![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
De parca dragostea ar impiedica sau incetini mantuirea....Sa fim seriosi...Orice exagerari frizeaza ridicolul.....Dragostea este ceva divin....fara ea nimic nu s-ar fi facut...Numai sufletele smolite de uraciune, secatuite de iluzia unei accederi(prapastie, de fapt), pot afirma ca dragostea, iubirea adusa in sublim este inutila sau nefolositoare...Acele suflete sunt "schilodite" si sincer nu cred ca Dumnezeu apreciaza asta.....
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Deseori, oamenii își justifică patimile lumești prin apelul la iubire sau la alte virtuți. De pildă își justifică dorința de amor prin referirea la iubirea biblică, deși nu e legătură între ele sau se folosesc de termen pentru a-și afirma superioritatea. Virtutea reală a iubirii constă în bunătate față de oameni și slujire prin fapte a lui Dumnezeu, nu în exaltări sau distracții.
Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide Last edited by Traditie1; 28.02.2011 at 10:37:54. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
NU ma refeream la atractie...ci la DRAGOSTEA izvorata din IUBIRE...In acest tip de dragoste nu se regaseste decat inocentul, puritatea , fara teluric....Pt. un suflet veritabil cand simte dragostea fata de aproapele, se indumnezeieste....iar cand o simte si traieste fata de perechea lui capata aripi(nu retin cine a scris initial asta)....DRAGOATEA este extrem de departe de atractia ...carnala pe care o pomenesti....Aceasta e pur instinctuala si n-are nimic inaltator....Eu PLEDEZ pt dragostea veritabila, atribut divin al sufletelor noastre, care cauta mereu sa il iubeasca pe Dumnezeu, iar mai apoi se consacra dragostei daruita ca traire tot de dumnezeire....Iar acest sentiment....chiar NU are varsta...In plus....eu nu pot intelege cum dragostea nevinovata ar putea fi asemuita distractiei sau exaltarii...Sa fim seriosi!... Tot ce e nobil, frumos si inaltator provine de la bunul Dumnezeu! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
De ce simți nevoia să să-ți aperi convingerile? Tocmai pentru că sunt niște iluzii și știi că dacă nu le susții va trebui să admiți adevărul. 'Dragostea' apare numai atunci când există un interes. Dacă îți vei analiza cu sinceritate sentimentele va trebui să admiți asta. Și de la interes ajungi să faci un idol din cel pe care ți l-ai putut permite, să te autosugestionezi că te leagă ceva special de el etc. Apoi, o relație este o experiență psihologică puternică, căreia omul cu greu i se poate sustrage. Este o pierdere a sinelui reală, cu efecte veșnice. Cei care se lasă duși de propriile trăiri vor culege roadele amare ale distrugerii propriei persoane. Senilitatea, dezintegrarea personală ireversibilă este o consecință a vieții trăite în voia sentimentelor, gândurilor slobode, ieșirii din sine. Mintea e un 'organ' care întrebuințat greșit se uzează. Numai un control și cenzură strictă a emoțiilor și gândurilor poate evita aceasta. Dacă nu crezi, uită-te în jurul tău la cei care au trăit ca tine. Asta apropo de trăirile 'înălțătoare'. Dragostea romantică e o capcană, o păcăleală. În alegerea partenerului nu emoțiile trebuie să primeze, nici interesul ci ascultarea de Dumnezeu. Trebuie să căutăm ce vrea El, fiindcă numai El știe ce e bine.
|
|||
|
|||
|
Citat:
2.Categoric m-ai convins ca vb din experienta ta....Te compatimesc , sincer( o zic fara rautate)... 3. Romantismul dragostei NU este deloc o capcana...iar daca EL n-ar vrea sa existe dragostea , n-ar exista...Logic.... Pace tie...eu nu te mai citesc ca simt cum mi se intuneca sufletul...indepartandu-se in timp ce-ti citesc randurile, de Dumnezeu...Sa fiu iertata! Last edited by calator prin ploaie; 28.02.2011 at 23:58:52. |
|
|
|||
|
|||
|
Lasa, Traditie, ca te citesc eu :)))). Offf.. |
|
|
|||
|
|||
|
Absolut de acord, Traditie!
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu stiu daca ai citit cuvantarile sfantului Ioan Gura de Aur despre casatorie si ai vazut ce frumos vorbeste despre dragostea dintre barbat si femeie. Nu stiu ce numesti tu dragoste romantica, de altfel. Cum ar trebui sa fie dragostea dintre barbat si femeie? sa nu fie, mai bine? Sa se confunde cu dragostea de aproapele, sau ce? (desi nici pe aia nu prea pui mare miza, din alte postari de ale tale citire)
"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii) Last edited by Fani71; 01.03.2011 at 15:01:47. |
|
|
|||
|
|||
|
declaratii de dragoste?.... pai eu as zice ...esti porumbita mea frumoasa, care nu prea iese din casa....
|
|
|
|||
|
|||
|
"barbatul care-si iubeste femeia, o supune prin iubire"- Ioan Gura de Aur
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| nu am noroc in dragoste! | ronaldo | Intrebari utilizatori | 19 | 14.08.2011 01:05:44 |
| Declaratii socante ale franmasonilor evrei | sunsray | Secte si culte | 6 | 06.04.2011 22:16:04 |
| Adevarata dragoste | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 10 | 10.10.2010 10:11:25 |
| cu dragoste si prietenie | catalin_ | Secte si culte | 20 | 21.05.2010 16:13:33 |
| despre dragoste... | paraschevaiasi | Generalitati | 29 | 10.03.2008 12:33:41 |
|
|