![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar "în jurul anului 350" poate să însemne orice, prima parte a secolului. Sinaxarul nu este document istoric, iar Biserica Catolică se ferește să echivaleze Tradiția cu istoria științifică. Acolo unde știm cu certitudine, o spunem ca atare; acolo unde avem bănuieli, o spunem. Probabil știți că în sinaxarul ortodox figurează, sub un alt nume, și Gautama Buddha ? este un exemplu clar, fie de amestec sincretic, de factură mitologică, în tradiție, fie de recunoaștere autentică a sfințeniei unui ne-creștin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa fim seriosi, asta cu Buddha sper ca e o gluma. P.S. Discutia despre Sfantul Silvan nu are prea mare importanta, oricum nu seamana cu moastele catolice acel trup, chiar daca ar fi singurul dintre miile de sfinte moaste care nu e uscat. Iar caracteristica principala e mirosul de mir. Last edited by catalin2; 12.04.2011 at 21:00:44. |
|
|||
|
|||
![]()
Ne e deloc o glumă. Un indiciu: 19 noiembrie.
Citat:
În ce privește asemănarea, să lăsăm pe cei care citesc să judece. V-am mai explicat că "mirosul de mir" este doar mirosul unor parfumuri care se pun în uleiul de măsline, deci dacă moaștele unui sfânt emană o "mireasmă dulce", sau "mireasma sfințeniei" nu există nici o contradicție. În altă ordine de idei, v-am mai explicat că a măsura sfințenia cu ajutorul simțului olfactiv este cel puțin bizar. Cădem repede în niște aberații și ne mai mirăm că adventiștilor li se pare ciudată povestea. Sfințenia se vede în modul de viață. Tristă religie am fi noi, mai rău ca voodoo, dacă principalul criteriu pentru sfințenie, Adevăr și apropiere de Dumnezeu ar fi modul în care arată cadavrul omului. și nu faptele sale din timpul vieții. Last edited by Erethorn; 12.04.2011 at 21:26:58. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am spus ca nu are importanta pentru ca vad ca nu stim cine e acel sfant. Nu vreau sa insist pe faptul ca nu e sfant pentru ca nu stiu. V-am spus doar ca acea culoare e cea galben aurie pe care o au mostele si pe care nu o au moastele catolice. Si la catolici am vazut o exceptie, niste moaste uscate, dar tot nu are importanta daca nu au si celelalte caracteristici (pentru ca si mumiile egiptene sunt uscate). Despre sfinte moaste putem citi si aici, ce au patit in timpul bolsevicilor: [COLOR=#810081]http://logos.md/2009/12/23/moastele-sfintilor-rezista-focului/[/COLOR] Mirosul sfintelor moaste e un miros asemanator mirului, e un miros specific. Este mirosul harului Duhului Sfant. Unele moaste izvorasc chiar mir, cum vedem in link. De asemenea, unii calugari care sunt plini de har au acest miros. In unele cazuri apare acest miros in cadrul unor minuni. Sfintenia o arata doar Dumnezeu, pentru ca la suprafata unii par sfinti. Arie de exemplu se ruga foarte mult si postea. Exista povestiri despre asta in Limonariu. Doar faptele nu sunt suficiente, e nevoie de dreapta credinta si har. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru mine e o teologie nouă: harul are miros.
Poți detalia cam cum miroase harul și de unde ai informațiile? Last edited by vinerea13; 13.04.2011 at 00:22:36. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://saraca.orthodoxphotos.com/bib..._si_ioasaf.htm După aceea, comparați cu istoria lui Buddha. Este una și aceeași persoană. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Buna Catalin,
Mi-a atras atentia exprimarea "buna mireasma neasemanata" in articolul despre mostele Sf. Ioan Gura de Aur propus mie anterior spre citire. Iata ca nu mai scrie mir, ci "buna mireasma neasemanata". http://www.ioanguradeaur.ro/183/aduc...antinopolului/ Ei, tot asa se intampla si cu moastele sfintilor catolici, despre aceasta mireasma este vorba, si fiecare o descrie dupa mijloacele pe care le are la indemana pentru a-i face pe ceilalti sa inteleaga despre ce este vorba. Ideea este ca moastele au un miros placut si nu unul neplacut asa cum au mortii "obisnuiti". |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|