Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.03.2011, 14:24:35
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Deci, Geony, tu de unde stii ca ai Duhul Sfant?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 12.03.2011, 12:24:10
medusa medusa is offline
Banned

Data înregistrării: 11.12.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Si l-am primit la penticostali.
Stiti care e problema dumneavoastra? faceti exact ca acei pseudocrestini care spuneau: "eu sunt al lui Apolo", "eu sunt al lui Chifa" - dandu-L la o parte pe Cristos, care este Acelasi pt toti crestinii; cu alte cuvinte, acel botez cu Duhul pe care l-ati primit la penticostali, se datoreaza penticostalilor sau lui Dumnezeu? daca nu erau penticostalii, nu ati fi primit acel botez? in ce masura penticostalii au contribuit la acest botez? Stiti ce scrie in Scripturi? ca toti fiii lui Dumnezeu sunt calauziti de Duhul Sfant. Asta pentru ca toti cei care fac voia lui Dumnezeu, primesc Duhul. Chiar termenul "crestin" inseamna "uns", vine de la Hristos, Unsul. Deci nu exista crestini care sa nu aiba Duhul Sfant. Esti crestin, al lui Hristos, ai Duhul. Acum, mantuirea nu e personala? de ce o religie neoprotestanta, cu atatea hibe, ar avea un cuvant de spus intr-o lucrare care este numai a lui Dumnezeu, facuta pentru copiii Lui? Stiti de ce v-ati dus la penticostali, in loc sa ramaneti in Ortodoxie? pentru ca aceia v-au promis ca primiti exact ceea ce nici ei nu au, si anume Duhul Sfant. De parca vi l-ar da un om, sau o grupare religioasa ! Doh!
Vechi 12.03.2011, 12:39:07
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de medusa Vezi mesajul
Stiti care e problema dumneavoastra? faceti exact ca acei pseudocrestini care spuneau: "eu sunt al lui Apolo", "eu sunt al lui Chifa" - dandu-L la o parte pe Cristos, care este Acelasi pt toti crestinii; cu alte cuvinte, acel botez cu Duhul pe care l-ati primit la penticostali, se datoreaza penticostalilor sau lui Dumnezeu? daca nu erau penticostalii, nu ati fi primit acel botez? in ce masura penticostalii au contribuit la acest botez? Stiti ce scrie in Scripturi? ca toti fiii lui Dumnezeu sunt calauziti de Duhul Sfant. Asta pentru ca toti cei care fac voia lui Dumnezeu, primesc Duhul. Chiar termenul "crestin" inseamna "uns", vine de la Hristos, Unsul. Deci nu exista crestini care sa nu aiba Duhul Sfant. Esti crestin, al lui Hristos, ai Duhul. Acum, mantuirea nu e personala? de ce o religie neoprotestanta, cu atatea hibe, ar avea un cuvant de spus intr-o lucrare care este numai a lui Dumnezeu, facuta pentru copiii Lui? Stiti de ce v-ati dus la penticostali, in loc sa ramaneti in Ortodoxie? pentru ca aceia v-au promis ca primiti exact ceea ce nici ei nu au, si anume Duhul Sfant. De parca vi l-ar da un om, sau o grupare religioasa ! Doh!
Penticostalii nu au niciun Botez cu Duhul Sfant. Biserica ortodoxa nu recunoaste Botezul in afara ei. Noi stim ca avem Duhul Sfant lucrator prin Sfintele Taine. Ca dovada sunt darurile Sfantului Duh, minunile.
Vechi 12.03.2011, 13:36:56
medusa medusa is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Penticostalii nu au niciun Botez cu Duhul Sfant. Biserica ortodoxa nu recunoaste Botezul in afara ei. Noi stim ca avem Duhul Sfant lucrator prin Sfintele Taine. Ca dovada sunt darurile Sfantului Duh, minunile.
asa este, dar eu am incercat sa ma pun la mintea doamnei Dorina, pentru a o intelege cat de cat...:)
Vechi 12.03.2011, 16:37:08
Pavel77 Pavel77 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.03.2011
Implicit

Citat:
Biserica ortodoxa nu recunoaste Botezul in afara ei.
Biserica Penticostala nu recunoaste nerecunoasterea Bisericii Ortodoxe.
Biserica Penticostala recunoaste validitatea Botezului cu Duhul Sfant săvârșit in interiorul (si in exteriorul) ei.
Citat:
Noi stim ca avem Duhul Sfant lucrator prin Sfintele Taine. Ca dovada sunt darurile Sfantului Duh, minunile.
Si in Biserica Penticostala sunt foarte multe minuni dumnezeiesti.
Dar minunile nu sunt o dovada suficienta in a dovedi prezenta Duhului Sfant.
Minunile sunt prezente in (aproape) toate confesiunile crestine. Si in religiile necrestine. Iar Scriptura ne spune ca in vremurile din urma anticristul va face semne si minuni mari.

Deci argumentul „noi avem minuni deci avem Duhul Sfant” este invalid.
Vechi 12.03.2011, 16:56:44
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
Interesant. Eu stiu ca Biserica Ortodoxa recunoaste botezul si in afara ei pentru ca, daca un catolic vrea sa treaca la ortodocsi, nu trebuie sa mai fie botezat, ba chiar era pe net la un moment dat un catolic care scria ca el vroia musai sa se boteze la ortodocsi ca sa fie sigur ca este ortodox pentru ca avea el nelinistea asta legata de invaliditatea botezului catolic invatata de la unii ortodocsi mai pe stil vechi, si ca atare era tare suparat ca nici un preot ortodox la care fusese nu a vrut sa il reboteze, asa ca tare vroia sa gaseasca un preot pe stil vechi, ca sa primeasca in sfarsit Botezul. Nu stiu ce s-o mai fi intamplat cu el.

Si apoi am auzit inclusiv de unii (neo)protestanti care au trecut la Ortodoxie fara sa fie rebotezati ci li s-a considerat valid Botezul lor...
Vechi 12.03.2011, 18:51:25
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Interesant. Eu stiu ca Biserica Ortodoxa recunoaste botezul si in afara ei pentru ca, daca un catolic vrea sa treaca la ortodocsi, nu trebuie sa mai fie botezat, ba chiar era pe net la un moment dat un catolic care scria ca el vroia musai sa se boteze la ortodocsi ca sa fie sigur ca este ortodox pentru ca avea el nelinistea asta legata de invaliditatea botezului catolic invatata de la unii ortodocsi mai pe stil vechi, si ca atare era tare suparat ca nici un preot ortodox la care fusese nu a vrut sa il reboteze, asa ca tare vroia sa gaseasca un preot pe stil vechi, ca sa primeasca in sfarsit Botezul. Nu stiu ce s-o mai fi intamplat cu el.

Si apoi am auzit inclusiv de unii (neo)protestanti care au trecut la Ortodoxie fara sa fie rebotezati ci li s-a considerat valid Botezul lor...
Eu am mai scris, doar pentru cei care vin la ortodoxie, adica se convertesc de la alte culte crestine, prin iconomie (pogoramant), Biserica echivaleaza unele Taine ale eterodocsilor, fara sa le repete. Nu numai Botezul, ci si casatoria sau si altele. Asa a fost dintotdeauna, cu cei ce erau schismatici sau eretici si reveneau in Biserica, desi nu li se recunosc tainele. La pagani se face in schimb tot Botezul. Am scris despre asta aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...mie#post314719
Vechi 12.03.2011, 16:43:55
Pavel77 Pavel77 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.03.2011
Implicit

Citat:
Stiti ce scrie in Scripturi? ca toti fiii lui Dumnezeu sunt calauziti de Duhul Sfânt. Deci nu exista crestini care sa nu aiba Duhul Sfant. Esti crestin, al lui Hristos, ai Duhul.
Toti crestinii au Duhul, intr-adevar.
Este insa o diferenta intre a avea Duhul si a avea Botezul cu Duhul Sfant.
Apostolii aveau Duhul înainte de a primi Botezul cu Duhul Sfant la Rusalii.
Vechi 12.03.2011, 16:57:18
medusa medusa is offline
Banned

Implicit

bietul Pavel77...cata consecventa inutila...scrie scrie scrie desi nu convinge pe nimeni...iar mesajele lui in curand vor fi sterse...
ori ai Duhul, ori nu il ai, nu exista sa ai Duhul dar sa nu ai botezul cu Duhul...vai, vai.
Vechi 12.03.2011, 17:03:38
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
bietul Pavel77...cata consecventa inutila...scrie scrie scrie desi nu convinge pe nimeni...iar mesajele lui in curand vor fi sterse...
ori ai Duhul, ori nu il ai, nu exista sa ai Duhul dar sa nu ai botezul cu Duhul...vai, vai.
Copiii au duhul si inainte de a fi botezati in Duhul Sfant. Il au pentru ca sunt creati dupa Chipul si Asemanarea lui Dumnezeu si sunt fara pacat. Botezul in Duhul este pentru iertarea pacatelor asa cum zicem in Crez:
"Marturiesesc un Botez spre iertarea pacatelor".

Proorocii Vechiului Testament aveau Duhul, caci prin Duhul Sfant prooroceau, nici unul insa nu era botezat in Duhul.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10