![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Asadar, daca erau vreo 10 povestiri sau intamplari cu morti, la toate spuneau adeventistii ca Dumnezeu i-a inviat pe acestia. S-au scos, chiar daca erau 1000, pe toti i-a inviat Dumnezeu, iar pe ceilalti i-a lasat morti.
"azi vei fi cu mine in Rai", nu stiu daca aici sau pe forumul catolic am auzit o explicatie ilara a unui adventist care spunea ca dupa azi e virgula de fapt. Cred ca adventistii fac brainstorming o data pe saptamana, sa vada ce sa mai inventeze la fiecare pasaj care ii contrazice. Pentru ortodocsi sau ceilalti ce nu sunt adventisti sau martori, mai avem invierea lui Lazar, care se spune ca incepuse sa miroasa, invierea baiatului de catre Sfantul Ilie. La 1 regi, cap 28. " 3.Murind Samuel, l-a plâns tot Israelul și l-au îngropat în Rama, cetatea lui. 11. Atunci femeia a întrebat: "Pe cine să-ți scot?" Răspuns-a el: "Pe Samuel să mi-l scoli!" 14. "Ce înfățișare are?" a întrebat-o regele. Ea a răspuns: "Iese din pământ un bărbat foarte bătrân, îmbrăcat cu o haină lungă". Atunci a cunoscut Saul că acela este Samuel și a căzut cu fața la pământ și s-a închinat. 15. A zis Samuel către Saul: "Pentru ce mă tulburi, ca să ies?" Iar Saul a răspuns: "Îmi este tare greu; Filistenii se luptă împotriva mea, iar Dumnezeu S-a depărtat de mine și nu-mi mai răspunde nici prin prooroci, nici în vis, nici în vedenie; de aceea te-am chemat, ca să mă înveți ce să fac". 16. A zis Samuel: "La ce mă mai întrebi pe mine, dacă Domnul S-a depărtat de tine și S-a făcut vrăjmașul tău? 17. Domnul face ceea ce a grăit prin mine: Va lua Domnul domnia din mâinile tale și o va da lui David, aproapele tău. 18. Deoarece tu n-ai ascultat glasul Domnului și n-ai împlinit iuțimea mâniei Lui asupra lui Amalec, de aceea Domnul face aceasta cu tine acum. " Sunt sigur ca adventistii au o explicatie pentru toate, dar cine vrea sa auda povestrile lui Ellen White? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Ce s-a întâmplat pe Muntele Schimbării la Față, este un lucru real, nu povestire ori parabolă. Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
prietenii vostri penticostali, baptisti, toti cred exista duhuri vii ale oamenilor morti.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
" Luca 23:43 Isus a răspuns: „Adevărat îți spun că astăzi vei fi cu Mine în rai.” Citat:
Ce spun adventistii de pasajul acesta din Epistola Sfantului Matei: "52. Mormintele s-au deschis și multe trupuri ale sfinților adormiți s-au sculat. 53. Și ieșind din morminte, după învierea Lui, au intrat în cetatea sfântă și s-au arătat multora. " Citat:
"16. A zis Samuel: "La ce mă mai întrebi pe mine, dacă Domnul S-a depărtat de tine și S-a făcut vrăjmașul tău? 17. Domnul face ceea ce a grăit prin mine: Va lua Domnul domnia din mâinile tale și o va da lui David, aproapele tău. 18. Deoarece tu n-ai ascultat glasul Domnului și n-ai împlinit iuțimea mâniei Lui asupra lui Amalec, de aceea Domnul face aceasta cu tine acum. 19. Și va da Domnul pe Israel împreună cu tine în mâinile Filistenilor; mâine tu și fiii tăi veți fi cu mine și tabăra lui Israel o va da Domnul în mâinile Filistenilor". Ce scrie acolo? Ca maine vor fi cu el, adica morti? Vedem ca tot ce a spus Samuel s-a implinit, doar n-o fi demonul atotstiitor. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
![]() La disperare e plasată virgula ortodoxă, căci după cum am mai spus în original nu există virgulă. Citat:
![]() ![]() Citat:
"Și zicând acestea, a strigat cu glas mare: Lazăre, vino afară!" (Ioan 11,43) Iisus nu strigă "coboară-te din Cer!"![]() Citat:
Citat:
Citat:
Păreți atât de naiv când spuneți " in acel pasaj nu pare sa vorbeasca un demon"! Cum credeți că arată și vorbește un demon când se dă drept "înger de lumină"? Saul la data aceea era deja lepădat de Dumnezeu, toate acțiunile lui plasându-l pe terenul periculos al lui Satana unde a putut face cu el ce a dorit. Iar dorința lui cea mai mare pentru orice om este moartea, distrugerea... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Fabula lui Iotam are aceeasi valoare ca orice fabula, de exemplu "Boul si vitelul", adica fara legatura cu religia. Parabola are intotdeauna legatura cu religia. In aceasta parabola nu aveti cum sa justificati ceva, va termina dogma gresita. Nu aveti cum sa o explicati, doar sa spuneti ca voi nu credeti in Biblie si in ce spune Iisus. Iisus spune clar ca cei doi mor. Apoi ca cei doi inca mai au constiinta dupa moarte. Nu aveti cum sa justificati asta, doar cu neadevaruri. Citat:
http://www.sacred-texts.com/bib/poly/luk023.htm Sper ca stiti ca Biblia ati preluat-o de la noi, pentru ca nu exista adventisti decat de 150 de ani. Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Evreii cred in nemurirea sufletului ?
|
|
|||
|
|||
![]()
Evreii de astăzi ca și cei din vremea Domnului Hristos cred. Această cumplită erezie au importat-o din robia babiloniană și au dezvoltat-o în perioada elenistică. Însă cărțile lor sfinte nu reflectă o asemenea dogmă.
|
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() Citat:
http://img641.imageshack.us/f/luca2343alexandrinus.jpg/ Citat:
Citat:
Iar Lazăr să-i răspundă -continuând scenariul acesta O.F(ortodoxo-fantastic)-: "Doamne, nu mă trimite înapoi pe pământ, căci așa de bine e aici la loc cu vedredeață!..." Citat:
Până să vină adventiștii, i-au dat apă la moară sute și mii de vrăjitoare (care vreți-nu vreți erau ortodoxe, nu musulmane ori penticostale) ce cheamă "sufletele" morților. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cartile sfinte nu reflecta nici un fel de dogma. Dogmele sunt formulari ale invataturii de credinta bazate pe texte scripturistice, formulari aparute ca urmare a necesitatii de a se fi delimitat crestinismul real de pretinsele "crestinisme". Aceste dogme au fost unice si unitare in primele 8 secole crestine. De aceea, Biserica a fost ortodoxa pur si simplu , fara sa trebuiasca sa poarte acest titlu in mod administrativ. Ideea ca "Biserica Ortodoxa are doar 900 si ceva de ani" e doar consecinta fireasca a ignorantei crase in materie de istorie bisericeasca, precum si a pretentiei Bisericii Romei de afi "Biserica originara". Ulterior, datorita unor greseli ale Bisericii Romei in materie de dogmatizare, a aparut scindarea intre Apusul si Rasaritul crestin, si cele doua entitati au trebuit sa se defineasca fiecare in raport cu cealalta. Si deoarece termenul "Katholikos" a fost confiscat de Roma, ca urmare a pretentiilor episcopului Romei de afi seful suprem si unic al Bisericii, Rasaritul a ramas cu denumirea de Biserica Ortodoxa. Cautand Biserica Crestina a primelor veacuri, multi ex-coreligionari (neo-protestanti) ai d-lui Tricesimus au ajuns in cele din urma la ea. Dar asta e alta poveste... La restul nu ma mai obosesc sa raspund. E o lupta cu morile de vant. Sau nici atat... caci la morile de vant tot se mai poate imbunatati ceva. Lasati-l pe dl. Tricesimus sa se creada infailibil in orice domeniu doreste dansul, crestin desavarsit etc. La urma urmei, poate sa isi ia si titlul de "grossest Feldherr aller Zeiten" _ sa-l poarte sanatos. Last edited by AdrianAamz; 15.03.2011 at 09:55:55. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|