![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Am observat ca cel mai bine prinde cuvantul spus cu dragoste, din experienta proprie. De obicei, tinerii te simt daca nu faci nimic din ce spui. Si, in cazul asta, cuvantul nu are putere, nu prinde, nu convinge, nu ajunge in inima. Am citit despre Hristos ca ii invata pe oameni ca unul care are putere, iar nu cum îi învățau cărturarii lor. Iar Apostolilor Sai le-a spus: veți lua putere, venind Duhul Sfânt peste voi, și Îmi veți fi Mie martori în Ierusalim și în toată Iudeea și în Samaria și până la marginea pământului. Apoi, Apostolii, cu mare putere mărturiseau despre învierea Domnului Iisus Hristos și mare har era peste ei toți. Ei erau plini de Duh Sfant, pentru ca doar plini de Duhul Il puteau marturisi pe Hristos. Nu isi pregateau discursurile cu grija, pentru ca au ascultat indemnul lui Hristos: nu vă îngrijiți cum sau ce veți vorbi, căci se va da vouă în ceasul acela ce să vorbiți. Citat:
Citat:
Un calugar se minuna de faptul ca Sfantul Siluan avea multi vizitatori savanti: Ma tot intreb ce cauta la el. Am tot timpul impresia ca nu citeste nimic. Si a primit un raspuns plin de adevar: Nu citeste nimic, dar face totul, in vreme ce altii citesc mult, dar nu fac nimic. Last edited by George.m; 10.02.2011 at 22:10:31. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu stiu la ce poate sa duca aceasta discutie.
Un Subiect interesant ar fi ,ce ne facem cu teologii fara diploma? Si aici pe forum,vad ca sunt foarte multi care isi dau cu parerea in chestiuni teologice,fara sa aiba o diploma.. Eu si de acestia ma feresc,de ceilalti stiam subiectul,imi era clar... |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Este oare acest lucru gresit? Nu este, atata timp cat iti exprimi opinia cu smerenie si ca o nedumerire, incercand sa-i asculti pe aceia care 1) sunt trimisi si au chemare spre a te invata; 2) sunt mai in varsta decat tine si deci probabil au auzit mai multe in viata lor. La cealalta extrema este dupa parerea mea ascultarea oarba. Adica orice ti-ar spune cei din categoria 1 si 2, asculti. Aici e buba in societatile musulmane mai putin educate, unde foarte multi asculta de mullahi ca de litera legii. Ce auzi trebuie si el cumva filtrat. De aceea e recomandabil ca si noi, laicii, sa citim cat mai mult si sa ne fundamentam credinta si pe cunoastere. E adevarat: cel mai important e sa simtim iubirea si credinta inauntrul nostru; dar pentru a intelege macar instinctiv ce reprezinta aceasta iubire, cred ca ne trebuie cumva un etalon launtric. |
|
|
|||
|
|||
|
Ma ierti,dar in ortodoxie e altfel.Ceea ce ai expus mai sus,este o tocatura ,unde ai pus protestanti ,musulmani si ortodocsi....
|
|
|
|||
|
|||
|
I-am pus ca exemplu, nu ca regula. Am vrut pur si simplu sa arat ca aceste lucruri sunt considerate recomandabile in societati care traiesc in jurul nostru, nu ca eu sunt de acord cu ele :).
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu am fost de acord cu concluziile enumerate de tine.. 1 si 2...
|
|
|
||||
|
||||
|
Cum e asta sa "intelegi instinctiv"? Si cum dobandim acel etalon launtric? Sau cum stim ca ce este inauntrul nostru reprezinta un ETALON?
|
|||
|
|||
|
Citat:
Pentru mine, etalonul meu launtric zice asa: trebuie sa fiu mai buna maine decat am fost azi. Deci etalonul meu se schimba in fiecare zi, inclusiv ascultand si citind lucruri despre ceea ce e bine si ce e rau. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Orice intrebare sau nedumerire are un tanar, este pus la zid de unii (chiar preoti) imediat, i se spune sa sculte. Da, ar trebui sa invatam cat mai mlult, si din carti. Cum spuneam, trairea si citirea ar trebui sa se hraneasca una pe alta.
| teolog, teologie |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Din înțelepciunea Sfântului Grigorie Teologul | cristiboss56 | Pocainta | 5 | 07.08.2013 00:27:32 |
| Sfantul Grigorie Teologul | costel | Sfinti Parinti (Patrologie) | 17 | 17.02.2013 21:45:56 |
| Sfantul Grigorie Teologul | georgeval | Diverse Sarbatori | 2 | 29.01.2011 21:57:30 |
| Sfantul Grigorie Teologul | georgeval | Diverse Sarbatori | 6 | 26.01.2010 16:19:43 |
| Teologul Olivier Clement a trecut la cele vesnice | costel | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 16.01.2009 19:06:30 |
|
|