![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc, s-a mai luminat putin.
Totusi, eu intrebam despre mantuirea ortodocsilor iar dumneavoastra mi-ati vorbit mai mult despre Biserica Catolica. Permiteti-mi, va rog, inca o intrebare: - ortodocsii romani sunt rupti de Papa sau in comuniune cu el? Eu nu mai stiu. A fost Marea Schisma apoi la mijlocul secolului trecut s-au impacat... In starea in care sunt acum, ortodocsii romani sunt schismatici sau nu? Iar daca sunt schismatici, intrebarea este: se vor putea mantui chiar fara sa revina in Biserica Catolica? Last edited by Iosif77; 04.02.2011 at 20:30:57. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu, prezentati-mi va rog!
|
|
||||
|
||||
![]()
Să presupunem că, sub influența dușmanului lui Dumnezeu și al oamenilor, din ură față de alte denominații creștine, ați traduce în mod intenționat greșit cuvântul Scripturii. Este acesta un păcat ? Desigur, e prea simplu: răspunsul nu poate fi decât afirmativ.
Dar să modificăm un pic datele problemei noastre. Nu aveți nicio intenție rea, ci intenția lăudabilă de a pune Cuvântul Domnului la dispoziția cât mai multor oameni. Totuși, din nepricepere, greșiți. Rezultatul este același: o Biblie cu greșeli. Acesta este păcat ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hai sa vedem ce inteleg eu printre randuri: nefiind in comuniune cu Papa, ortodocsii sunt schismatici. Nu se pot mantui. Totusi Dumnezeu, stiind ca ortodocsii pacatuiesc fara sa-si dea seama, probabil ii va ierta si ii va mantui. Totusi, aceasta nu este asta o teorie iubirist-relativista? Daca, din intamplare, am inteles gresit, intrebarea ramane: se pot mantui ortodocsii romani chiar fara a fi in comuniune cu Papa? |
|
|||
|
|||
![]()
nu stiam ca sunt ortodocsi romani in comuniune cu Papa..
|
|
||||
|
||||
![]()
Domnul este ajutorul meu; de nimic nu mă voi teme; ce-mi pot face oamenii?
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Aceasta o spusese si domnul MariS. Si Erethorn. Si Florin-Ionut.
Si o credeam si eu macar ca nu o spusesem. Si nu se numeste relativism. Toate cele bune. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A fost vorba de o impcare, dar nu de o unire. Adica tu esti cam certat cu vecinul care e hindus. Te impaci cu el, dar nu te faci hindus. Din punct de vedere ortodox bisericile surori (in credinta) pentru BOR sunt cele in comuniune, adica BO a Rusiei, a Greciei, a Serbiei, Bulgariei, etc. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|