![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Urmăriți delirul și primitivismul manifestărilor de la flacăra în acest film http://www.youtube.com/watch?v=rZC1tKsC0yM (și următoarele) și poate veți înțelege cât de ridicol și nociv este ceea ce făcea Păunescu și ce înghițeau acele mulțimi.
Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide Last edited by Traditie1; 09.11.2010 at 21:42:07. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Daca ti-a placut asa mult TRECE-L....Andrei Scrima il trecea pe Kant pt care avusese o slabiciune aparte.....e un lucru foarte frumos
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cu toate ca am spus ca ma voi opri si voi renunta la acest topic , totusi postarile de ultim moment m-au facut sa revin cu o reflectie aratind astfel folosul iubirii fratesti , atunci cind exista si se manifesta ca atare . Desi incepem sau sfirsim postarile noastre cu cuvintul ,,SINCER" asta nu si insemna ca si suntem chiar asa , ba din contra la orice om normal si educat aceasta precizare are efectul tocmai invers, de a crea indoieli . Pt. acest motiv nu voi folosi adaugiri nefiresti interventiei mele ci ma voi marturisi pur si simplu , atit pt. fratii si surorile de -a drepta threadului cit si celor de-a stinga . Iar de nu vor sa citeasca sau sa citeasca dar sa aibe probleme legate de intelegere le marturisesc ca nu ma mihnesc ! Parerea mea asupra subiectului mi-am spus-o clar si inca pe deasupra apreciez deosebit postarea sorei Anna21 ca fiind realista si motivata puternic duhovniceste si canonic. Acolo unde este Hristos chiar daca ar fi ceva pe alaturi, paleste ... vedeti postarea mea despre cele 2 ocale ale aceluiasi suflet . Orice lucru din lumea aceasta poate fi bun, grozav, sublim, sa ne placa pina ajunge sa ne livreze ,,pacea genomica" dar atunci cind il pui alaturi de Hristos paleste ! Dar de, paleste pt. cei care cu adevarat il cauta pe Hristos ! Restul este trafic, stress de ,,stat la pinda cu glontul pe teava" (aici are dreptate Om Bun !) , insiruiri de juraminte si sinceritati , polemici de prost gust sau cum a mai spus un alt user (Traditie !) atitudine de ,,domnul pedagog". Pot fi cit de multe , ele nu agaseaza si nu astenizeaza decit pe cei care-si pun sufletul in tot lucrul care nu merita . Deranjeaza insa parerile gresite si mai ales grabite (din necunoastere reala dar vorbire fara rost !) ale surorilor care au fost primite cu inima deschisa iar ele, din multa iubire si iertarea care se tot vehiculeaza si se hlizeste la toate colturile de thread, inteleg sa menajeze prin silnicie ! De, asta este intelegerea lor ! Buna intentie dar rea finalizare ! Dar impotriva acestor atitudini ,,sincere" si mai ales ,,bine intentionate" sunt cele ale surorilor intru duhul marturisitoare care cu sau fara voie sunt mult sustinatoare . Si ca sa le arat lor, si sa le multumesc pt. inima curata, ce poate insemna gestul lor pt. mine am sa istorisesc o intimplare petrecut in anul 1950 in puscaria de la Pitesti . Intro celula de 40 de detinuti , 36 dintre ei au fost maltratati incit pt. a nu muri si-au facut autodemascarea si si-au spalat creierele devenind oameni noi ! Era unul care incasase multe batai, f. multe batai dar totusi nu cazuse, nu isi facuse autodemascarea . Se numea Take Rodas si incepuse sa il bintuie ideea de a-si face si el autodemascarea pt. a evita mortea prin bataie .Intro zi chiar era hotarit ! Si cum se gindea el iata ca se deschise usa celulei , intra Turcanu si se adreseza direct unui student : - Tu de ce nu ti-ai facut pina acum ma autodemascarea ? Acesta i-a raspuns : - Ba mi-o fac domnule Turcanu dar m-am gindit ca daca domnul Rodas... - Aaaa, Rodas, tot tu esti de vina ? ia vino incoace ! Si a inceput si l-a batut pe Take cu o coada de lopata peste tot pe unde apuca pina l-a lesinat . Cind s-a trezit din lesin acesta a inceput sa se roage : Domne, iata-ma ca m-am gindit sa renunt si sa cedez , nu am crezut ca cineva se intareste cu mine ... iarta-ma ca am vrut sa renunt ! Asemanator acestei povesti si eu am vrut sa renunt de multe ori si sa ma retrag de pe forum dar de fiecare data trimitea D.zeu cite o sora care sa ma intareasca si sa ma faca sa merg mai departe . Tuturor acestor surori le multumesc din inima mea ticaloasa si incurcata in multe feluri de pacate si le cer iertare !
|
|||
|
|||
![]()
Nu am simtit "electrizarea' fenomenului Cenaclul Flacara pentru ca eram prea mic atunci dar ..am si acum acasa la parinti reviste in care figureaza poeziile libidinoase pro Ceausescu ale lui Adrian Paunescu.Poate vorbesc cu pacat dar..un om nu se poate gudura atat doar pentru a face un lucru bun.Poate ca Cenaclul a aprins inimile multor tineri atunci.Nu contest ca este un om care va fi mereu in istoria noastra.Nu contest ca a fost un mare poet....dar totusi..eu al vad ca un poet care a stiut sa-si faca o cale batuta..in viatza..si cam atat.Pot sa postez multe din poeziile cel putin linugsitoare pe care le-a creat si simtit de-a lungul timpului cat a scris pe prima pagina a revistelor si ziarelor oficiale inainte de 1989.Dumnezeu sa-l ierte pe Adrian Paunescu o mare personalitate a Romaniei.
|
|
|||
|
|||
![]()
Astept sa vina primavara... Acum in prag de iarna e inutil!...
Pentru mine politica e la fel de idioata, indiferent de culoare. Am dezaprobat vechiul sistem, iar de cel actual mi-e lehamite. Ca sa fac din Paunescu un idol... ar insemna sa ma dezic de ortodoxie. Eu l-am apreciat ca om de litere. Nu neg ca a avut nebuniile lui, dar cine nu le are? Chiar ca si om politic, va las sa-l judecati dupa averile pe care le-a facut ca urmare a functiilor avute? A fost un patimas al tuturor romanilor, un sentimental care gandea in versuri. Mie imi place poezia si poate e si firesc sa rezonez intr-o mai mare masura, dar daca ar fi scris genul Charles Baudelaire cred ca alta impresie mi-ar fi facut. In ciuda acuzelor ca nu ar fi spus lucrurilor pe nume, este penibil. Chiar pe acest thread are poezii publicate prin 80 in care-i face prosti pe cei din partidul comunist. Dar sunt convins ca aici vorbeste cineva care nu a trait in acele vremuri cand iti era teama sa discuti politica si cu propriul frate... Da, a avut o tinerete controversata. Bun, si? Daca privesc in urma, ce faceam eu cu viata mea la 30 de ani, imi vine sa-mi trag palme. Cumva suntem in fata vreunei constiinte imaculate, caruia sa nu i se poata reprosa nimic in trecutul lui? A trait in timpul lui in conditiile date si a facut ce a considerat el mai corect, acceptand anumite compromisuri. Dar in materie de compromisuri, va recomand sa cautati in Biserica Ortodoxa a acelor vremuri... Nu-l numesc nici sfant nici idol, ci un roman de-al nostru despre care, daca Dumnezeu va mai ingadui vreme, generatiile ce vin, il vor avea subiect de examen la bac sau facultate. Nu e nici neamt, nici francez, nici rus... E roman si e al nostru si cu bune si cu rele. Daca sunt mandru ca a existat un Eminescu, (de care ne-am batut joc pana a si crapat) un Brancusi (pe care l-am umilit in ultimul hal), un Antonescu (pe care l-am impuscat), un Nicolaie Iorga (impuscat ca pe un caine), un Arsenie Boca (rupt in bataie, de unde i s-a tras si moartea) de ce m-as mira cand intalnesc adevaratele cozi de topor, ce-i drept frumos prelucrate cu motive artizanale? Asa-i de la inceputuri... Conflictul dintre Cain si Abel... Hristos rastignit pe cruce de preotii propriului neam, orbiti de prea multa rutina... Nimic nou sub soare... Da, eu gasesc ca Adrian Paunescu merita un loc in pomelnicul meu, alaturi de cei dragi, iar asta nu pentru politica pe care-a dus-o, ci pentru metaforele geniale cand vorbea de neam, de parinti, de copii de tara... Restul e prostie si rautate, chiar daca nu se recunoaste si se face apel la... noblete (rahat cu perje!!) si la inteligenta nationala... Last edited by OmuBun; 09.11.2010 at 23:31:26. |
|
|||
|
|||
![]()
OmuBun, zemflemeaua și atacul la persoană pe care le folosești sunt semnul cuiva rătăcit la aparențe. Ești setat să vezi lucrurile într-un fel și nu evaluezi alte opinii ci încerci să ridiculizezi fără a înțelege lucrurile de care râzi.
"Argumentele" tale sunt de fapt o repetare a obsesiilor naționalismului mârlănesc (auto-adularea), nu un discurs logic. Nu orice individ care ajunge vedetă este o valoare. Contează ce e în spatele unei manifestări artistice, intenția. De multe ori arta e manifestarea unor interese abjecte și cei care sunt seduși de ea sunt desfigurați moral, suferă o răsturnare a valorilor la nivelul conștiinței. Sufletul, conștiința e un "mecanism" vulnerabil, care își poate pierde lesne simțul moral sănătos. Dacă Păunescu ne-a mințit și ne-a lins premeditat (ca popor) și noi credem că el e poet și valoare națională ne facem de râs și în fața celorlalte popoare dar mai ales în fața lui Dumnezeu, că am fost înșelați de un mincinos. Și indiciile duc la concluzia că asta a făcut el. Totul nu e decât o glumă, toată această mișcare. Imaginează-ți efectul psihologic al discursurilor lui Hitler asupra germanilor. În Germania el era văzut ca un geniu, lumea plângea etc dar din afară era clar că totul e o nebunie, că Hitler e un șarlatan care lingușea și mințea intenționat, după cum el însuși mărturisea în privat. Ca un om să judece corect lucrurile trebuie să ia decizia lepădării totale de omul vechi, de vechile atașamente și convingeri, altfel acestea vor avea influență asupra lui deformându-i "vederea".
Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide Last edited by Traditie1; 10.11.2010 at 00:45:44. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Reciteste-ti mesajele si "mesajele" pe care le transmiti, iar asta cu multa luare aminte si poate vei avea o surpriza. Dar ma indoiesc ca intelegi ce vreau sa spun... Tu ne faci pe noi orbi si inculti si marlani, si ai pretentia ca propavaduiesti... traditia ortodoxa... Nu cred ca ortodoxia are ceva in comun cu ura pe care o debordezi din toti porii tai si este clar ca n-ai inteles nimic din ce se scrie pe-aici. Spui: Citat:
De ce vorbesti despre o lume pe care sunt convins ca n-ai cunoscut-o? Pe atunci tineretul, practic, nu avea prea multe de ales; televizorul era placut doar la teleenciclopedie... Perioada 76-80 am petrecut-o in Bucuresti si "faceam naveta" intre Teatru National, Notarra, Ion Vasilescu sau Giulesti, nu sa vand bilete la colt de strada, ci sa-i vad pe toti cei care-au fost marii nostri actori... Nu mi-a placut fotbalul, dar de citit nu prea mi-a scapat vreun contemporan, mai ales dupa 80 cand am plecat in Timisoara, unde nu mai aveam aceleasi posibilitati... Nu ma lua nimeni cu japca la cenaclu, dar la mitinguri da. Pe unii ii uram si eram un razvratit, pe ceilalti ii studiam in felul meu si ma fascina cantecul si poezia... Nu ma duceam sa urlu, si nu-l inghiteam pe Paunescu daca incerca sa ridice fortat tineretul de pe scaune. Da, avea stilul asta, dar era o nebunie pe care i-am tolerat-o fiindca pe total eram castigat... Tu vorbesti de delir?? OK, spune-i cum vrei, dar era acel "ceva" de care in mod normal iti era teama in alta conjunctura, fiindca te legau si iti faceau un dosar sa nu-l poti duce... Acolo erai in elementul tau si iti crea o falsa idee de libertate. Eram coplesiti de cretini si analfabeti, iar acolo era oaza de "aluzii permise"... Multi il consideram nebun si probabil chiar era, fiindca altfel curajul lui parea al unui sinucigas... Habar n-am ce-a scris la adresa ceausestilor... Nici nu m-a interesat... Dar era departe de a-si stribi demnitatea, fiindca el avea cu adevarat priza la mase, spre deosebire de ceausesti care in ignoranta lor, doar se amageau ca poporul ii iubeste... Nu mi-e rusine ca am fost contemporan cu acele vremuri si am trait si viata de golan prin Giulesti sau Colentina, dar am avut parte si de prieteni de elita pe care nu-i numesc din bun simt. Sunt oricand dispus sa ma adaptez stilului, iar pentru o opinie pe care mi-am format-o, nu din auzite, ci fiindca am fost acolo, nu ma deranjeaza sa folosesc zeflemeaua. Cand voi descoperi respectul pentru neam in vorbele tale, voi schimba tonul si stilul. Deocamdata nu esti decat un alt fluierator din tribuna care "cica" stie el sa suteze mai bine pe poarta... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deocamdata conteaza ca Adrian Paunescu a fost o persoana publica cunoscuta, de care oamenii s-au atasat emotional. Incearca sa-i intelegi pe cei care au alte pareri decat tine. Nu-i mai rani fara mila. Oricum nu noi, cu pseudonimele noastre ii stabilim locul in literatura romana. Pe noi ne intereseaza sa preluam ce a fost ziditor pentru suflet, atat cat a fost si sa mergem mai departe sa culegem nectarul duhovnicesc de acolo de unde exista, adica din scrierile Sfintilor Parinti. Am mai putea sa ne gandim ce cununi ar fi putut agonisi daca ar fi marturisit credinta ortodoxa cu acelasi zel. Si am mai putea sa tragem niste invataminte in privinta desertaciunilor lumesti care, iata, ne pot lasa saraci de cele duhovnicesti care ne sunt de absoluta trebuinta. Si am mai putea lua aminte sa ne pocaim din timp, caci nu stim daca Dumnezeu ne va ingadui sa imbatranim. Si apoi slava de la care oricum e discutabila, are importanta numai pentru satisfacerea orgoliilor personale. Inaintea lui Dumnezeu aceasta este ca o carpa fara valoare. Insa comorile din cer sunt vesnice, iar poetii nu ne pot ajuta prea mult sa le agonisim. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Teodora Păunescu Tucă | Mihaela19 | Muzica Bisericeasca | 1 | 17.04.2012 23:29:02 |
OMUL NOU - OMUL VECHI | iosif | Pocainta | 32 | 12.04.2011 16:29:42 |
Poetul din gara Sinaia | Pelerinul | Generalitati | 102 | 21.02.2011 10:59:37 |
Adrian Fageteanu | achimovjan | Generalitati | 33 | 15.10.2008 14:10:09 |
Adrian | Adrian27 | Generalitati | 11 | 23.08.2007 14:46:07 |
|