![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Acum sunt mii de ,,bisericii'' ale lui Hristos,fiecare grupare crestina isi zice biserica,dar oare ce defineste in realitate Biserica,catolicii epuizeaza versetul,,Tu esti Petru si pe tine voi zidi Biserica Mea si portile iadului nu o vor birui pe ea''.Insa oare papa este intradevar urmasul Sf. Petru,nu este oare o interpretare eronata a acestui verset.Eu sunt convins ca Biserica Ortodoxa a tinut si propovaduit mesajul lui Iisus Hristos cel mai elocvent,ea a fost atat conservatoare cat si adaptabila consecintelor existentiale ale istoriei,ea are o conducere sinodala ,intrucat apostoli nu au incercat o ierarhie intre ei.Avem doar patriarh ecumenic,insa este doar un rang onorific.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Petru nu era nici cel mai invatat, nici cel mai destoinic, nici cel mai in putere. Era cel care il iubea pe Isus mai mult decit toti ceilalti. |
|
|||
|
|||
![]()
Parca de Sf. Apostol Ioan era vorba.
|
|
|||
|
|||
![]()
15.Deci după ce au prânzit, a zis Iisus lui Simon-Petru: Simone, fiul lui Iona, Mă iubești tu mai mult decât aceștia? El I-a răspuns: Da, Doamne, Tu știi că Te iubesc. Zis-a lui: Paște mielușeii Mei.
16. Iisus i-a zis iarăși, a doua oară: Simone, fiul lui Iona, Mă iubești? El I-a zis: Da, Doamne, Tu știi că Te iubesc. Zis-a Iisus lui: Păstorește oile Mele. 17. Iisus i-a zis a treia oară: Simone, fiul lui Iona, Mă iubești? Petru s-a întristat, că i-a zis a treia oară: Mă iubești? și I-a zis: Doamne, Tu știi toate. Tu știi că Te iubesc. Iisus i-a zis: Paște oile Mele. (Ioan 21. 15;17) Eu asa am inteles, din cele de mai sus, ca Petru, dintre toti ucenicii, Il iubea cel mai mult pe Isus. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar faptul că Mântuitorul Hristos le-a dat tuturor Apostolilor, în aceeași măsură, puterea de a "paște oile Sale" reiese din pericopa evanghelică din cap. 20 al Evangheliei după Ioan, unde Hristos, adresându-se tuturor ucenicilor Săi, "a suflat asupra lor și le-a spus: Luați Duh Sfânt! Cărora veți ierta păcatele le vor fi iertate și cărora le veți ține, ținute vor fi". Am citat textul din memorie, dar îl voi căuta în Sf. Scriptură pentru a-l reda exact. Așadar, toți Sfinții Apostoli au primit acest dar, iar Sf. Petru, datorită dragostei sale profunde, Domnul i-a iertat greșeala de a se fi lepădat de El. Domnul Hristos i-a spus Sfântului Apostol Petru că oricâte va lega pe pământ va fi legat și în ceruri... (Matei16), dar după Înviere, le-a dăruit tuturor Apostolilor harul de a ierta păcatele. Știu că, la ora aceasta, am început să obosesc și să mă exprim foarte laconic, dar sper că s-a înțeles ce am vrut să spun. :) Doamne ajută!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]()
21.Și Iisus le-a zis iarăși: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit și Eu pe voi. 22.Și zicând acestea, a suflat asupra lor și le-a zis: Luați Duh Sfânt; 23.Cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute.
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]()
Da ,corect Sf. Ioan Teologul era,,ucenicul cel iubit al lui Iisus'',si in legatura cu ,,paste oile Mele'' iarasi nu scoate in evidenta decat treapta arhieresca si atributiile ei,care intra in legatura cu apostolii si implicit Sf. Petru,caruia I S-a adresat direct Iisus.
|
||||
|
||||
![]()
Poate după exegeza ortodoxă.
După cea catolică, în Evanghelia după Ioan, autorul, adică Ioan însuși, vorbește despre el ca "ucenicul iubit" sau "ucenicul pe care îl iubea Isus" (mai apare și ca "celălalt ucenic"). NICIODATĂ nu spune "ucenicul CARE Îl iubea pe Isus cel mai mult". Așa cum s-a arătat mai sus, la înmtrebarea explicită a Domnului dacă Petru Îl iubește mai mult decât frații Săi, el răspunde afirmativ. Dealtfel, cu acel prilej, pe malul Tiberiadei, Isus îi sugerează lui Petru cam ce fel de sfârșit îl așteaptă. Petru, și nu Ioan, va primi cununa muceniciei. În concluzie, domnule cătălin, problema e simplă. Dacă îmi îngăduiți o paralelă, una e să spuneți că dv sunteți forumistul care mă iubește pe mine cel mai mult, altceva e să spuneți că sunteți forumistul cel mai iubit de către mine. Acum înțelegeți ?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
daca Petru il iubea pe Iisus mai mult decat ceilalti apostoli, cum se face ca Petru s-a lepadat de 3 ori de Hristos? TOTI l-au iubit pe Hristos la fel de mult! Doamne ajuta! Last edited by stefan florin; 04.10.2011 at 09:44:46. |
|