Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.04.2011, 14:37:56
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Asta nu e credinta ortodoxa! E ca si cum as zice ca sunt crestin ortodox si prezint credinta in Mahomed! (ca un exemplu)
Pai cuvantul "crestin" vine de la "Crsitos", asa ca nu ai cum sa fii crestin daca nu crezi in Cristos ci in Mahomed.
Credinta Ortodoxa inseamna credinta dreapta si aceasta "dreapta" se refera la dogmele ce il privesc pe Dumnezeu.
Nu stiu ce tot ii dai cu balamucul, insa idea este ca nu religia este de vina daca un om ajunge la balamuc ca asta ar insemna ca aproape tot globul sa fie acolo.
Cat despre aprobarea sinodului care se afla in primele pagini, tu ai gasit-o in cartea indicata de tine?
Cat despre Tainele catolicilor, vad ca ai pozitie ambigua. Spune mai clar: sunt valide Tainele lor sau nu? Daca nu, pai atunci cu ce putere se fac minunile? Din moment ce au succesiune apostolica, au Har sau nu? Raspunde mai clar.
Vechi 21.04.2011, 14:49:05
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Deci esti crestina ortodoxa in sensul ca crezi tu ca respecati cuvintele lui Dumnezeu si nu cum ca ai apartine de biserica ortodoxa!
Catolicii nu mai respecta Sfintele taine asa cum sunt scrise in canoane sau au renuntat la unele din ele. Mai au si erezii! Dar deoarece au primit mirungerea sau darul primirii Duhului Sfant ei pot face minuni! De aceea noi ne putem inchina la bisericile lor. Eretici sunt si cei din oastea Domnului chiar daca nu oficial deoarece canta cu instrumente muzicale in biserica dar totusi preotii lor au har! La felsi cei care respecta vechiul calendar. Eu asa stiu ca vede biserica ortodoxa lucrurile chiar daca unii mai zelosi cred ca cei din biserica catolica nu au har si nu pot face minuni! Pai la Lourdes sau Medjugorje ce sunt acelea daca nu minuni?
Un exemplu este dat si in apocalipsa in cele 7 biserici. Caderea in erezie sau greseala lui Petru la un moment dat cand s-a fatarnicit nu-i scade puterea de a infaptui minuni!
Apoi poti sa fi asa zis crestina si sa crezi si in Mahomed! Si eu cred in omul ala ca a existat:) cenu sunt crestini care au omorat in numele Domnului?
2000 de ani sau aproape 2000 de ani crestinii nu au stiut ca trebuie sa ceara sa vorbeasca in limbi ! Au venit unii mai destepti acum sa ne arate acest lucru...Cam atat.

Last edited by bairstow; 21.04.2011 at 15:03:05.
Vechi 21.04.2011, 15:14:41
Banned

Implicit

Citat:
Deci esti crestina ortodoxa in sensul ca crezi tu ca respecati cuvintele lui Dumnezeu si nu cum ca ai apartine de biserica ortodoxa!
Catolicii nu mai respecta Sfintele taine asa cum sunt scrise in canoane sau au renuntat la unele din ele. Mai au si erezii! Dar deoarece au primit mirungerea sau darul primirii Duhului Sfant ei pot face minuni! De aceea noi ne putem inchina la bisericile lor. Eretici sunt si cei din oastea Domnului chiar daca nu oficial deoarece canta cu instrumente muzicale in biserica dar totusi preotii lor au har! La felsi cei care respecta vechiul calendar. Eu asa stiu ca vede biserica ortodoxa lucrurile chiar daca unii mai zelosi cred ca cei din biserica catolica nu au har si nu pot face minuni! Pai la Lourdes sau Medjugorje ce sunt acelea daca nu minuni?
Un exemplu este dat si in apocalipsa in cele 7 biserici. Caderea in erezie sau greseala lui Petru la un moment dat cand s-a fatarnicit nu-i scade puterea de a infaptui minuni!
Apoi poti sa fi asa zis crestina si sa crezi si in Mahomed! Si eu cred in omul ala ca a existat:) cenu sunt crestini care au omorat in numele Domnului?
2000 de ani sau aproape 2000 de ani crestinii nu au stiut ca trebuie sa ceara sa vorbeasca in limbi ! Au venit unii mai destepti acum sa ne arate acest lucru...Cam atat.
Deci, daca inteleg bine din ceea ce ai scris aici, pentru tine eretic este cel care nu mai respecta canoanele ortodoxe, insa chiar daca sunt eretici pot avea Har si pot sa faca minuni. Acum cauta pozitia adevarata a Sinodului Ortodox si vezi daca zice ca si tine, o sa i o surpriza.

Petru nu a cazut niciodata in erezie, asta este o afirmatie foarte grava. Ap. Petru a avut unele greseli pe care apoi le-a corectat, dar nu a fost niciodata eretic. Erezia te desparte de biserica. Deci studiaza intai ce inseamna eretic.

Canoanele ortodoxe le gasesti pe net. Citeste-le pe toate si apoi spune-mi cati preoti ortodocsi cunosti care sa le respecte pe toate. Ca eu pana acum nu am cunoscut pe niciunul. Asta nu inseamna ca toti preotii ortodocsi ar fi eretici. Asa ca inca o data, studiaza intai ce inseamna eretic.

Nu poti fi crestin si sa crezi in Mahomed pentru ca a crede in Mahomed nu inseamna a crede ca el a existat, pentru ca tu stii foarte bine ca exista yoghinii de exemplu, dar asta nu inseamna ca tu crezi in Yoga. A crede in Mahomed inseamna a crede ca el a fost mesagerul lui Dumnezeu si ca atare inseamna a crede in tot ceea ce a zis acest mesager. Iar unul din lucrurile spuse de Mohamed este faptul ca Iisus a fost un simplu profet si nicidecum Dumnezeu. Credinta incompatibila cu cea de crestin pentru care Iisus este Dumnezeu. Deci nu poti crede si in Iisus si in Mohamed pentru ca nu poti crede in acelasi timp ca Iisus este si nu este Dumnezeu. Ori este, ori nu este.

Last edited by Adriana3; 21.04.2011 at 15:17:03.
Vechi 21.04.2011, 15:31:29
Senior Member

Implicit

Devine plictisitor doamna cea ce scri. Ce nu sunt crestini care cred ca Iisus nu a fost Dumnezeu? Apoi catolicii prin hirotonie au primit puterea Duhului Sfant! Asa si preotii ortodocsii care sunt oameni si mai gresesc! Dar un penticostal se aseamana cu aceia din intamplarea narata in Nt in care se arata ca diavolul i-a scuturat puternic pe unii ce nu aveau har!(nu mai stiu unde este scris acest lucru).Apoi eviti intrebarea mereu cu subtilitate. Apartii de biserica ortodoxa? Crezi in Sfanta liturgie si in Sfintele taine in iertarea pacatelor facuta de preotii prin puterea data de Domnului Iisus? Apoi eu nu am spus ca Petru a cazut in erezie ci in greseala, acolo lipseste o virgula.Apoi daca vreau pot interpreta fraza aia si altfel!Daca Iisus ii spune lui Petru :inapoia mea satano, automat Petru e satana? Sunt si preoti care cad in erezie cei care ghicesc in biblie dar au har in continuare stai linistita. Apoi nu sunt crestini care practica yoga?

Last edited by bairstow; 21.04.2011 at 15:57:16.
Vechi 21.04.2011, 16:09:39
Banned

Implicit

Citat:
Devine plictisitor doamna cea ce scri. Ce nu sunt crestini care cred ca Iisus nu a fost Dumnezeu? Apoi catolicii prin hirotonie au primit puterea Duhului Sfant! Asa si preotii ortodocsii care sunt oameni si mai gresesc! Dar un penticostal se aseamana cu aceia din intamplarea narata in Nt in care se arata ca diavolul i-a scuturat puternic pe unii ce nu aveau har!(nu mai stiu unde este scris acest lucru).Apoi eviti intrebarea mereu cu subtilitate. Apartii de biserica ortodoxa? Crezi in Sfanta liturgie si in Sfintele taine in iertarea pacatelor facuta de preotii prin puterea data de Domnului Iisus? Apoi eu nu am spus ca Petru a cazut in erezie ci in greseala, acolo lipseste o virgula.Apoi daca vreau pot interpreta fraza aia si altfel!Ce daca Iisus ii spune lui Petru :inapoia mea satano, automat Petru e satana? Sunt si preoti care cad in erezie cei care ghicesc in biblie dar au har in continuare stai linistita. Apoi nu sunt crestini care practica yoga?
Nu am evitat nici o intrebare ci tu esti cel care nu vezi raspunsul. Apartin de Biserica Ortodoxa, cred in Sfanta Liturghie, atat cea ortodoxa cat si catolica, cred in iertarea pacatelor facuta de preotii ortodocsi, dar si de cei catolici, si de cei anglicani si din orice confesiune daca este facuta in numele lui Iisus dupa cuvantul Sau, cred in Impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului atat in Biserica ortodoxa, dar si catolica, anglicana si in toate cele care cred ca in paine si vin este Trupul si Sangele Domnului varsat spre iertarea pacatelor.
Nu exista crestini care cred ca Iisus nu a fost Dumnezeu, ci un astfel de om nu este crestin. Nici macar cel care crede ca Iisus este Dumnezeu dar nu are fapte, nici macar acela nu este crestin pentru ca fara fapte credinta este moarta, nu exista, si ca atare, daca omul are o credinta moarta, care nu exista, nu are cum fi crestin, chiar daca crede ca Iisus este Dumnezeu. Si diavolul stie ca Iisus este Dumnezeu dar nu este crestin pentru ca nu are credinta ca si trebuie sa faca ceea ce zice Dumnezeu. A sti nu este totuna cu a crede.

Catolicii au primit prin hirotonie Duhul Sfant si de aceea Tainele lor sunt valabile. Ortodocsii insa au zis sute si sute de ani, de la schisma incoace, ca din cauza ereziilor introduse de catolici, Harul nu a mai venit in biserica lor incepand cu anul schismei. Ca atare, catolicii au fost considerati eretici de catre sinoadele ortodoxe, cu Taine invalide din cauza absentei Harului, despartiti de biserica mama ortodoxa, si ca atare Impartasirea ortodocsilor la catolici a fost interzisa.
Acum in mod oficial se recunoaste Harul din biserica lor, se recunoaste validitatea Tainelor lor, insa acordurile intre biserici nu permit inca intercomuniunea din cauza ca ortodocsii, sau mai bine zis, mai ales ortodocsii (mai ales oamenii de rand si cel mai mult calugarii) sunt inca foarte refractari la ideea ca Harul ar fi si in Biserica lor si ca atare nu cred ca Tainele lor ar fi valide.
Daca tot zici ca trebuie spus ca si sinodul ortodox, si trebuie vorbit doar din carti care au binecuvantarea sinodului, pai studiaza in cazul asta pozitia sinodului si vorbeste numai cele zise de el si binecuvantate de el.

Last edited by Adriana3; 21.04.2011 at 16:15:07.
Vechi 21.04.2011, 16:19:07
Senior Member

Implicit

Deci aveti o credinta ortodoxa mai personala...Si invatatorii falsi ar fi acei crestini care nu sunt crestini si care cred ca Iisus nu a fost Dumnezeu...Interesant. Inteleg bine?
Dar pentru un ortodox care se duce la biserica isi da seama ca e ceva putred aici. Va duceti la biserica va spovediti? Daca da, Doamne ajuta sa fie intr-un ceas bun!
Vechi 21.04.2011, 16:38:18
Banned

Implicit

Citat:
Deci aveti o credinta ortodoxa mai personala...Si invatatorii falsi ar fi acei crestini care nu sunt crestini si care cred ca Iisus nu a fost Dumnezeu...Interesant. Inteleg bine?
Dar pentru un ortodox care se duce la biserica isi da seama ca e ceva putred aici. Va duceti la biserica va spovediti? Daca da, Doamne ajuta sa fie intr-un ceas bun!
Merg la biserica sa ma spovedesc pentru ca imi place sa il aud pe preot zicand ca pacatele sunt iertate. Insa nu consider absolut necesara spovedania avand in vedere ca il rog pe Dumnezeu sa imi ierte greselile asa cum iert si eu altora, iar pana acum inca nu am spovedit pe nimeni pentru a-l ierta, asa ca Dumnezeu imi iarta si mie la fel.

Invatatorii falsi sunt aceia care invata altceva decat a invatat Iisus. Invata de exemplu ca Iisus nu a fost Dumnezeu, sau ca sunt mai multi Dumnezei, sau ca nu ar exista Dumnezeu, sau ca orice credinta este buna, nu-i musai sa crezi in Iisus ca sa ajungi in Rai, si lista poate continua mult si bine. Ia toata invatatura lui Iisus din Evanghelie, si daca o zici pe dos, chiar si intr-un singur punct, devii invatator mincinos.

Pasajul pe care l-ai amintit cu cei care nu aveau Har, ar fi nemaipomenit daca l-ai reciti ca sa vezi de ce nu aveau Har acei oameni. Ca indiciu, pasajul este legat intr-un anume fel de Sf. Ap. Pavel.
Si apoi, sa recitesti la ap. Pavel pasajul in care zice ca nimeni nu poate zice ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu daca nu il are pe Duhul Sfant.
Si apoi pasajul care zice ca toti cei care cred in Iisus sunt invatati de Tatal si sunt adusi la Iisus de catre Tatal.
Iar apoi sa recitesti pasajul in care Iisus zice ca cine nu este cu El este impotriva lui.
Si apoi sa citesti pasajul in care niste oameni faceau minuni in numele lui Iisus fara sa ii urmeze pe apostoli, iar cand apostolii ii cer Domnului sa ii opreasca, Iisus face pe dos, le zice la apostoli sa ii lase in pace pentru ca cei care nu sunt impotriva lor (a apostolilor), sunt cu El si explica si de ce, pentru ca nimeni nu poate face o minune in numele Lui ca apoi sa il vorbeasca de rau (a il vorbi de rau pe Iisus este exact faptul de a denatura invatatura Lui si a deveni astfel un invatator fals).

Citeste pasajele, roaga-te sa le intelegi, si apoi ai sa vezi limpede cum lucreaza Domnul Iisus si Duhul Sfant trimis de El noua.

Last edited by Adriana3; 21.04.2011 at 16:40:58.
Vechi 21.04.2011, 16:42:59
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Nu ai citit si postarile mele. Sfintii spun ca cel ce intra in schisma pierde harul pe care il avea inainte. Teoria ramificatiilor harului in toate cultele este o teorie protestanta sau neoprotestanta. Citeste canonul sfantului Vasile cel Mare, acesta spune ca ereticii si schismaticii pierd harul si nu mai au Sfinte Taine. De aceea la Liturghie nu poti da un pomelnic cu cel ce nu e o ortodox, pentru ca nu i se recunoaste nici botezul, la fel ca in cazul bebelusilor nebotezati.
Minunile sunt de doua feluri: de la Dumnezeu si de la vrajmasul. Minunile catolice sunt asemanatoare celor din hinduism, spiritism, samanism, paranormal, etc. si diferite de cele crestine (exemplu bilocatia, stigmatele, etc.)
Culmea e ca nici catolicii nu recunosc majoritatea minunile de la Medjugorje. La Lourdes si Fatima aparitia a spus de neprihanita Fecioara si de Purgatoriu, doua dogme considerate neadevarate de ortodoxie. Fecioara sau un inger nu poate spune neadevarul, asadar ori catolicii au drepate ori acolo nu a fost o aparitie divina ci un inger cazut transformat in inger de lumina. Asa ca pentru un ortodox e clara asta. In plus in mesajele mele am scris si alte argumente.

BO considera ca in afara ei nu exista Taine si har. Bineinteles ca nu sunt nici minuni divine.
In alt mesaj am dat pozitia oficiala a BO, enciclica de la ultimul sau penultimul sinod panortodox: http://www.angelfire.com/linux/viata...nod_rsrit.html

"Dacã cineva va avea dreaptã pãrere despre Tatãl si Fiul, dar nu va avea despre Sfîntul Duh, este eretic (Mãrturisirea credintei catolice pe care Papa a trimis-o Episcopului Paulin al Tesalonicului), de aceea Biserica una, sfîntã, catolicã si apostolicã, mergînd pe urmele sfintilor Pãrinti, rãsãriteni ca si apuseni, a declarat odinioarã pe timpul Pãrintilor si declarã iarãsi astãzi în sinod, cã aceastã nouã pãrere mai sus arãtatã, cã Duhul Sfînt purcede de la Tatãl si de la Fiul, este în esentã erezie, iar partizanii ei, oricine ar fi, eretici, potrivit cu sus numita hotãrîre sinodicã a Prea Sfintitului Papã Damasus, si adunãrile lor eretice, si orice comuniune duhovniceascã si religioasã a fiilor ortodocsi ai Bisericii catolice cu unii ca aceia neîngãduitã, mai ales în virtutea canonului 7 al Sinodului al treilea ecumenic."

Last edited by catalin2; 21.04.2011 at 16:45:52.
Vechi 21.04.2011, 16:51:56
Senior Member

Implicit

Catalin aici nu ma bag prea adanc Cred ca ai dreptate in mai marele procent :)
Dar daca Adriana e ortodoxa e la fel cum a fost ortodoxa Ellen Gould White !!! :))
O citez :Insa nu consider absolut necesara spovedania avand in vedere ca il rog pe Dumnezeu sa imi ierte greselile asa cum iert si eu altora, iar pana acum inca nu am spovedit pe nimeni pentru a-l ierta, asa ca Dumnezeu imi iarta si mie la fel.
Bairstow : Stim ca una din cererile acestei femei ortodoxe ar fi sa existe si preotese care sa poata oficia slujba nu numai preoti barbati!

Last edited by bairstow; 21.04.2011 at 16:55:10.
Vechi 21.04.2011, 16:58:12
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Merg la biserica sa ma spovedesc pentru ca imi place sa il aud pe preot zicand ca pacatele sunt iertate.
Eu credeam ca mergi ca sa vezi daca sunt mai multi barbati decat femei ...Adica mergi sa te spovedesti ca sa te minti ca pacatele iti sunt iertate deoarece tu oricum nu crezi in aceea putere. Interesant...
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10