![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pacatul original este de fapt o anormalitate in natura umana, chiar daca toata lumea se naste cu el, fiindca Dumnezeu nu a creat pe Adam cazut, sau cu vreun pacat pe suflet. Si apoi, Hristos a primit natura umana de la Sf. Fecioara, care in momentul conceperii nu avea pacatul original (ca s-a nascut fara el, ca a fost eliberata de el cand a spus "Da!" asta este alta poveste pe alt fir de discutie.)
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am vazut odata un botez neo-protestant in care pastorul a spus clar ca botezul nu este nici spre iertarea pacatelor, nici pentru a deveni membru al Bisericii, ci un semn ca acea persoana L-a acceptat pe Hristos ca mantuitor personal. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc, s-a mai luminat putin.
Totusi, eu intrebam despre mantuirea ortodocsilor iar dumneavoastra mi-ati vorbit mai mult despre Biserica Catolica. Permiteti-mi, va rog, inca o intrebare: - ortodocsii romani sunt rupti de Papa sau in comuniune cu el? Eu nu mai stiu. A fost Marea Schisma apoi la mijlocul secolului trecut s-au impacat... In starea in care sunt acum, ortodocsii romani sunt schismatici sau nu? Iar daca sunt schismatici, intrebarea este: se vor putea mantui chiar fara sa revina in Biserica Catolica? Last edited by Iosif77; 04.02.2011 at 20:30:57. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Materie validă (apă, eventual nisip, cenușă etc., dacă nu există apă la dispoziție) 2. Formulă validă ("te botez în numele Tatălui, Fiului și Sfântului Duh") 3. Intenție validă - adică, cel care botează are intenția de a boteza, și nu face doar o pantomimă. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
În cazul Botezului aceasta înseamnă: apă (sau altă materie folosită asemenea apei în caz de necesitate), formula treimică, dorința de a boteza, orice persoană anterior botezată. Prin urmare, din câte relatați reiese că acel botez a fost valid. Cel care înainte era un păgân căzut de la grația divină a devenit un catolic. Din păcate, probabil că pentru foarte scurt timp... Dar, atâta vreme cât omul respiră, calea Damascului îi este deschisă.
|
|||
|
|||
![]()
Invatatura crestina de baza e ca Iisus nu s-a nascut ca toti oamenii, ci Duhul S-a pogorat peste Fecioara. Iisus S-a intrupat si S-a nascut din Duhul Sfant. Deci nu avea cum sa mosteneasca un astfel de pacat. Fecioara Maria doar L-a purtat si L-a nascut.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Din cate imi dau eu seama, acel pastor intelegea cu totul altceva prin "te botez" -- putea sa foloseasca orice alt cuvant. Deci in fapt...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]()
Este suficient, după părerea mea. Dar eu nu sunt decât un simplu credincios, nu mă pricep prea bine la teologie și nici nu sunt calificat să răspund: doar îmi dau cu părerea.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|