![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si sa-mi voie sa te corectez: Voi crestinii nu STITI cum a aparut moralitatea, voi CREDETI ca stiti si v-a convingeti ca stiti cu adevarat dar fara sa aduceti vreo dovada. Stii tu, care sa arate ca aveti discernamantul cuiva peste 7 ani. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne ajuta |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
De acord. Nu poti sa fi manipulat de biserica si de sarlatani decat daca ai discernamantul unui copil de 7 ani. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Buna ziua tuturor. Intamplator am ajuns pe acest forum si dupa ce am citit cateva zeci de pagini m-am hotarat sa postez si eu. Scriu aici cu speranta ca nu voi intra in nici o disputa cu alti useri. Nu imi doresc asta.
Incep prin a spune ca am 25 de ani. Momentan ma gasesc intr-o perioada a vietii in care mi-am pierdut incet-incet ''credinta'' in Dumnezeu. De ce spun asta? Pentru ca mama m-a invatat ca Dumnezeu exista si m-a invatat cum sa fiu un bun crestin... La scoala am facut ore de religie si am aflat si de acolo noi informatii. La varsta de 7-10 ani, in momentul in care faceam ceva, imi era frica de Dumnezeu... si cand zic frica, ma refer teama intensa... spaima... pentru ca asa mi s-a spus... ca Dumnezeu ii pedepeste pe pacatosi. Daca minteam sau facem vreo boroboanta seara inainte sa adorm stateam 1-2-3 ore cu teama ca poate voi fi pedepsit. Daca mama m-a invatat doar ca exista Doamne-Doamne si ca e bine sa fac o rugaciune inainte de somn, profesorul de religie a avut grija sa ma indoctrineze si sa bage spaima in mine. In sinea mea credeam in Dumnezeu si ma duceam la biserica zi de zi dupa ore cu inca 3-4 colegi. Ma simteam bine cand intram in biserica, aprindeam o lumanare si spuneam o rugaciune. Insa privind acum lucrurile ma intreb daca oara a meritat sa traiesc cativa ani sub teroarea impusa indirect de profesorul de religie. Ma intreb daca usurarea pe care o simteam cand intram in biserica nu era nimic altceva decat faptul ca in subconstient stiam ca am facut ceva pe placul lui Dumnezeu... In clasa a doua preotul m-a intrebat la spovedanie daca ma masturbez si a folosit cuvantul uzual nicidecum ''masturbare''. La nunta unchiului meu preotul s-a urcat imbracat in sutana pe masa si a inceput sa danseze si sa isi toarne vin in cap! La propriu! Dupa toate astea a urmat o perioada in viata mea... cam in timpul liceului in care nu am mai dat asa mare importanta religiei si existantei lui Dumnezeu... si sincer mi-a fost asa de bine... aveam alte griji pe cap, eram indragostit, aveam la ce ma gandi inainte de somn. Sa spunem ca asta a fost perioada mea de tranzitie... Incepand de acum 3-4 ani am inceput sa cred ca nu exista Dumnezeu, am inceput sa cred ca totul este doar o nascocire a unora putin mai destepti decat majoritatea. Cred ca religia este cel mai bun mod de a manipula o populatie. De-a lungul timpului oamenii Bisericii au facut nenumarat greseli, au purtat cruciade, au ars femei pe rug pentru ca erau vrajitoare,etc. Cum de am ajuns eu la concluzia ca nu exista Dumnezeu? Simplu... De ce Dumnezeu lasa sa moara copii de 3-4 ani din cauza bolilor? Cu ce au gresit ei? De ce Dumnezeu lasa oamenii sa moara de foame? De ce Dumnezeu nu este acolo unde trebuie cand vin inundatiile? O sa spuneti ca ne primim pedepsele pentru ca suntem pacatosi. Sunt convins ca intre cei care mor de boli, de calamitati, etc. sunt si oameni credinciosi, oameni care nu merita sa moara. In cazul asta oare Dumnezeu nu incalca insusi una din poruncile sale? Sa nu ucizi... ?! Bun, fiecare are pacate, sunt total de acord, insa unii nu au atat de mult pacate incat sa merite sa fie calcati de masina, sa fie mancati de urs in padure, sa fie injunghiat seara la colt de strada. Atunci unde este Dumnezeu? Cand Hitler a omorat milioane de oameni, de ce nu a fost pedepsit? De ce a reusit sa scape de zeci de ori din fata mortii? De ce Dumnezeu lasa violatorii sa umble liberi pe strada si sa profite de copile de 10-12 ani? De ce Dumnezeu lasa milioane de oameni sa moara de foame si alte milioane sa traiasca in lux? De ce Dumnezeu nu pune capat virusului HIV? De ce Dumnezeu nu poate vindeca un bolnav de inima dar in schimb doctorii pot face un transplant? Cam astea ar fi o parte din sutele de intrebari pe care le am... intrebari la al caror raspuns nu se leaga de nici un fel de Dumnezeu. O alta intamplare oarecum haioasa a avut loc cand a venit preotul cu botezul. A sunat la usa si am deschis... a zis ca a venit cu botezul si a dat sa intre. I-am zis ca il primesc cu mare placere in casa daca totul este gratis... s-a uitat la mine bulversat si in loc de dea un exemplu de omenie s-a intors si a plecat... Pai ce preot este ala daca la el totul se rezuma la bani? Si de fapt daca stau bine si ma gandesc, tot ce tine de biserica, se rezuma la bani... daca faci un botez trebuie bani, daca faci o nunta trebuie bani, daca faci o inmormantare trebuie bani, etc. Sunt curios cati preoti ar face astea gratis... probabil 0.1% Sa nu mai zic de spagile primite de BOR pentru a da cuiva o parohie ( cred ca asta e termenul) In alta ordine de idei, si cu asta inchei, eu cred in teoria lui Darwin si cu cat inaintez in varsta devin din ce in ce mai ateu, imi pun din ce in ce mai multe intrebari la care nimeni nu poate da un raspuns. Cred ca Dumnezeu nu este nimic mai mult decat o simpla nascocire. Egiptenii au crezut in zeii lor, incasii la fel, si nenumarate alte civilizatii... civilizatii care s-au stins si in acelasi timp cu ele au fost uitati si zeii lor. Asa o sa fie si cu crestinismul, o sa dispara la fel de repede cum a aparut si o sa fie dat uitarii. Este doar o chestiune de timp... Sper ca nu am suparat cu nimeni cu postul meu. O zi buna va doresc tuturor. Last edited by sinxsinx; 02.04.2011 at 04:26:30. |
|
||||
|
||||
![]()
Creatorul Absolut a dat imboldul primordial grauntelui infinitezimal de la inceput,ca sa se dilate intr-o explozie uriasa,fenomen ce se petrece si astazi in mod continuu,la 13 miliarde de ani lumina distanta !
Creatorul Absolut a imprimat intreg programul inteligent de dezvoltare ulterioara a Universului,si implicit ,cel care a dus la aparitia vietii !!! Fara a fi existat un program inteligent sadit in noaptea neantului de o forta rationala, logosul divin, totul ramanea in incremenirea nefiintei !!! Cum se poate ,domnilor debusolati in credinta,pretinsi atei,ca din nefiinta,neant, sa se nasca fiinta ??? Cum se poate ca neantul sa produca fiinta,ca asa ai vine lui,la un moment dat ??? Conform logicii formale, aristotelice,ce o invatam toti la scoala in cl a 9-a, e imposibil !!! Aceasta e perspectiva cosmogenezei ! Perspectiva biblica si problema raului sunt alte momente ce necesita a fi analizate si expuse ! |
|
|||
|
|||
![]()
Creaționistă. Dumnezeu, după ce a creeat lumea a putut să lase unele lucruri să evolueze singure (de exemplu să lase o anume specie să adapteze la anumite condiții).
Dar de ce să fi creat Dumnezeu maimuța? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma mir ca va simtiti mai jignita de postarile ortodocsilor decat de cele ale ateilor... |
|
|||
|
|||
![]()
credeam ca dk intram pe situl asta ne-am lamurit deja intrebarile astea de gradinita
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar da, e ok,aveti dreptate,imi cer scuze pentru tonul meu apucat din mesajul respectiv si pentru faptul ca nu l-am sesizat pe al DUMNEAVOASTRA(ton). Eu personal nu ma simt jignita absolut deloc, nici de unii,nici de altii.Imi asum foarte bine greselile, iar ceea ce sa doreste a fi jignire indreptata spre mine, dupa o scurta si obiectiva analiza, o accept ca o corectie sau o refuz ca pe o eroare. Ceea ce se doreste a fi o jignire indreptata spre credinta mea, incerc sa o ignor, ca nu cumva in elanul meu, sa incep sa-l URASC pe aproapele meu, din Iubire pentru Dumnezeu! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noua teorie despre univers ! | iuliu46 | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 19.06.2012 15:58:20 |
Credeti ca... | kreed123 | Generalitati | 27 | 14.05.2011 17:50:21 |
Voi ce credeti????? | Templier Knight | Generalitati | 30 | 29.12.2010 17:31:52 |
voi ce credeti? | alexa.oni | Generalitati | 40 | 18.07.2008 15:51:05 |
voi ce credeti? | alexa.oni | Generalitati | 35 | 16.01.2008 22:53:38 |
|