Citat:
În prealabil postat de catalin2
Nu eu am tras concluzia, pentru ca eu incerc sa nu spun doar parerile personale. Bineinteles, afland ce spun sfintii am cercetat si eu si am aflat ca sunt corecte, incredintandu-ma astfel.
Aceasta e invatatura Bisericii din primul mileniu si apoi si a BO si BC. De aceea Enoh si Sf. Ilie Tesviteanul au fost luati cu trup cu tot la cer, pentru ca altfel ajungeau in Iad. Odata cu caderea lui Adam nu mai avea nimeni acces la mantuire, de aceea a fost jertfa si lucrarea Mantuitorului.
|
Invatatura Bisericii primare nu a fost asta, nicaieri in Sf Scriptura nu ai sa gasesti asemenea invatatura.
Enoh si cu Sf Ilie au fost luati la cer dar nu pt ca ajungeau in iad ci pentru ca asa a vrut Dumnezeu. De unde ideea ca ar fi ajuns in iad?
Dupa cum ti-am spus jertfa Mantuitorului nu e limitata de timp si cei din perioada VT erau mantuit tot prin credinta in El chiar daca El nu venise inca.
Citat:
Sfantul Ilie fusese ridicat la cer cu trupul, iar despre Moise citim in Iuda, 9: "Dar Mihail Arhanghelul, când se împotrivea diavolului, certându-se cu el pentru trupul lui Moise".
Vedem, de asemenea, ca in Vechiul Testament dreptii erau adaugati in cartea vietii dupa ce mureau. Acestia au fost luati de Iisus cand s-a pogorat la Iad in cele trei zile pana la inviere. Tot Iisus e cel ce a deschis portile Raiului.
|
Daca mergem pe ideea ta atunci Moise a ajuns in iad. Nu trupul merge in iad ci sufletul.
Cand Mihail si diavolul se luptau pt trupul lui Moise, el era deja mort. Unde era sufletul lui?Conform cu ceea ce afirmi tu era in iad, lucru care nu e adevarat.
Avraam si saracul , cand Hristos a spus aceea pilda, ti se pare ca erau in iad? Dc ei erau in iad atunci bogatul unde era?
Dreptii VT au fost mantuiti la fel cum au fost mantuti si dreptii NT.
Citat:
Asadar, vezi ca invatatura ortodoxa e cea dreapta, si nu gasim vreo contradictie in ea. Se bazeaza nu doar pe parerea unora, ci are confirmarea sfintilor, care faceau minuni. Altfel vine un hindus si zice ce intelege el din Biblie. Zice ca el intelege corect si ca are si har destul. Nu-l crezi pe cuvant, il pui sa demonstreze. Altfel ramane doar o parere, din multe altele. Prin minuni se dovedeste prezenta harului.
|
Biblia nu se contrazice pe ea insasi, in momentul in care o invatatura contrazice Biblia atunci aceea invatatura e gresita.
Te-as ruga sa imi raspunzi la o intrebare, Hristos le spune evreilor in Luca 11:49-51 urmatoarele :
"De aceea și înțelepciunea lui Dumnezeu a zis: "Voi trimite la ei prooroci și apostoli și dintre ei vor ucide și vor prigoni";
Ca să se ceară de la neamul acesta sângele tuturor proorocilor, care s-a vărsat de la facerea lumii,
De la sângele lui Abel până la sângele lui Zaharia, care a pierit între altar și templu. Adevărat vă spun: Se va cere de la neamul acesta."
Intrebarea e evidenta, de ce se faceau evreii vinovati de sangele lui Abel?Ca doar nici nu exista poporul evreu atunci si vinovat de moartea lui Abel era Cain.
Intr