Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2011, 20:04:03
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Inteleg ca va bagati peste mine intro discutie privata , in sensul ca ma adresam altcuiva prin postarea mea !
Ati vazut cum am procedat eu pe threadul ,,Liturgică și tipic pentru laici" cind am sesizat ca am cazut intr-o discutie la fel, mai mult privata , pe cate o purtati ? Deci va rog sa va comportati in consecinta !
Dar cu toate acestea accept discutia vostra in contradictoriu cu un singur amendament : deoarece mi-arti facut propunerea cind ati voit dvs. am sa va raspund tot cind am sa voiesc eu ! Nu va las nelamurit, numai ca nu va raspund acum !

Nu trebuie sa va necajiti de observatia mea , dar nici nu putem neglija uzantele intre ,,noi gradatii" !

NB : nu inteleg totusi cum de l-ati uitat chiar pe intiiul provaduitor al crestinismului in Scitia Minor , pe Sf. ap. Andrei ?

Ba da , inteleg ... de aceea nici nu comentez mai mult !!
Vechi 07.05.2011, 20:38:07
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Inteleg ca va bagati peste mine intro discutie privata , in sensul ca ma adresam altcuiva prin postarea mea !

NB : nu inteleg totusi cum de l-ati uitat chiar pe intiiul provaduitor al crestinismului in Scitia Minor , pe Sf. ap. Andrei ?

Ba da , inteleg ... de aceea nici nu comentez mai mult !!
Prin definiție, un forum este public. Există și posibilitatea discuțiilor private, pentru aceasta avem mesageria privată. O puteți folosi dând click în dreapta sus, unde scrie "mesaje private".

Din câte știu, nu există dovezi istorice care să ateste că Sf ap Andrei a propovăduit pe actualul teritoriu al patriei noastre. Cea mai timpurie sursă care afirmă acest lucru (Eusebiu din Cezareea) se bazează pe o tradiție: http://www.crestinortodox.ro/sarbato...lor-70414.html

Ceea ce știm sigur este că Sf Ap Andrei a fost catolic în deplină comuniune cu Scaunul Romei. Dv sunteți ? Pe lângă frățietatea apostolică ce îi reunea pe toți, cei doi erau frați de sânge, având aceeași mamă și același tată. Din frățietatea aceasta dublă, între Sf Ap Petru și Sf Ap Andrei, ar trebui să ne inspirăm și noi.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 07.05.2011 at 20:41:58.
Vechi 07.05.2011, 20:52:42
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Si eu care credeam ca numai protestantii fac propaganda pe forumul crestin ortodox... Au incetat ei si au venit altii.
Vechi 07.05.2011, 21:27:20
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Si eu care credeam ca numai protestantii fac propaganda pe forumul crestin ortodox... Au incetat ei si au venit altii.
Mi se pare mie sau sesize o umbra de suparare?
Mie mi se pare foarte utila aceasta prezenta.

In primul rand, chiar si numai pe acest topic am asistat la exemple superbe de apologetica ortodoxa.

In al doilea rand, s-a clarificat, cred, modul in care romano-catolicii inteleg ecumenismul versus ortodocsi.

In al treilea rand, cat de compatibila este cu ortodoxia participarea la slujbele romano-catolice.

In al patrulea rand si asta este singurul aspect regretabil, atitudinile extreme ale unor anti-ecumenisti ortodocsi, inca fara a fi 100% scuzabile, nu mai par atat de absurde si nejustficate.
Vechi 07.05.2011, 21:37:14
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Prin definiție, un forum este public. Există și posibilitatea discuțiilor private, pentru aceasta avem mesageria privată. O puteți folosi dând click în dreapta sus, unde scrie "mesaje private".

Din câte știu, nu există dovezi istorice care să ateste că Sf ap Andrei a propovăduit pe actualul teritoriu al patriei noastre. Cea mai timpurie sursă care afirmă acest lucru (Eusebiu din Cezareea) se bazează pe o tradiție: http://www.crestinortodox.ro/sarbato...lor-70414.html

Ceea ce știm sigur este că Sf Ap Andrei a fost catolic în deplină comuniune cu Scaunul Romei. Dv sunteți ? Pe lângă frățietatea apostolică ce îi reunea pe toți, cei doi erau frați de sânge, având aceeași mamă și același tată. Din frățietatea aceasta dublă, între Sf Ap Petru și Sf Ap Andrei, ar trebui să ne inspirăm și noi.
V-am si prevenit : intre noi gradatii... sunt necesare uzantele !

Ati dorit sa neglijati acestea si ati preferat sa-mi explicati cum se face apa calda ! Este treba voastra ce alegeri faceti dar procedind astfel eu ma retrag din discutie tocmai pt ca nu folositi uzante . Subiectul ramine de disputat pe cind le veti dobindi sau cind veti voi sa le aplicati !

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 myself00 Generalitati 1 03.01.2013 21:37:21
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie neica_nimeni_altul Teologie si Stiinta 59 27.11.2012 12:25:23
Viteza forumului sophia Reguli generale de utilizare a forumului 4 02.08.2012 14:03:02
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. Eugen7 Teologie si Stiinta 15 09.01.2011 17:42:36
Trapeza - locul unde hrana devine rugaciune adrian35 Intrebari utilizatori 8 07.05.2010 18:36:35