Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.04.2011, 23:01:13
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Ne e deloc o glumă. Un indiciu: 19 noiembrie.

Păi văd că o dați la întors, când începe să vă fugă pământul de sub picioare. Acele subiecte în care nu mai aveți argumente devin brusc "lipsite de importanță".

În ce privește asemănarea, să lăsăm pe cei care citesc să judece.

V-am mai explicat că "mirosul de mir" este doar mirosul unor parfumuri care se pun în uleiul de măsline, deci dacă moaștele unui sfânt emană o "mireasmă dulce", sau "mireasma sfințeniei" nu există nici o contradicție.

În altă ordine de idei, v-am mai explicat că a măsura sfințenia cu ajutorul simțului olfactiv este cel puțin bizar. Cădem repede în niște aberații și ne mai mirăm că adventiștilor li se pare ciudată povestea.

Sfințenia se vede în modul de viață. Tristă religie am fi noi, mai rău ca voodoo, dacă principalul criteriu pentru sfințenie, Adevăr și apropiere de Dumnezeu ar fi modul în care arată cadavrul omului. și nu faptele sale din timpul vieții.
Budhha sfant e doar o gluma, nu exista eretici in calendar, cu atat mai mult pagani. Daca vreti uitati si sfintii din 19 noiembrie: http://www.calendar-ortodox.ro/luna/...oiembrie19.htm
Am spus ca nu are importanta pentru ca vad ca nu stim cine e acel sfant. Nu vreau sa insist pe faptul ca nu e sfant pentru ca nu stiu. V-am spus doar ca acea culoare e cea galben aurie pe care o au mostele si pe care nu o au moastele catolice. Si la catolici am vazut o exceptie, niste moaste uscate, dar tot nu are importanta daca nu au si celelalte caracteristici (pentru ca si mumiile egiptene sunt uscate).
Despre sfinte moaste putem citi si aici, ce au patit in timpul bolsevicilor: [COLOR=#810081]http://logos.md/2009/12/23/moastele-sfintilor-rezista-focului/[/COLOR]
Mirosul sfintelor moaste e un miros asemanator mirului, e un miros specific. Este mirosul harului Duhului Sfant. Unele moaste izvorasc chiar mir, cum vedem in link. De asemenea, unii calugari care sunt plini de har au acest miros. In unele cazuri apare acest miros in cadrul unor minuni.
Sfintenia o arata doar Dumnezeu, pentru ca la suprafata unii par sfinti. Arie de exemplu se ruga foarte mult si postea. Exista povestiri despre asta in Limonariu.
Doar faptele nu sunt suficiente, e nevoie de dreapta credinta si har.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10