Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.12.2010, 11:27:35
Daniela26
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de disbel Vezi mesajul
Îți dau un sfat Ocea, nu te aștepta să primești nici un răspuns satisfăcător din partea, a majoritatea creștinilor. Toți îți vor răspunde la fel, într-un fel sau altul:

- dumnezeu este misterios
- roagăte bla bla
- citat din biblie sau alte documente religioase
- dumnezeu se arată numai la bla bla
- dumnezeu știe el

Ce vreau să subliniez este că, nici odată nu vei primi un răspuns verificabil/observabil/replicabil din partea lor, și dacă cumva vei îndrăzni să le arăți că greșesc își vor băga degetele în urechi și vor urla lalalalalalala.

Va veni și vremea când o să fim o țară seculară mai devreme sau mai târziu, și atunci să vedem căți vor mai fi credincioși când statul nu o să le mai dea nici un ban. Să vedem câți vor munci pentru dumnezeu moca, să vedem câți preoți cu bmw-uri v-or mai face ceva când nu le mai vine leușteanul.

O să vină și ziua aia, și atunci o să fiu primul care o să vă aducă aminte.
se pare ca pt tine Dumnezeu nu e Tatal a tot tiitorul, Facatorul cerului si al pamantului al tuturor celor vazute si nevazute, din moment ce nici macar picul de respect fata de El nu il ai sa Ii scri numele cu litera mare la inceput. In concluzie nu esti ortodox, se vede de la o posta!
Reply With Quote
Vechi 29.12.2010, 19:23:47
St Ocea St Ocea is offline
Banned

Data înregistrării: 27.12.2010
Locație: cica in Iasi
Religia: Ortodox
Implicit As XV

Citat:
În prealabil postat de Daniela26 Vezi mesajul
se pare ca pt tine Dumnezeu nu e Tatal a tot tiitorul, Facatorul cerului si al pamantului al tuturor celor vazute si nevazute, din moment ce nici macar picul de respect fata de El nu il ai sa Ii scri numele cu litera mare la inceput. In concluzie nu esti ortodox, se vede de la o posta!
Uite logica religoasa.
Ce are de a face daca il scrii cu litera mare sau nu?
Adica dupa capsorul ala al dumneavoastra eu sa zicem ca-s crestin a o viata cinstita am ajutat multi oameni cum am pututy, voi arde in iad pentru ca am scris cu litera mica dumnezeu?
Asta ma enerveaza, ce conteaza frate asemenea beliverne fara sens.
crie in cele 10 porunci ca omul n-are voie sa scrie cu litera mica?
Si apropo cand se face o enumeratie , adica sa cum e de fata pe linute unele sub altele, nu se scrie cu litera mare la inceput, doar daca substantivul este propriu.
Cum dumnezeu nu e ceva prorpiu, e ceva universal, nici nu se aplica regula asupra lui.
Eu daca as fi crestin si daca as crede in dumnezeu, mi-as arta iubirea fata de el, prin fapte bune si etc, nu prin scrierea numirii lui cu litera mare... n-are nicio legatura, el fiind zeu se uita el la asemenea prostioare? Aceasta lege, a fost impusa de om, nu de el....aroganta umana n-are limite...
Reply With Quote
Vechi 29.12.2010, 19:32:20
Banned

Implicit Asa XVII

Citat:
În prealabil postat de mihaila_alin Vezi mesajul
e ortodox dar e schismatic.intreaba-l daca nu e botezat sa vezi isi neaga pina si botezul.
Ai putea sa ne spui cine anume? Sau e secret?
Reply With Quote
Vechi 29.12.2010, 21:42:16
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de St Ocea Vezi mesajul
Ai putea sa ne spui cine anume? Sau e secret?
mai stocea oare tu oare celalalt scapatat tot din acelasi aluat sunteti dar poate difera cuptorul unde vi-sa copt mintiuta [putina minte]adica prietenul tau cu sabia cea de doi metri ce vre sa-si spuna sefirot.cind ati aparut voi pe forum ce ati zis: mama ce le fac la astea,ii fac praf numai ca lucrurile stau altfel voi muscati din stinca pina va tociti mincatoarea fara sorti de izbinda.loviti in Creator fara nici un pic de bun simt,loviti Biserica,ne loviti pe noi si toate aceste le faceti privind de sus ca niste biruitori mare inselaciune in capul vostru.lucrurile stau tocmai invers.nu-ti mai spun nimic ca tot nu intelegi,

Dumnezeul ce nu vrei sa il recunosti sa te miluiasca.
Reply With Quote
Vechi 29.12.2010, 22:08:44
Banned

Exclamation Asa XIX

Citat:
mai stocea oare tu oare celalalt scapatat tot din acelasi aluat sunteti dar poate difera cuptorul unde vi-sa copt mintiuta [putina minte]adica prietenul tau cu sabia cea de doi metri ce vre sa-si spuna sefirot.cind ati aparut voi pe forum ce ati zis: mama ce le fac la astea,ii fac praf numai ca lucrurile stau altfel voi muscati din stinca pina va tociti mincatoarea fara sorti de izbinda.loviti in Creator fara nici un pic de bun simt,loviti Biserica,ne loviti pe noi si toate aceste le faceti privind de sus ca niste biruitori mare inselaciune in capul vostru.lucrurile stau tocmai invers.nu-ti mai spun nimic ca tot nu intelegi,

Dumnezeul ce nu vrei sa il recunosti sa te miluiasca.
Dumneata n-ai observat ca la primul post sau la al doilea am declarat ca am intrat pe acest "sait" ca sa vad daca existe cineva ce ma poate convinge sa ma reintorc la "dumnezeu",
chiar m-a minunat faptul ca exista site la crestini ortodoxi, parca nu de mult preotii declarau calculatoarele si internetul ca lucruri satanistice.
Dar uite cum ipocrizia rasare.

Am putina minte sa nu cred in basme? sa-ti dau un exemplu concret, copiii numai cred in basme , nici in mos craciun sau iepurasul de pasti dupa o anumita varsta, da religa e ca o ciuma de numai scapi, te obliga sa traiesti in fantezii toata viata, drama aici e ca biserica declara ca-i adevar, n-am nimic contra povestilor bune, dar suntp ovesti, dar daca spun ca-s adevarate...
Sa-ti dau un exemplu si mai concret:
Cineva mi-a spus ca nu crede in mos craciun si ca crede in dumnezeu.
Si eu i-am replicat:
Desigur, cum sa crezi intr-un mosneag care duce cadouri la orice om de pe planeta simultan in aceeasi noapte, e o mare prostie, mai plauzibil ar fi ca cineva sa poata asculta toate mormaielile oamenilor de pe intreaga planeta, in acelasi timp.

Sunt curios cu ce fraza din "antologia ta- cu replici pentru cei ce intreaba si cerceteaza" ai dumneata, acum pentru mine.

O sa declari in continuare ca-s posedat de ceva inexistent, o sa ma faci prost in continuare?
Sau vei incepe sa-mi vorbesti frumos si sa-mi demonstrezi rational cu argumente solide ca m-am inselat.
Refuz sa ma cobor la acel nivel unde are dreptate cel ce are gura mai mare! ( sau arma, sau oastea, sau puterea, depinde de context)
Si aceeasi mentalitate de turma care o urasc la crestini, cica daca dai in biserica, dai in mnie, daca injuri pe iisus, ma injuri pe mine.

Nu-ti este cam rusine? Daca tot esti crestin respecta legile, si nu dori raul cuiva, si nu dori razbunare, sau furie! Asa a spus iisus, intoarce si celalalt obraz!
Apropo nu stiu, n-am de unde sa stiu, tu stii mai bine, esti invatat, nu ca mine cu "putina minte", a poruncit iisus si dumnezeu construiti peste 3.5 milioane de biserici?
Apostolii au avut nevoie de biserici sa imprastie vorba domnului?

Ps: St Ocea e anagramarea numelui meu, si denota ironia mea fata de religie, St e prescurtarea din limba engleza pentru sf, adica sfant, deci e saint Ocea, si se citeste "seint oușia"

Last edited by St Ocea; 29.12.2010 at 22:16:47.
Reply With Quote
Vechi 29.12.2010, 22:14:01
disbel disbel is offline
Banned

Data înregistrării: 05.12.2010
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de St Ocea Vezi mesajul
Nu-ti este cam rusine? Daca tot esti crestin respecta legile, si nu dori raul cuiva, si nu dori razbunare, sau furie! Asa a spus iisus, intoarce si celalalt obraz!
Leviticul 24:19 Dacă cineva rănește pe aproapele lui, să i se facă așa cum a făcut și el.

Deci după vechiul testament are voie.

Matei 5:39 Dar Eu vă spun: Să nu vă împotriviți celui ce vă face rău. Ci, oricui te lovește peste obrazul drept, întoarce-i și pe celălalt.

După noul testament nu are voie.

Ala bala portocala? Care alegem azi?:D
Reply With Quote
Vechi 30.12.2010, 01:23:54
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de disbel Vezi mesajul
Leviticul 24:19 Dacă cineva rănește pe aproapele lui, să i se facă așa cum a făcut și el.

Deci după vechiul testament are voie.

Matei 5:39 Dar Eu vă spun: Să nu vă împotriviți celui ce vă face rău. Ci, oricui te lovește peste obrazul drept, întoarce-i și pe celălalt.

După noul testament nu are voie.

Ala bala portocala? Care alegem azi?:D
auzi tu vrei sa lovesti in dreapta si in stinga si toti deodata sa iti intoarca si celalalt obraz sa vada ce maestru esti tu in aplicarea pedepselor unor oameni ce nu ti-au facut nici un rau ci singura lor vina este faptul ca ei vor din tot sufletul sa creada si sa multumeasca pentru binefacerile primite de la un Dumnezeu ce voi nu il puteti intelege cit este de bun si de ingaduitor cu toata planeta.intr-o anumita imprejurare eu am primit o palma la care nu am reactionat nici cum si i-am spus celuia cu darul ca nu vreau sa pierd tot ce am acumulat in ultimul timp doar de dragul razbunarii caci 'razbunarea nu-i a noastra'Invatatorul meu mi-a spus sa intorc si celalalt obraz la care s-a rusinat duhul ce-l stapinea si nu a mai repetat lovitura.amu esti multumit?sperai sa nu o auzi pe asta.sau poate spui ca mint,dar erau multi asistenti de fata,acest lucru sa uitat repede caci nu exista in firea omului, dar de ii trageam vrio doua si peste20de ani se povestea de bataie.ala bala portocala ce parere ai?mai noi crestinii nu suntem laudarosi,si nu ne place sa spunem lucruri din acestea fiind-ca suntem smeriti dar uite ca vin ispititori ca voi si omul nu poate sa taca pina la urma,si isi face rau singur.
Reply With Quote
Vechi 30.12.2010, 04:13:56
disbel disbel is offline
Banned

Data înregistrării: 05.12.2010
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
amu esti multumit?
Nu. Ce îmi povestești tu mie și ce îți zic eu.

Dacă ar fi să mă iau dupa ce scrie în Biblie, și dacă faceai acea răzbunare era un lucru la fel de bun ca și abținerea, de ce? Pentru că TOT ce scrie în Biblie se contrazice singur, ți-am dat și citatele doar că le ignori că nu îți convine ce scrie acol.
Într-un citat zice fă aia, în alt citat zice nu fă același lucru descris în citatul anterior.

Înțelegi unde vreau să ajung? Nu există absolut un lucru din Biblie care să fie constant de la început până la sfârșit. Acum e bine să faci aia, acuma nu, acuma da, acuma nu. Toate lucurile spuse se contrazic singure, voi citiți/credeți doar ce vreți din Biblie.
Când ai citit ultima oară Biblia? Pe îndelete, nu săritul peste paragrafe și doar cărți care îți zic preoții să citești, ca nu cumva să dai de ceva ce nu îți convine.

Trebuie să fi sărit de pe fix, să citești Biblia și încă să mai ai credință, lucrurile descrise sunt absolut horifice, sunt inumane: genocid, sclavie, rasism, etc. Ce fel de dumnezeu promovează astfel de lucruri? Unul drept și iubitor cu siguranță nu.

Am mai ziso și am să o mai zic încă odată, dacă nu citeam Biblia, eram încă creștin, ironic nu? Informați-vă și voi mai bine, deschideți ochii, și analizați totul obiectiv și o să ajunge-ți la aceași concluzie.
Nici eu nu m-am simțit bine când am realizat toate aceste lucruri, când propria mea credință era călcată în picioare chiar de Biblie. La fel vă simțiți și voi acum, sunteți revoltați că cineva îndrăznește să vă pună credința la îndoială, adică eu. Nu vă cer să mă credeți pe mine, convingețivă singuri, dovada este chiar în fața voastră.
Atâta timp cât nu îndrăzniți să puneți întrebări, să gândiți critic, o să stați toata viața cu capul plecat doar pentru că învățătura e ceva tabu și nu ai voie să pui la îndoială.

Ce fel de dumnezeu impune frica ca să aveți credință în el? Faceți aia aia aia mergeți în iad. Dacu nu faceți aia aia aia mergeți în iad.

Folosițivă rațiunea!

(Nu am nimic împotriva religiei/credințelor unei persoane atâta timp cât acea persoană nu își impune acele credințe asupra altor persoane, și nu ia decizii care pot afecta societatea și persoanele din jur, bazate pe acea credință.)

Last edited by disbel; 30.12.2010 at 04:48:12.
Reply With Quote
Vechi 30.12.2010, 12:18:09
mihaila_alin
Guest

Implicit pentru stocea si disbelica

scriptura spune:dupa a doua si a treia mustrare sa imi fiti un fariseu si un vames,convorbirile noastre sunt la final v-am suportat destul nu sa prins nimica de voi precum apa de gisca si sa nu uitati caci la judecata de apoi care negresit va fi, eu am sa fiu de fata ca martor al acuzarii, probabil.

adios muciacios muciaciacios muciacios mucios.
ne intilnim in vesnicie probabil in tabere diferite precum ni-e si credinta,hai ca vine revelionul.
Reply With Quote
Vechi 30.12.2010, 12:25:38
Banned

Exclamation Asa XXI

Citat:
auzi tu vrei sa lovesti in dreapta si in stinga si toti deodata sa iti intoarca si celalalt obraz sa vada ce maestru esti tu in aplicarea pedepselor unor oameni ce nu ti-au facut nici un rau ci singura lor vina este faptul ca ei vor din tot sufletul sa creada si sa multumeasca pentru binefacerile primite de la un Dumnezeu ce voi nu il puteti intelege cit este de bun si de ingaduitor cu toata planeta.intr-o anumita imprejurare eu am primit o palma la care nu am reactionat nici cum si i-am spus celuia cu darul ca nu vreau sa pierd tot ce am acumulat in ultimul timp doar de dragul razbunarii caci 'razbunarea nu-i a noastra'Invatatorul meu mi-a spus sa intorc si celalalt obraz la care s-a rusinat duhul ce-l stapinea si nu a mai repetat lovitura.amu esti multumit?sperai sa nu o auzi pe asta.sau poate spui ca mint,dar erau multi asistenti de fata,acest lucru sa uitat repede caci nu exista in firea omului, dar de ii trageam vrio doua si peste20de ani se povestea de bataie.ala bala portocala ce parere ai?mai noi crestinii nu suntem laudarosi,si nu ne place sa spunem lucruri din acestea fiind-ca suntem smeriti dar uite ca vin ispititori ca voi si omul nu poate sa taca pina la urma,si isi face rau singur.

Tu= toti crestinii=Fals
Tu=tu=cazul tau exceptional=Adevarat

Poate spui adevarul, dar de ce dumnezeu l-a creat pe om cu firea de autoaprare, practic religia ta si a voastra contrazice firii umane. adica daca cineva ma ataca eu ma apar. Asta face orice "crestin". O palma nu-i nimic sa stii, mare lucru. Sa-ti dau eu un pumn sanatos sau sa-ti fur tot ce ai in casa, atunci ai intoarce obrazul si mi-ai cere sa te mai fur odata?
Nu cred, ai chema politia, petnru ca este firea umana.
Uite de asta nu pot crede in religia voastra, petnru ca se contravine cu firea oricarui om, sanatos la tartacuta.
Sa-ti dau o veste de ultimim mileniu, majoritatea se crestineaza pentru ca ca la varsta de o luna sau doua luni , sub un an, nu prea au cum sa alega, nu au vointa proprie, doar parintii hotarasc. Si faptul ca atunci cand ajung spre maturitate si toata viata raman "crestini" e pentru ca crestinismul promite viata vesnica; ia gandeste-te ce-ai alege? o viata de muritor simplu sau o viata eterna in fericire? Ar trebui sa fii prost sa refuzi.
Dar unii care chiar isi pun problema, ma dar daca-i pacaleala? N-au tupeul s-o zica, pur si simplu, in trecut le era frica sa se leapada de religia care le-a fost impusa cu forta, fara voia lor, petnru ca vor fi crucificati, arsi pe rug, batuti , cu pietre, chiar si in ziua de azi, te poti trezi intr-un sant plin cu vanatai, doarp entru ca refuzi sa faci parte din "gandirea turmei".
Asadar majoritatea crestinilor, pur si simplu sunt dominati de un "elixir" sau "cocktail" din ignoranta, frica, teroare si superstitie.
Am o intrebare, dar sunt sigur ca nu-mi vei raspunde la eap entru ca nu stii cum sa raspunzi.
Nu sep oate sa fim botezati la varsta de 18 ani? Adica la maturitateal egala?
Sa vedem atunci cati de buna voie si nesiliti de nimeni se alatura crestinismului.
Pai daca de la varsta de un an nu sunt bombardati si indirect obligati sa tina cu o religie, logic ca i se vor parea la majoritatea, ilogic, sa tina cu o religie, pentru ca nu-i vad rostul.

De ce avem nevoie de peste 3.5 milioane de biserici si catedrale pentru a raspandi cuvantul domnului?
Cu acele sute de miliarde de euro, n-am fi putut eradica foamea din Africa? n-am fi putut construi scoli, spitale,etc, pe scurt ceva folositor umanitatii???
Nu ma plang! Nimanui nu ma plang, dar am pus aceasta intrebare sa-ti arat ca bisericile sunt masini de facut bani si nimic mai mult. Nu sunt vu nimic mai presus decat cazinourile.
De fapt imi retrag cuvintele, cazinourile cel putin spun adevarul pe fata ca fura bani si ca fac bani. Da bisericile ascund asta cu minciuni miselesti.

Am o intrebare, n-am mai spus-o , dar o repet: De ce avem nevoie de biserici? Nu mi-e de ajuns biblia si o carte cu rugaciuni? sau dumnezeu poate fi auzit si simtit doar intr-o biserica? Adica daca ma rog in casa mea e degeaba?
Vedeti, vedeti? Cum sunteti prinsi flagrant asupra faptului, si tot nu vreti sa admiteti, si cei ca tine tto nu vor sa deschida ochii.
Tu crezi ca bisericile acestea sa construiesc din rugaciuni si fericire?
Cu bani domnule, cu bani.
Cu ochii dracului, cum ii spun preotii sau sigur vei spune ca nu preotii au zis aceasta.

dumnezeu e atotputernic, atotstiutor, atotvazator, dar pac, nu stie sa se descurce cu banii, II TREBUIE BANI!
Gandeste-te 5 secunde, atata iti cer!
Relgia inghite anual miliarde si milarde, nu plateste taxe, si intotdeauna mai are nevoie de ceva in plus.
si te mai miri de ce sunt multe cartiere sarace si mizerii in lume, unde se gasesc zeci de biserici de zeci de milioane de euro. si toti n-au cem anca, da au biserica. Nu-i frumoasa viata?
Gatam -am saturat sa-ti umilesc credinta, ti-am demonstrat prin nenumarate exemple, defectele credintei tale, tu negi, nu-i vina ta, ai fost corupt inca de la varsta de nici un an, si inca esti corupt.

Stii ce mi-am dorit de craciun? De 2 ani incoace?
Ca macar un an, bisericile,scitele, maanstirile,catedralele, etc sa nu mai primeasca bani de la stat, adica din banii oamenilor care platesc taxe si impozite.
am cerut prea mult nu?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
O simpla intrebare... Sebastian.Seby Intrebari utilizatori 3 20.02.2011 23:31:50
O simpla intrebare ! nomansland Generalitati 14 19.07.2010 16:24:05
O simpla intrebare Alexandr_Bazil Generalitati 12 09.03.2007 11:26:59
O intrebare simpla catre administrator SCORPIUS Generalitati 5 06.12.2006 16:11:04