![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sa fiti fericiti in continuare(presupun ca sunteti)! Dumnezeu sa va ocroteasca .
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Multumesc si Melissei. Da, ai calculat bine, 27 dec 2006 :-) @Anca: a nu se confunda indragosteala superficiala si egoista cu dragostea care apare intre doi oameni, indiferent de varsta. Sigur ca nu ar trebui sa fie folosita ca pretext indragostirea pentru a-ti parasi sotul sau sotie si copii, de exemplu. Asta este lipsa de responsabilitate si dragoste in sensul profund. Adica, daca cineva este liber la 30, 40 sau 50 de ani nu mai poate iubi, pentru ca asta ar insemna lipsa de maturitate? Nu neaparat un coup de foudre tine de dragostea superficiala, desi poate tine. Eu nu as zice ca dragostea de a inceput diapare, ci ca evolueaza, se transforma. Si pentru asta cei doi trebuie sa faca si un efort, este nevoie si de asceza, in sens larg.
|
|||
|
|||
|
[quote=Fani71;343034]Da, suntem! Multumesc.
Multumesc si Melissei. Da, ai calculat bine, 27 dec 2006 :-) Sigur ca nu ar trebui sa fie folosita ca pretext indragostirea pentru a-ti parasi sotul sau sotie si copii, de exemplu. Asta este lipsa de responsabilitate si dragoste in sensul profund. Adica, daca cineva este liber la 30, 40 sau 50 de ani nu mai poate iubi, pentru ca asta ar insemna lipsa de maturitate?[ QUOTE] Aiurea, normal ca omul poate iubi la orice varsta...CUM sa fie lipsa de maturitate? Dar ce, sa iti refaci viata cu cineva drag inseamna sa faci un pact, sa inchei un targ,? Vaaaii....ce ineptie...Dragostea nu are limite temporale...si mereu ramane ceva sublim! Deci, ai dreptate draga Fani71 ! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Hm? Tocmai acel "sublim", dulceata care il invaluie pe om, e de la diavol. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In opinia mea nu e deloc asa....Nimic din ce ne-a daruit EL nu este amagitor ori diavolesc.....Evolutia unui mariaj depinde de cei doi, datorita alegerilor pe care le fac prin timp....Si apoi omului nu ii e dat sa fie solitar.....Iar daca unii nu pot cunoaste sensul real , profund ,al sublimului iubirii , transformata in dragoste...sunt ceva mai "saraci" decat ceilalti....Acum, desigur ca dragostea trebuie mentinuta, iar daca a fost la inceput una reala , asa va ramane peste timp...daca nu , se va dilua, ducand spre rutina sau mai tragic spre despartire...Cu dragostea de Dumnezeu este altceva...Pe EL il iubesti, te indragostesti de EL, pe masura ce te apropii tot mai mult de ceea ce il defineste, iar aceste sentimente daca sunt veritabile , nu se pot disipa prin timp....Asta cred eu, asta este opinia mea. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Indragostelile fara casatrie nu s epun ;-) Sa ti-o refaci, sa ti-o faci... Cine stie la ce varsta te intalnesti cu sufletul sora? Eui m-am indragostit de sotul meu la 35 de ani. Si in cazul meu, nu imi 'facusem viata' cu altul inainte. Poate dupa tine ar fi trebuit sa stau cuminte in banca mea ca o fata batrana si sa torc lana, la acea varsta inaintata care depsise vremea romantismului juvenil? hm?
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Adica? Vrei sa spui ca de fapt probabil am fost casatorita inca de vreo 46 5 ori inainte si nu am chef sa dezvalui asta pe forum? Poate oi fi Liz Taylor in travesti, cine stie.. :-)
Atunci hai sa luam un caz abstract: daca cineva se indragosteste la 35-40-45 de ani fiind liber respectiv libera, si se casatoreste abia atunci, dupa tine este prea tarziu, sa-si vada mai bine de nepoti (de sora sau frate, evident)?
"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii) Last edited by Fani71; 02.03.2011 at 00:25:32. |
|
|
|||
|
|||
|
Cu aceasta "asceza" m-ai bagat total in ceata, Fani. Cam in ce zile si cum se face aceasta asceza? Mi se pare o intorsatura de 90 grade, comparativ cu tot ce ai mai spus pe aceasta tema.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sunt convinsa totusi ca dupa o viata mai lunga ca a mea impreuna cu sotul tau intelegi idea ca viata de cuplu presupune o asceza continua. Trebuie tot timpul sa te dai inapoi in fata celuilalt, sa te daruiesti lui, sa tii seama de voia lui, sa il asculti, sa il ajuti, sa te cunosti pe tine mai bine in toate slabiciunile (si deci sa evoluezi).
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| nu am noroc in dragoste! | ronaldo | Intrebari utilizatori | 19 | 14.08.2011 01:05:44 |
| Declaratii socante ale franmasonilor evrei | sunsray | Secte si culte | 6 | 06.04.2011 22:16:04 |
| Adevarata dragoste | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 10 | 10.10.2010 10:11:25 |
| cu dragoste si prietenie | catalin_ | Secte si culte | 20 | 21.05.2010 16:13:33 |
| despre dragoste... | paraschevaiasi | Generalitati | 29 | 10.03.2008 12:33:41 |
|
|