Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.10.2010, 19:04:01
0rtodoxia 0rtodoxia is offline
Banned

Data înregistrării: 21.09.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Lansezi teme si cand omul iti raspunde cu bunacuviinta, il jignesti. Ti se pare corect?Suntem aici sa ne respectam opiniile.
atunci respecta-le si tu pe ale mele chiar daca iti par nu stiu cum,corect:)
Reply With Quote
Vechi 01.10.2010, 19:14:53
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Smile Nimic fara Dumnezeu!

Citat:
În prealabil postat de 0rtodoxia Vezi mesajul
atunci respecta-le si tu pe ale mele chiar daca iti par nu stiu cum,corect:)
Sa fie pace!

L-am cunoscut pe Dumnezeu in copilarie, dar adevarata apropiere s-a produs dupa revolutie- a fost nevoia de Dumnezeu- un prieten, un sprijin, nevoia de lumina, de bine, nevoia de a umple un gol - o schimbare atat de puternica, o convingere totala si de neinlocuit- un dor, iubirea care nu are termen de comparatie.Si L-am regasit pe Hristos studiind - nimic nu mi-a adus atata implinire ca tot ce am invatat in Ortodoxie.Fara Dumnezeu omul este pustiu, sarac, neimplinit,, bucuriile sunt fade.Omul are nevoie de Dumnezeu. Binecuvantat fii, Doamne!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 01.10.2010, 20:21:15
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Acum nu mai sunt vremurile primilor crestini, fiecare intr-un mod sau altul am auzit de Dumnezeu din primii ani ai vietii , pe Hristos cred ca trebuie sa il regasim in fiecare zi, sa ne inoim zilnic in Hristos, sa ne imbracam in El si sa dezbracam pacatul., convertirile spontane sunt cazuri particulare si difera de la om la om,
eu cred intr-o convertire continua o urcare pe scara induhovnicirii , o conlucrare cu harul ceresc, asta este aflarea si traitea cu Hristos

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Reply With Quote
Vechi 02.10.2010, 13:17:05
0rtodoxia 0rtodoxia is offline
Banned

Data înregistrării: 21.09.2010
Implicit

ce frumos! m-a bucurat sa citesc marturiile voastre si as incuraja si pe altii sa vina sa ne impartaseasca si noua cum l-au cunoscut pe Dumnezeu.. la urma urmei ets chiar daca nu realizam deplin, este cel mai important eveniment ,pentru asta am fost creati, nu?

"Caci aceasta este viata vesnica, sa te cunoasca te Tine unicul Dumnezeu adevarat si pe Iisus Hristos pe care L-ai trimis"

apropo de scrieri.. daca revin la intervale si citesc cantarea cantarilor, de fapt toate, le inteleg din ce in ce mai bine, parca mintea se dezleaga de intuneric si se lumineaza si asa vine in suflet bucuria Intalnirii.. inca nu realizam nici ca existam, am aflat asta de curand.. Maica Siluana spunea sa ne oprim si doar sa respiram, sa ne ascultam bataile inimii ,sa ne bucuram, sa realizam cu adevarat ca existam si ca bucuria si fericirea nu stau in "a avea" ci simplu numai in "a fi", pur si simplu.. faceti incercarea! respirati si savurati aceasta fericire de a fi, o taina de care inca nu ne dam seama, un dar atat de ... unde mai pui ca suntem chemati sa devenim Una cu El!
Reply With Quote
Vechi 02.10.2010, 13:35:24
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Abia la 33 de ani m-am intors la credinta, dupa ce am fost ateu inversunat toata viata.

De folos mi-au fost marturiile despre minunile Sfintei Fecioare, in special cea de la Fatima, din Portugalia, precum si lecturi despre viata unor Sfinti ai Ordinului Pasionist, in special Sf. Gemma, precum si despre viata Sfintei Theresa de Lisieux si, mai ales, fragmente din scrierile Sfintei Faustina.

Dar, mai presus de scrierile sau vietile sfintilor, ceea ce m-a ajutat sa cred a fost experienta Sfintei Liturghii, care mi s-a dezvaluit treptat, pe parcursul mai multor luni, pana cand, in timpul Liturghiei de Craciun, anul trecut, am acceptat, cu lacrimi si bucurie, adevarul si dragostea Mantuitorului pentru mine si adevaratul meu statut in lume, acela de creatura nevrednica a unui Dumnezeu minunat.

Pentru Ortodoxia - citatul din Scriptura pe care l-ati amintit mai sus este chiar deviza Ordinului Salvatorian, de care apartine biserica mea parohiala :)
Reply With Quote
Vechi 01.10.2010, 21:27:45
daniil96 daniil96 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.09.2010
Implicit

rugaciune disperata si post ... mult

si asa am vazut doar o frantura ... dar macar stiu ca exista
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fie-va mila de un om aflat in mare, mare ispita! Ana-Maria N Umanitare 42 08.04.2012 15:12:22
Pomelnic pentru cei adormiti de care am aflat pe acest forum...+ LapetiteMoc Slujba inmormantarii 22 03.08.2011 03:41:54
"Acum stiu, am aflat si eu... " de Nicolae Steinhardt Andrei B. Generalitati 4 27.07.2011 21:36:49
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. Eugen7 Teologie si Stiinta 15 09.01.2011 17:42:36
Despre iubirea pentru Hristos-D, in si cu Hristos! alecsandru Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 3 05.11.2009 02:45:24