Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Adevărul este că, cel puțin eu, nu sunt interesat. Dacă vă dați jos eticheta de "ortodox", discutăm. Ortodoxia este, sau cel puțin se pretinde a fi, următoare Sfinților Părinți. Ortodoxia nu contestă canonicitatea Evangheliilor canonice, nici nu susține, în răspăr cu Sf Tradiție, că Sf Ap Petru nu a fost la Roma. Dacă asta credeți, nu este o rușine să vă declarați în mod deschis protestant sau liber-cugetător. Dar e o rușine să vă declarați ortodox, când, de fapt, subminați baza de credință a ortodoxiei.
|
Dacă nu admiți că Ortodoxia (sau Catolicismul) poate avea părți false, atunci ce rost are discuția? Tu ești autoștiutorul care doar ne informezi și noi putem să te contrazicem, că oricum ne răcim gura degeaba?
A condiționa purtarea discuției este nepoliticos și absurd. E dovada faptului că nu ai nimic folositor de zis.
Și ca să nu te las în ceață: eu sunt ortodox fiindcă eu caut să am credința (doxa) dreaptă (orthos), să fiu conform adevărului. Sunt și fiu al Bisericii Ortodoxe, așa, cu toate greșelile ei pentru că, în mare, învățătura ei e adevărată și e singura mântuitoare.
Dar tu, ești un catolic adevărat? Păzești toate rânduielile? Și dacă da, atunci cum îmi ceri mie să fiu ortodox? Contradicții infantile.