Citat:
În prealabil postat de sinxsinx
chiar sunt... si poate ca tocmai faptul ca nu cunosc pe nimeni aici ma ajuta sa fiu.
|
Asadar, nu e o vina ca ai aceste indoieli, trebuie doar sa cauti sa afli raspunsul la intrebari, dar cauta din ambele surse, nu doar din cele ce spun ceva impotriva crestinismului. Vei gasi chiar si pe forumuri raspunsuri. Chiar eu am avut mai demult o discutie mai lunga pe un alt forum cu un ateu convins.
In primul rand Biserica este divino-umana, iar preotii sunt credinciosi cu pacate ca si noi, faptul ca devin preoti nu-i face automat si sfinti.
Problema raului este veche. Dumnezeu nu face raul, dar i-a creat pe ingeri si pe oameni cu liber arbitru. Asadar nu vrea sa le impuna sa faca binele daca ei nu doresc. Dar nici nu se intampla la intamplare ceva.
Scopul in crestinism este altul decat ceea ce cred unii oameni care nu sunt credinciosi. Scopul nu este o viata cat mai frumoasa si lipsita de griji, ci mantuirea, dobandirea vietii de dupa. Asadar omul trebuie sa se apropie de Dumnezeu aici, pentru ca dupa nu mai poate face nimic. De aceea Dumnezeu ne si ajuta, adica ne da si necazuri. Daca omul se obisnuieste sa o duca foarte bine incepe sa mai uite de Dumnezeu sau crede ca e superior altora. Asa ca ii da si necazuri.
Nu stim toate judecatile lui Dumnezeu, de ce se intampla unele lucruri. dar stim in mare care ar fi cauzele. Uite, de exemplu la tsunami din Thailanda si zona de acolo. Nu stim daca asa e, dar se poate sa fi fost si o oprire a unor lucruri care se petreceau. Zonele erau cunoscute pentru turismul sexual, inclusiv pedofilie (si Tailanda, si Sri Lanka). Poate au fost si acestea cauzele, sau altele. Sau daca a fost comunsmul la noi si al alti ortodocis, poate a fost pentru intarirea credintei, la fel cum s-a intamplat si in timpul romanilor cu crestinii. Nu intotdeauna e o pedeapsa.