Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.10.2010, 13:13:42
Callyope Callyope is offline
Member

Data înregistrării: 09.12.2009
Implicit

Citat:
Este rusinos pentru un ortodox practicant sa sustina existenta extraterestrilor cand cei din biserici evangheliste/ protestante etc... au ajuns singuri la concluzia ca sunt fenomene demonice!!!
Este rusinos sa minti, sa furi, sa dai in cap...etc. Nu sa intrebi si sa sustii, defapt mai mult sa dezbati o idee care pana la urma nu s-a dovedit a fi rea sau buna, adevarata sau falsa. Ce treaba am eu cu concluziile la care au ajuns altii, nu pot avea propia mea concluzie? Si nu-mi plac bigotismele.
Dumnezeu ne-a dat libertate nu ingradire!
Eu sunt de acord ca diavolul poate lua orice forma, chiar si de extraterestru, probabil asa la vazut si Parintele Cleopa. Dar eu ma refeream la alt tip de extraterestru, unul bun, care ajuta din umbra, care nu vrea sa se faca vazut, dar vrea sa ajute.
De exemplu Nicola Tesla, spunea ca toate inventiile i-au fost comunicate de o entitate si inventiile lui Tesla au fost cu mult inaintea vremii in care a trait...numai stiu ce compozitor spunea ca a scris partiturile respective tot asa dictate de nu stiu cine...si exemplele pot continua. Evident ca toti au fost considerati nebuni...dar totusi cineva trebuie sa fi fost...
Reply With Quote
Vechi 06.10.2010, 13:42:15
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
"Si daca s-ar dovedi ca exista extraterestrii ..." - asta reprezinta dovada credintei mele in extraterestrii?
Deci nu crezi? De ce? Fiindcă înțelegi că e absurd ca viața evoluată și inteligentă să apară în cosmos? Deci recunoști și tu că teoria evoluționistă e ridicolă.
Vechi 06.10.2010, 13:55:05
GheronIosifIsihastul GheronIosifIsihastul is offline
Banned

Data înregistrării: 05.10.2010
Locație: acolo unde nu e Dumnezeu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Callyope Vezi mesajul
Este rusinos sa minti, sa furi, sa dai in cap...etc. Nu sa intrebi si sa sustii, defapt mai mult sa dezbati o idee care pana la urma nu s-a dovedit a fi rea sau buna, adevarata sau falsa. Ce treaba am eu cu concluziile la care au ajuns altii, nu pot avea propia mea concluzie? Si nu-mi plac bigotismele.
Eu sunt de acord ca diavolul poate lua orice forma, chiar si de extraterestru, probabil asa la vazut si Parintele Cleopa. Dar eu ma refeream la alt tip de extraterestru, unul bun, care ajuta din umbra, care nu vrea sa se faca vazut, dar vrea sa ajute.
De exemplu Nicola Tesla, spunea ca toate inventiile i-au fost comunicate de o entitate si inventiile lui Tesla au fost cu mult inaintea vremii in care a trait...numai stiu ce compozitor spunea ca a scris partiturile respective tot asa dictate de nu stiu cine...si exemplele pot continua. Evident ca toti au fost considerati nebuni...dar totusi cineva trebuie sa fi fost...
callyope, am cunoscut o femeie candva ,Madame Callyope se numea, o femeie de nota 20! nu exista extraterestrii, daca ne-am apropia mai tare si mai strans de dumnezeu in lumina Lui vom vedea ca nu exista.. se vor ridica solzii de pe ochi si valul de pe minte si multe astfel de "credinte" se vor vadi in falsitatea lor.. si eu am crezut in extraterestrii la un moment dat.. tot asa ,credeam si eu, ca universul e prea mare ca sa fim numai noi, credeam ca spunandu-mi asta ii fac un serviciu lui Dumnezeu si mai spuneam si ca acesti extraterestrii sunt mai inaintati, si ca ne mai ajuta sa crestem.. asa ma imbrobodise satana.. prin rugaciune si smerenie si vederea pacatelor, astea dispar ca orice alta vraja.. oh Callyope, daca ai stii si daca eu as putea sa-ti arat cat ne iubeste Dumnezeu si cate de prezent si de aproape este si ce faptura minunata si desavarsita suntem! al nostru si numai pentru noi este tot universul si alte fapturi nu mai sunt afara de Pamant!.. si cat e de minunat! ma simt frustrat ca nu pot arata! ne-a creat sa fim ca El Callyope! noi suntem dumnezei.. acum suntem cazuti dar avem acest potential si nu oricum! ne facem UNa cu Dumnezeu! Una cu El Callyope! Una si aceiasi fiinta ,fara ca prin asta sa disparem! te vei vedea pe Tine El, nu pe El langa tine cumva.. ci TU- ca esti El! nu poate fi explicat! si atunci vei intelege cat de important si de maret este sufletul si te vei uimi vazand ca ne-a creat tot universul asta ca sa ne odihnim in El.. El (universul) este infinit caci este un fel de oglindire a maretiei Lui nespuse.. nu exista extraterestrii! noi suntem cea mai inalta forma de existenta, acum suntem cazuti in praf si-n cenusa si am pierdut comuniunea cu El si cu Duhul Sau cel Sfant fara de care suntem intunecati si goi dar o putem restabili.. vrei sa ajungi sa te vezi si sa te simti Una cu Dumnezeu, sa simti toata fericirea Lui, toata Bucuria si Veselia si frumusetea si Fericirea cea mai presus de idea noastra de Fercire? roaga-te neancetat, intra in comuniune deplina cu El, respira-L pe El, inseteaza dupa El ,scufunda-te in El si vei afla cele despre care eu vorbesc acum.. mie mi s-a revelat in inima nu dupa vreun merit ci cazut fiind! marire Tie Doamne, slava Milostivirii Tale celei nespuse si de negrait! nu mai puteam sa fac urmatorul pas si El atunci mi-a facut o vizita in inima.. mai multe nu pot spune dar vreau doar atat sa stii ca marturia mea este adevarata si ca nu exista prostiile astea .. tot ce invata Biserica ortodoxa prin Sfintii sai este intru totul adevarat.. nimic nu i-a scapat, nu te teme si toate sunt intocmai cum ea le explica!Doamne ajuta sora Callyope!uite ,iti trimit ceva pe privat!
Reply With Quote
Vechi 06.10.2010, 14:26:45
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Deci nu crezi? De ce? Fiindcă înțelegi că e absurd ca viața evoluată și inteligentă să apară în cosmos? Deci recunoști și tu că teoria evoluționistă e ridicolă.
Nu am afirmat nici asta.
Este o diferenta intre "cred ca exista" si "este posibil sa existe".

Ai un rationament ... fara comentarii ...
Reply With Quote
Vechi 06.10.2010, 14:52:59
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Nu am afirmat nici asta.
Este o diferenta intre "cred ca exista" si "este posibil sa existe".

Ai un rationament ... fara comentarii ...
Deci totuși consideri posibil să existe omuleți. Poate nu verzi, dar oricum, inteligenți. M-am lămurit cu cine am de a face (și intelectual și moral).

Last edited by Traditie1; 06.10.2010 at 15:16:42.
Reply With Quote
Vechi 06.10.2010, 15:21:31
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit

Citat:
Nu vreau sa creez vreo polemica, pur si simplu intreb...Credeti ca exista extraterestii? Ati avut vreo experienta de acest gen? Daca exista, cine credeti ca sunt? Sunt ingeri? Sunt ca si noi? Mai presus de noi?
Multumesc!
Nu cred că există extratereștrii.
N-am avut experiențe paranormale. Și dacă aș avea, n-aș mai fi creștin, aș fi orice altceva și atunci, mi-aș permite niscaiva experiențe paranormale și rolul de vizionar... și ales interlocutor al extratereștrilor. Da' de aș face niște parale.

Îngerii nu au nici o legătură cu klingonieinii, romulanii, Q-urile, Xenu, omușori verzi etc.
Sper că-ți dai seama că nu au legătură cu noi, ci, eventual cu dracii.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 06.10.2010, 15:46:22
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit completari

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul

Revenind on topic, am gasit cartea lui Jacques Vallee despre care am spus in alta postare.
Jaques Vallee este un ufolog care a cercetat problema cu toata seriozitatea. Este de profesie astrofizician, are doctorat in computer science, a lucrat in domerniujl inteligentei artificiale si este considerat unul dintre cei mai mari experti in ufologie.

Ce vreau eu sa subliniez este ca fiind un om onest, concluziile la care a ajuns sunt cam cum urmeaza:
"[An] impressive parallel [can] be made between UFO occupants and the popular conceptions of demons." "[UFOs can] project images or fabricated scenes designed to change our belief systems." "...human belief... is being controlled and conditioned," "man's concepts are being rearranged," and we may be headed toward "a massive change of human attitudes toward paranormal abilities and extraterrestrial life."

O paralela impresionanta poate fi facuta intre ocupantii ozn-urilor si conceptia populara despre demoni.
ozn-urile pot proiecta imagini sau scene fabricate cu scopul de a schimba sistemul nostru de convingeri.. etc..
(iertare, nu prea am timp de traducere, deja am pierdut mult timp cautand materialele lui Vallee)
... apropo.. J. Vallee sustine ca fenomenele de la Fatima si Lourds seamana/ sunt de provenienta ozn-istica in esenta. (adica draceasca, spunem noi, ca el nu este crestin si are alt limbaj).

"The 'medical examination' to which abductees are said to be subjected, often accompanied by sadistic sexual manipulation, is reminiscent of the medieval tales of encounters with demons. It makes no sense in a sophisticated or technical or biological framework: any intelligent being equipped with the scientific marvels that UFOs possess would be in a position to achieve any of these alleged scientific objectives in a shorter time and with fewer risks."

Examinarea medicala la care au fost supusi cei rapiti, adesea insotita de manipulare sexuala sadica, evoca povestile medievale ale intalnirilor cu demoni. Nu este logica intr-un cadru tehnic/biologic sofisticat: orice fiinta inteligenta echipata cu minunatiile stiintifice pe care le poseda ozn-ul ar putea sa atinga aceste presupuse obiective stiintifice in timp mai scurt si cu mai putine riscuri.

"...the symbolic display seen by the abductees is identical to the type of initiations ritual or astral voyage that is imbedded in the [occult] traditions of every culture."65 Thus, "the structure of abduction stories is identical to that of occult initiation rituals."

etc...
Deoarece am primit "certari" in privat ca eu sustin existenta extraterestrilor, cred ca m-am facut gresit inteleasa... greseala mea, am dat citate lungi, linkuri catre carti in engleza, oamenii nu au rabdare/timp sa le aprofundeze.

Fac un rezumat al mesajelor mele de ieri
Cei care au cercetat ani intregi fenomenul ozn (cum este j.Vallee si allen Hynek, astronomi pe care i-am citat) au ajuns la concluzia ca aceste manifestari NU POT FI DESPARTITE DE MANIFESTARI OCULTE de tip demonic sau poltergeist deoarece prezinta multe caracteristici comune cu aceastea si pot fi studiate eficient doar din aceasta perspectiva (oiculta, demonica, adica).
Sper ca acum nu mai exista confuzii.

In plus, acesti astronomi (si altii) au ajuns la concluzia ca atunci cand un om vede un asa zis ozn pe cer.. ei bine, acela NU este materie! Cica nu ar avea cum deoarece de obicei aceste aratari sfideaza legile de baza ale fizicii.
Reply With Quote
Vechi 06.10.2010, 15:57:38
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
Nu stiu de Tesla, dar m-ar durea sa ai dreptate, ca era fiu de preot ortodox.
Sunt multi carora le-au vorbit entitatile... dar nu mai dau exemple, ca iar voi fi gresit inteleasa (dar nu ma pot abtine.. teoria evolutionista a fost comunicata si ea la ureche)
Sunt dracii, intotdeauna dracii care comunica la ureche.

Dumnezeu este interesat doar de mantuirea noastra, nu de progresul ideilor omenirii.. cred ca acest lucru este evident.
Reply With Quote
Vechi 06.10.2010, 16:33:13
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Deci totuși consideri posibil să existe omuleți. Poate nu verzi, dar oricum, inteligenți. M-am lămurit.
Daca erai atent ai fi citit cand am spus ca viata extraterestra, nu inseamna doar omuleti verzi, ci poate sa insemne doar organisme unicelulare.
Nu am spus ca viata extraterestra exista. Am spus ca este posibila.
Intre posibilitate si certitudine este o diferenta majora.
Reply With Quote
Vechi 06.10.2010, 20:26:55
Callyope Callyope is offline
Member

Data înregistrării: 09.12.2009
Implicit

Anna21 adica toate marile progrese ale lumii, operele scrise de marii compozitori, autori, sa fie de la diavol? Sincer ma indoiesc el nu este capabil de a face bine. Este adevarat ca au aparut si multe tampenii si bazaconii....dar ce este frumos e frumos...si Lui Dumnezeu ii place sau cel putin asa se spune.
Anna eu nu ma refeream la acele fenomene extratereste asociate cu diverse activitati oculte sau ritualuri ci pur si simplu sa fii ajutat si sa ai impresia ca nu este un ajutor omenesc ci extraterestru. Poate nu m-am exprimat tocmai bine ca sa ma fac inteleasa, dar nu am gasit alta formulare.

I.Calin,dar caile prin care lucreaza Dumnezeu cu noi nu pot lua diferite forme?
Sa zicem ca astazi ma ajuta prin aparitia unei femei necunoscute, altadata prin aparitia unui extraterestru, defapt nu inteleg dece extraterestrii sunt sigur diavolii si ar clatina credinta ortodoxa.

GheronIosifIsihastul mesajul tau este deosebit, dar de inteles il inteleg pana la un anumit punct...acum o sa citesc si restul. Multumesc!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cine sau ce sunt carismaticii? magnolia Generalitati 36 07.07.2011 10:00:46
cine/ce sunt? victortiti89 Din Noul Testament 1 29.05.2011 18:31:25
Ucrainieni au realizat cine sunt andreicozia Generalitati 3 04.06.2010 10:24:07
Cine sunt cu adevarat? Generalitati 12 10.08.2009 21:52:09