![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Incercati dar va rog sa faceti o legatura intre cauza si efect, intre boala si vindecare. Boala este pacatul, vindecarea a venit prin Cruce, este normal sa cinstesti vindecarea nu boala. Si sper sa nu reveniti asupra subiectului cu mituri urbane de tip protestant in genul ca ortodocsii cinstesc crucea dar nu pe Hristos, icoana dar nu pe cel reprezentat in ea, etc. Astea merg la dvs. acasa, acolo intre voi ca sa va faceti curaj in ratacire si sa va dati aere de superioritate "crestina". Asadar, daca dvs. respingeti Crucea, nu faceti decat sa muriti bolnav asa cum mureau evreii muscati de serpi in pustie pentru razvratire nebuna. Last edited by AlinB; 26.09.2010 at 14:20:07. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci exista si sfanta cununa si sfintele cuie sau sfantul bici? Sau unele obiecte devin sfinte si altele nu? Aveti vreun argument Biblic de unde sa se poate observa ca obiectul cruce este sfant datorita sangelui Mantuitorului? |
|
|||
|
|||
![]()
Daca cinstiti Sfanta Cruce si pe Hristos impreuna, de ce de cele mai multe ori spune-ti doar "Sfanta cruce"? Oare nu cinstiti mai mult obiectul in felul asta?
|
|
|||
|
|||
![]()
Prefer o logică suferindă în locul unei logici moarte ce slăvește lucrurile moarte.
Eu nu reping Crucea lui Hristos, ci doar cruciulițele de argint, de aur și crucea plină de leduri și panglici ca o sorcovă din curtea bisericii de cartier. Eu nu mă închin kitch-ului, ci Celui de pe Cruce. Evreii din pustie nu se închinau șarpelui, ci doar priveau la el. Idolatri au devenit doar când au agățat "icoana" lui Nehuștan în Templu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sigur ca-ti poti administra si singur iertare, sunt doar atatea forme de psihologie care predica asta, si ghici ce, chiar functioneaza. Insa alienarea cea mai perfecta a constiintei nu poate veni decat printr-o forma de religie in care individul isi administreaza neconditionat iertarea, fara o legatura directa cu pocainta creandu-si un mic idol caruia ii ofera toate atributele aparente ale dumnezeirii si care la schimb ii ofera iertare nelimitata, o scuza la indemana pentru toate greselile, iluzoriu sprijin moral, etc. Este forma perfecta de alienare a constiintei ca si scuza pentru alienarea sentimentala cum ca o afectiune profunda si autentica este doar de fapt "sentimentalism" si gesturile pioase care deriva de aici 'inflorituri'. Daca vrei sentimentalism, iti fac trimitere la muzica (neo)protestanta cu versuri religioase puse pe romante si melodii romanticoase, alea da inflorituri si sentimentalism ieftin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu va mai jucati cu cuvintele, va raniti singur. Citat:
Si daca tin minte bine, te-am rugat sa renunti la miturile urbane de tip protestant de genul 'ortodocsii se inchina la obiect nu la ceea ce reprezinta' desi pe de alta parte pot intelege si incapacitatea de a face asta din perspectiva unor probleme personale demne de toata mila. In rest, unde este Hristos este si Crucea, un Hristos fara Cruce, sau a carui Cruce il priveste doar strict pe El, 'credinciosul' netrebuind decat sa intinda mana dupa mantuire, asa cum e predicat de protestanti este un fals hristos, un hristos mincinos care conduce oamenii spre Iad nu spre mantuire. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru un suflet gol de dragostea pentru Hristos, atunci cand aude 'Sfanta Cruce' cuvantul 'Sfant' nu reprezinta mai nimic, iar 'Cruce' il duce cu gandul la obiectul in sine, pentru un crestin (autentic) expresia fara doar si poate il poarta cu gandul si sufletul la Cel care (si cum, si de ce) a Sfintit-o.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar acele obiecte asa cum am spus si o repet pentru ca se pare ca ai ratat intelegerea la prima runda, tine de afectiune si nu de iertare. Sper ca esti totusi vorbitoare/intelegatoare de limba romana. Iar iertarea ti-o poti oferi si singur(a) cu sau fara suport religios, e sora buna cu indrepatatirea de sine, am cunoscut suficienti oameni care fac asta si se simt curati ca lacrima desi modul lor de a fi spune cu totul altceva si sunt sigur ca ai cunoscut si tu suficente persoane astfel asa ca mai mediteaza la subiectul asta.. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
penticostalii sunt sectari? | ingerul_pazitor | Generalitati | 51 | 16.05.2018 17:43:56 |
A mai trecut un suflet la Domnul | mela me | Slujba inmormantarii | 76 | 26.03.2016 19:24:54 |
Acestea au trecut sau inca nu? | Mihai36 | Din Vechiul Testament | 1 | 26.06.2011 15:05:21 |
mesaje din trecut | Jamaica | Generalitati | 4 | 28.11.2010 01:13:55 |
A mai trecut o zi... | laurschepsis | Generalitati | 8 | 19.09.2009 00:28:33 |
|