaciti, hmm, cam ce seamana asta? cine face asa? daca tot trebuie sa facem un pic de logica hai sa raspundem si la intrebarea asta. |
|
|||
|
|||
![]()
Bine doamnă, fie cum vrei dumneata. O duminică plăcută!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Incercati dar va rog sa faceti o legatura intre cauza si efect, intre boala si vindecare. Boala este pacatul, vindecarea a venit prin Cruce, este normal sa cinstesti vindecarea nu boala. Si sper sa nu reveniti asupra subiectului cu mituri urbane de tip protestant in genul ca ortodocsii cinstesc crucea dar nu pe Hristos, icoana dar nu pe cel reprezentat in ea, etc. Astea merg la dvs. acasa, acolo intre voi ca sa va faceti curaj in ratacire si sa va dati aere de superioritate "crestina". Asadar, daca dvs. respingeti Crucea, nu faceti decat sa muriti bolnav asa cum mureau evreii muscati de serpi in pustie pentru razvratire nebuna. Last edited by AlinB; 26.09.2010 at 14:20:07. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca cinstiti Sfanta Cruce si pe Hristos impreuna, de ce de cele mai multe ori spune-ti doar "Sfanta cruce"? Oare nu cinstiti mai mult obiectul in felul asta?
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentru un suflet gol de dragostea pentru Hristos, atunci cand aude 'Sfanta Cruce' cuvantul 'Sfant' nu reprezinta mai nimic, iar 'Cruce' il duce cu gandul la obiectul in sine, pentru un crestin (autentic) expresia fara doar si poate il poarta cu gandul si sufletul la Cel care (si cum, si de ce) a Sfintit-o.
|
|
|||
|
|||
![]()
Prefer o logică suferindă în locul unei logici moarte ce slăvește lucrurile moarte.
Eu nu reping Crucea lui Hristos, ci doar cruciulițele de argint, de aur și crucea plină de leduri și panglici ca o sorcovă din curtea bisericii de cartier. Eu nu mă închin kitch-ului, ci Celui de pe Cruce. Evreii din pustie nu se închinau șarpelui, ci doar priveau la el. Idolatri au devenit doar când au agățat "icoana" lui Nehuștan în Templu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu va mai jucati cu cuvintele, va raniti singur. Citat:
Si daca tin minte bine, te-am rugat sa renunti la miturile urbane de tip protestant de genul 'ortodocsii se inchina la obiect nu la ceea ce reprezinta' desi pe de alta parte pot intelege si incapacitatea de a face asta din perspectiva unor probleme personale demne de toata mila. In rest, unde este Hristos este si Crucea, un Hristos fara Cruce, sau a carui Cruce il priveste doar strict pe El, 'credinciosul' netrebuind decat sa intinda mana dupa mantuire, asa cum e predicat de protestanti este un fals hristos, un hristos mincinos care conduce oamenii spre Iad nu spre mantuire. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Sau din cate stiu mai nou treceti si peste partea asta, eventual sugerand ca Jertfa n-ar fi fost tocmai necesara, Dumnezeu fiind Atotputernic putea sa nu se mai deranjeze intrupandu-se si trecand prin atata suferinta si ierta toata lumea de toate pacatele trecute si viitoare printr-un simplu gest de marinimie, cu conditia modesta ca nu cumva sa-i nege existenta.. Incercati sa traiti in prezent, la care singurul raspuns este Crucea lui Hristos, altfel va ratati viitorul mult-asteptat. Last edited by AlinB; 26.09.2010 at 20:29:02. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
penticostalii sunt sectari? | ingerul_pazitor | Generalitati | 51 | 16.05.2018 17:43:56 |
A mai trecut un suflet la Domnul | mela me | Slujba inmormantarii | 76 | 26.03.2016 19:24:54 |
Acestea au trecut sau inca nu? | Mihai36 | Din Vechiul Testament | 1 | 26.06.2011 15:05:21 |
mesaje din trecut | Jamaica | Generalitati | 4 | 28.11.2010 01:13:55 |
A mai trecut o zi... | laurschepsis | Generalitati | 8 | 19.09.2009 00:28:33 |
|