![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Deci, Geony, tu de unde stii ca ai Duhul Sfant?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Stiti care e problema dumneavoastra? faceti exact ca acei pseudocrestini care spuneau: "eu sunt al lui Apolo", "eu sunt al lui Chifa" - dandu-L la o parte pe Cristos, care este Acelasi pt toti crestinii; cu alte cuvinte, acel botez cu Duhul pe care l-ati primit la penticostali, se datoreaza penticostalilor sau lui Dumnezeu? daca nu erau penticostalii, nu ati fi primit acel botez? in ce masura penticostalii au contribuit la acest botez? Stiti ce scrie in Scripturi? ca toti fiii lui Dumnezeu sunt calauziti de Duhul Sfant. Asta pentru ca toti cei care fac voia lui Dumnezeu, primesc Duhul. Chiar termenul "crestin" inseamna "uns", vine de la Hristos, Unsul. Deci nu exista crestini care sa nu aiba Duhul Sfant. Esti crestin, al lui Hristos, ai Duhul. Acum, mantuirea nu e personala? de ce o religie neoprotestanta, cu atatea hibe, ar avea un cuvant de spus intr-o lucrare care este numai a lui Dumnezeu, facuta pentru copiii Lui? Stiti de ce v-ati dus la penticostali, in loc sa ramaneti in Ortodoxie? pentru ca aceia v-au promis ca primiti exact ceea ce nici ei nu au, si anume Duhul Sfant. De parca vi l-ar da un om, sau o grupare religioasa ! Doh!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
asa este, dar eu am incercat sa ma pun la mintea doamnei Dorina, pentru a o intelege cat de cat...:)
|
|
|||
|
|||
![]()
Biserica Penticostala nu recunoaste nerecunoasterea Bisericii Ortodoxe.
Biserica Penticostala recunoaste validitatea Botezului cu Duhul Sfant săvârșit in interiorul (si in exteriorul) ei. Citat:
Dar minunile nu sunt o dovada suficienta in a dovedi prezenta Duhului Sfant. Minunile sunt prezente in (aproape) toate confesiunile crestine. Si in religiile necrestine. Iar Scriptura ne spune ca in vremurile din urma anticristul va face semne si minuni mari. Deci argumentul „noi avem minuni deci avem Duhul Sfant” este invalid. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si apoi am auzit inclusiv de unii (neo)protestanti care au trecut la Ortodoxie fara sa fie rebotezati ci li s-a considerat valid Botezul lor... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este insa o diferenta intre a avea Duhul si a avea Botezul cu Duhul Sfant. Apostolii aveau Duhul înainte de a primi Botezul cu Duhul Sfant la Rusalii. |
|
|||
|
|||
![]()
bietul Pavel77...cata consecventa inutila...scrie scrie scrie desi nu convinge pe nimeni...iar mesajele lui in curand vor fi sterse...
ori ai Duhul, ori nu il ai, nu exista sa ai Duhul dar sa nu ai botezul cu Duhul...vai, vai. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Marturiesesc un Botez spre iertarea pacatelor". Proorocii Vechiului Testament aveau Duhul, caci prin Duhul Sfant prooroceau, nici unul insa nu era botezat in Duhul. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|