Citat:
În prealabil postat de Scotsman
6.Raportat la balamucul religios din State,in Europa parca disolutia avanseaza un pic mai lent intrucat sunt centri traditionali mai puternici.
|
Mă surprinde că spuneți asta. Din datele pe care le-am citit, procentele de participare la viața de credință din State sunt net mai ridicate decât în țările europene. Eu însumi am fost acolo și am stat pe Coasta de Est 4 luni, iar în Texas 2 săptămâni. Prezența la slujba duminicală era lucru obișnuit pentru multe familii. În general, din ceea ce am văzut, americanii îmi par mai serioși în credință decât media europenilor. Influențat de reviste și filme, mă așteptam să văd dezmăț pe străzi. Ei bine, am văzut o societate cu morală puritană. Acolo, dacă te plimbai prin parc nu cu o sticlă de whisky, ci cu o sticlă de bere în mână, ți se punea o ștampilă pe frunte care dura atât de mult, încât nimeni nu făcea asta. Beția, mai ales beția în public, e lucru de ocară și la fel, infidelitatea. Nu același lucru pot spune despre Europa, inclusiv (și mai ales) despre țara noastră.