Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.04.2011, 16:54:51
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Tabla de cupru e foarte scumpă și aia de aluminiu la fel, adică 2m x 1m și de 0,4mm grosime costa cam 400 roni, iar aia de aluminiu vre-o 60 roni, deci costă aluminiul și arama asta pentru un panou cam 500 roni, și îmi pare că șarpele din pustie a pus stăpânire pe tot aluminiul și pe toată arama de pe pământ... probabil că nu i-a convenit și s-a nemulțmit că de ce l-a înălțat Moise, și acuma își vinde pielea de tablă prea scump pentru buzunarele mele... Dar mă gândesc să nu-mi dea prin cap să-mi fac rost de bani în plus așa ca Iuda Iscarioteanul... ci mai bine să risipesc albastrul de mir așa ca Maria Magdalena oricât ar fi de scump... dar amintindu-mi de înviere.

Deci bărbăția în căutarea soluțiilor e altceva decât crede omul, și ea trebuie primită din Cer, fericirea, căci numai acolo se găsește „aur” din belșug pentru toate nivelurile:

"Rabdarea in tot lucrul naste barbatia;
barbatia, hotarare; hotararea, staruinta;

staruinta, prelungirea lucrului sau adaugirea lui;
prelungirea potoleste neinfranarea trupului si domoleste impatimirea poftei de placere.

Iar pofta trezeste acum dorul; dorul, dragostea;
dragostea, ravna; ravna, caldura; caldura, miscarea la lucru ; miscarea, sarguinta;
sarguinta, rugaciunea; rugaciunea, linistirea;
linistirea naste vederea ; vederea, cunostinta;
cunostinta, patrunderea tainelor;

si sfarsitul tainelor e cunoasterea lui Dumnezeu (și asta e teologia și nu tot felul de pălăvrăgeli omenești).
Iar rodul cunoasterii lui Dumnezeu este dragostea desavarsita; al dragostei, smerenia; al smereniei, nepatimirea; al nepatimirii, vederea inainte, proorocia si prestiinta.

Dar inca nu are cineva de aici virtutile desavarsite, nici nu micsoreaza dintr-odata pacatul. Ci sporind pe incetul virtutea, ajunge si pacatul cate putin la nefiinta." Filocalia

Last edited by vsovivi; 19.04.2011 at 17:09:16.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre Post in Biserica universala achimovjan Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 9 06.05.2010 15:53:11
Care e adevarat Biserica Crestina?Ne arata istoria aceasta mihailt Generalitati 15 09.12.2009 16:00:47
BISERICA UNIVERSALA mara2008 Generalitati 8 06.08.2008 07:07:57