Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.02.2011, 01:58:37
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
De parca dragostea ar impiedica sau incetini mantuirea....Sa fim seriosi...Orice exagerari frizeaza ridicolul.....Dragostea este ceva divin....fara ea nimic nu s-ar fi facut...Numai sufletele smolite de uraciune, secatuite de iluzia unei accederi(prapastie, de fapt), pot afirma ca dragostea, iubirea adusa in sublim este inutila sau nefolositoare...Acele suflete sunt "schilodite" si sincer nu cred ca Dumnezeu apreciaza asta.....
Faci confuzie între iubirea ca atracție și iubirea dezinteresată. În limba română e același cuvânt dar noțiunile sunt diferite. Atracția este de cele mai multe ori rea, este o patimă.

Deseori, oamenii își justifică patimile lumești prin apelul la iubire sau la alte virtuți. De pildă își justifică dorința de amor prin referirea la iubirea biblică, deși nu e legătură între ele sau se folosesc de termen pentru a-și afirma superioritatea.

Virtutea reală a iubirii constă în bunătate față de oameni și slujire prin fapte a lui Dumnezeu, nu în exaltări sau distracții.

Last edited by Traditie1; 28.02.2011 at 09:37:54.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 12:28:36
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Wink

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Faci confuzie între iubirea ca atracție și iubirea dezinteresată. În limba română e același cuvânt dar noțiunile sunt diferite. Atracția este de cele mai multe ori rea, este o patimă.

Deseori, oamenii își justifică patimile lumești prin apelul la iubire sau la alte virtuți. De pildă își justifică dorința de amor prin referirea la iubirea biblică, deși nu e legătură între ele sau se folosesc de termen pentru a-și afirma superioritatea.

Virtutea reală a iubirii constă în bunătate față de oameni și slujire prin fapte a lui Dumnezeu, nu în exaltări sau distracții.
.................................................. .....................
NU ma refeream la atractie...ci la DRAGOSTEA izvorata din IUBIRE...In acest tip de dragoste nu se regaseste decat inocentul, puritatea , fara teluric....Pt. un suflet veritabil cand simte dragostea fata de aproapele, se indumnezeieste....iar cand o simte si traieste fata de perechea lui capata aripi(nu retin cine a scris initial asta)....DRAGOATEA este extrem de departe de atractia ...carnala pe care o pomenesti....Aceasta e pur instinctuala si n-are nimic inaltator....Eu PLEDEZ pt dragostea veritabila, atribut divin al sufletelor noastre, care cauta mereu sa il iubeasca pe Dumnezeu, iar mai apoi se consacra dragostei daruita ca traire tot de dumnezeire....Iar acest sentiment....chiar NU are varsta...In plus....eu nu pot intelege cum dragostea nevinovata ar putea fi asemuita distractiei sau exaltarii...Sa fim seriosi!... Tot ce e nobil, frumos si inaltator provine de la bunul Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 12:44:45
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Tocmai acesta este pericolul, ca indiferent de varsta si indiferent de cate ori, sa ne lasam purtati de acest sentiment, prin care nu mai suntem stapani pe noi. Citeam cu ceva timp in urma ce spun budistii: diavolul arunca o materie "sentimentala"(nu mai retin exact termenul) asupra oamenilor, de se indragostesc instantaneu; lucru cunoscut si denumit de francezi "coup de foudre".
Ma gandesc ca Dumnezeu permite acest lucru, pentru ca tinerii sa se gaseasca si sa se casatoreasca. Dar acest sentiment, de a fi indragostit, dupa o vreme dispare, pentru a fi inlocuit de iubire, care e mai durabila, cu cat trec anii.

Ca omul se simte neputincios de a face ceva impotriva sentimentului de a fi indragostit, stim; dar sa nu ne lasam in voia lui, caci ajungem sa ne conduca, pierzand cu totul ratiunea.
Daca ceea ce e normal la 20 ani... si se mai intampla si la 30, 40, 50 etc., nu demonstreaza decat un singur lucru, si anume ca omul vrea sa ramana tanar, dar lipsit de maturitate. Credeti ca e bine? Mie nu mi se pare. Dar eu vorbesc de pe pozitia celui cu mai multi ani.

Vremurile s-au schimbat... in rau: oamenii vor sa fie tineri cu orice chip, fiind tributari trupului, care ii face robi pacatului. Vedem cum oamenii isi fac operatiii estetice ca sa placa; dar varsta ramane varsta. Mi se pare totusi caraghios, ca la 50, 60, 70 ani sa te comporti ca la 20. Dar pentru a intelege acest lucru, trebui o lupta asidua cu sine insusi, nu cu altii.

Cei tineri, sa-si gaseasca partenerul de viata, dar sa nu uite, ca exista oameni, care stapanesc tehnici prin care te fac sa simti ce scrii tu aici: "vi se intampla ceva care va indeamna sa actionati lipsit de cea mai elementarea logica". Se numeste "manipulare", iar noi traim in era manipularilor.
1. Ca ai vorbit despre budhism si diavol : "Diavol nu exista si nici nu are sens sa existe in budism. In cadrul brahmanismului, raul, asa cum il definesc monoteismele nu exista.curta cautare prin religiile Asiei a Diavolului, cu ajutorul cartii lui Gerald Messadie, Istoria Generala a Diavolului, ne-a aratat ca acest personaj arhicunoscut religiei noastre nu isi are precursori in Asia." G. Messadie
2.Omul care ramane in suflet tanar.....NU inseamna DELOC lipsa de maturitate.....Sunt oameni extrem de profunzi, maturi , cu suflete tinere si asta ii mentine...De obicei sunt temperati in manifestari, evita sa devina deplasati...
3. Nu pledez pt operatiile estetice, dar daca e spre mentinerea tonusului, nu executate din capriciu , nu vad nimic rau....In fons vb realist am vazut de N ori doamne la 40 aratand mult mai bine decat altele la 25-30(trup si fata), sau la 50 aratand mult mai bine ca altele la 35-40....si fara operatii estetice....Fetele de azi cu kilogramele de vopsele pe fata si-n par, arata ades ca niste papusi batrane si uzate deja la 25....Nu e pacat?
4. Cat despre manipulare....o fac parintii cand esti tanar....si incearca mai apoi colateralii , dar de regula fiecare reuseste sa faca ce alege, chit ca ...se greseste mult prea des,....
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 16:28:50
Melissa
Guest

Implicit

In postarile mele PRO-DRAGOSTE, nu m-am referit

@Miha-anca
nici la la Irinel Columbeanu

@Traditie1
si nici la atractia sexuala.

Ci la dragostea curata,la dragostea adevarata! La acel sentiment nobil care te face sa spui ca il iubesti pe cel de langa tine nu pentru ce este el, ci pentru ce devii tu alaturi de el!

Vorbeam de acea dragoste pura, care iti inalta spiritul, care te face mai bun, care te indeamna sa-ti depasesti limitele si care te descatuseaza de propriile forte egoiste!

Numai cine cunoaste o astfel de dragoste, isi poate iubi apoi aproapele ca pe sine si il poate adora pe Dumnezeu, acest sentiment fiind unul firesc si nu o sobra obligatie crestina!
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 16:31:07
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Draga Camy,raspunsul meu pentru Traditie1, nu inseamna ca sunt experta in arta iubirii.A fi expert in arta iubirii, inseamna cu totul altceva.:-) Are conotatii sexuale aceasta expresie.

Eu stiu ca tu ai avut gandul curat, dar e bine sa retii expresia pe care ai folosit-o ca sa o utilizezi in contexte favorabile.

Nu stiu cat de usor ma atasez de oameni, dar ma atrage ca un magnet iubirea si bunatatea, care exista uneori foarte bine ascunse, in fiecare om.Sunt foarte deschisa,sincera,prietenoasa,sociabila si vesela si poate de aici m-ai asemanat cu cei doi delfinasi!
Îmi pare rău pentru expresie.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 16:33:18
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Îmi pare rău pentru expresie.
:-))) Draga mea, stai linistita..
Esti o scumpa, ti-am mai spus !
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 18:09:11
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
In postarile mele PRO-DRAGOSTE, nu m-am referit

@Miha-anca
nici la la Irinel Columbeanu

@Traditie1
si nici la atractia sexuala.

Ci la dragostea curata,la dragostea adevarata! La acel sentiment nobil care te face sa spui ca il iubesti pe cel de langa tine nu pentru ce este el, ci pentru ce devii tu alaturi de el!

Vorbeam de acea dragoste pura, care iti inalta spiritul, care te face mai bun, care te indeamna sa-ti depasesti limitele si care te descatuseaza de propriile forte egoiste!

Numai cine cunoaste o astfel de dragoste, isi poate iubi apoi aproapele ca pe sine si il poate adora pe Dumnezeu, acest sentiment fiind unul firesc si nu o sobra obligatie crestina!

Draga mea draga , exact ce ii explicasem si eu "traditionalului" number1...Dar stii tu iubita? Degeaba incerci sa explici ceva cuiva care nu vrea sau.....nu poate intelege....Nu merita sa te risipesti...Cu nemasurat drag pentru tine!
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 19:01:14
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Draga mea draga , exact ce ii explicasem si eu "traditionalului" number1...Dar stii tu iubita? Degeaba incerci sa explici ceva cuiva care nu vrea sau.....nu poate intelege....Nu merita sa te risipesti...Cu nemasurat drag pentru tine!
Permite-mi sa-ti raspund cu vorbele tale:

Citat:
Si daca doar un singur forumist m-ar citi...aici si prin ce postez si-n suflet, prinzand mesajele, eu una sunt multumita! Numai clipe deosebite iti doresc , draga mea !
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 19:19:15
Banned

Smile

Asa e Melissa , asa e! ...
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 20:12:39
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de o nestiutoare_ Vezi mesajul
La multi ani!>:D<
Sa fiti fericiti in continuare(presupun ca sunteti)!
Dumnezeu sa va ocroteasca.
Da, suntem! Multumesc.
Multumesc si Melissei. Da, ai calculat bine, 27 dec 2006 :-)

@Anca: a nu se confunda indragosteala superficiala si egoista cu dragostea care apare intre doi oameni, indiferent de varsta.
Sigur ca nu ar trebui sa fie folosita ca pretext indragostirea pentru a-ti parasi sotul sau sotie si copii, de exemplu. Asta este lipsa de responsabilitate si dragoste in sensul profund.
Adica, daca cineva este liber la 30, 40 sau 50 de ani nu mai poate iubi, pentru ca asta ar insemna lipsa de maturitate?
Nu neaparat un coup de foudre tine de dragostea superficiala, desi poate tine.
Eu nu as zice ca dragostea de a inceput diapare, ci ca evolueaza, se transforma. Si pentru asta cei doi trebuie sa faca si un efort, este nevoie si de asceza, in sens larg.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
nu am noroc in dragoste! ronaldo Intrebari utilizatori 19 14.08.2011 00:05:44
Declaratii socante ale franmasonilor evrei sunsray Secte si culte 6 06.04.2011 21:16:04
Adevarata dragoste Rodica50 Intrebari utilizatori 10 10.10.2010 09:11:25
cu dragoste si prietenie catalin_ Secte si culte 20 21.05.2010 15:13:33
despre dragoste... paraschevaiasi Generalitati 29 10.03.2008 11:33:41