![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Prin sacrificiu înțeleg a renunța la tine din iubire pentru cineva. În cazul de față, a renunța la viața intimă cu soțul, care e oricum compromisă, din iubire pentru copii. Îl (o) ierți, dar asta nu înseamnă că ceva nu s-a pierdut iremediabil. Accepți, însă, să trăiești fără ceea ce ai pierdut pentru că ai copii care te iubesc și pe care îi iubești, și nu vrei să îi lipsești de tine. Dacă poți face asta din toată inima, nu rămân resentimente. Însă tot sacrificiu se cheamă, pentru că implică și o durere pe care ți-o asumi.
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sunt oameni si oameni,vedem f bine si aici pe forum,explicatiile sunt diverse,cazurile sunt diverse. Sunt situatii in care tocmai lipsa de atentie,dragoste si comunicarea defectuoasa conduc spre relatii extraconjugale,deci cealalta jumatate nu este chiar nevinovata de starea de boala a cuplului!Aproape intodeauna intervin conflicte emotionale intre parteneri care-i determina sa caute alinare si intelegere la altii;sunt mult mai putine povestile cu libidinosi si obsedati sexual care umbla dupa cantitate. Totusi am o dilema:cei care inca locuiesc impreuna de dragul copiiilor desi au o viata separata,oare mimeaza atat de bine caracteristicile unui cuplu fericit?Daca nu mimeaza si au activitati separate,oare modelul de"cuplu" pe care copiii il au in fata ochilor nu le va afecta conceptiile de viitor cu privire la cuplu/casatorie? Cineva mi-a spus odata despre tatal sau rau"este de doua ori mai dureros faptul ca este tatal meu natural,as fi fost mai linistita daca stiam ca este vitreg,caci ar fi fost firesc sa fie rau".
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
''Niciodata sa nu dai sfat nimanui, pana cand nu l-ai trait tu! Cel ce da' sfat, dar el nu l-a trait,este ca izvorul de apa pictat pe perete. Iar cel care vorbeste din experienta sa, seamana cu un izvor de apa vie!'' pr.Cleopa Ilie ...Urmarile unei vieti pacatoase sunt: orbirea mintii, inasprirea, nesimtirea inimii.Daca' la 55 de ani, sufletul femeii inca' mai alerga' dupa' cele lumesti (casnicia!?)...atunci se prea poate sa' fi auzit de Hristos si patimile Sale,doar intr-un mod confortabil.Oare daca' afara' ploua'...nu cumva e mai bine sa' stau in casa' si sa' ma rog la Dumnezeu,decat sa' ma amagesc cu intrebarea..Da!!? de ce ploua tocmai pe strada mea. Doamna,poate ar trebui sa' gaseasca modul de "supravietuire" in...Dumnezeu.Daca'-i pasa' de sufletul sotului atunci sa' lupte pt. mantuirea acelui suflet...daca'i pasa doar de ce simte trupeste(inseland te inseli pe tine),atunci sa' stea in rugaciune mai mult,pt.ca' : ''Mintea se inseala si adevarul se fura de prea multa dragoste si prea multa ura!''sf.Grigorie Teologul ...dar sa' nu uitam: "Nimic nu poate modela mai bine sufletul unui barbat, decât femeia de lânga el"sf.Sfântul IoanGdA |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
''Cea mai inalta lucrare a mintii este neobisnuit de simpla; pentru capatarea ei ai nevoie decat de simplitate si credinta de copil. Dar noi ne-am facut atat de complicati incat tocmai aceasta simplitate este de neatins, de neajuns. Noi vrem sa fim mai destepti, vrem sa-i dam viata eului nostru, nu suferim lepadarea de sine nu, nu vrem sa lucram cu credinta.'' Sf. Ignatie Briancianinov Arh.Arsenie Papacioc a spus :" merg catre indrazneala si afirm..ce ne-am face noi fara' dracul", si aceasta a fost o complectare la intrebarea unuia ca era chinuit de cel "rosu" exista intrebarea : de ce!?...sa' fie raspnsul " Daruind vei dobandi '' "Am vazut pe multi oameni cazand in pacat din pricina vorbelor lor, insa aproape pe nimeni din pricina tacerii" Sf.Ambrozie |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Degeaba zambesti sotului/sotiei daca iti vine sa ii crapi capul pentu ca iti revine obsesiv in minte tradarea lui/ei. Copiii vor fi VICTIMELE acestei alegeri gresite .Degeaba spun unii si altii diverse motive, ca singurul motiv care genereaza un astfel de comportament este LIPSA DE DEMNITATE prin faptul ca accepti sa fii carpa de sters pe jos .Am intrebat multe familii in aceasta situatie motivul pe care il au sa ramana intr-o astfel de casatorie, pentru ca eu nu inteleg fenomenul.Mi s-a raspuns invariabil: "pt copii.."..si era o tensiune la ei in casa de se ofileau si florile-n ghiveci..Dincolo de justificarea "pentru copii", cei la care ma refer mai au si alte explicatii " pai ce o sa spuna lumea/ pai din cauza banilor ca n-o sa mai descurc financiar/ lasa ca toti inseala dar nu toti sunt prinsi, etc"..Varii motive pentru a-si justifica in fata lumii, NEPUTINTA de a spune STOP unei casnicii ratate! Se imbata cu apa rece ca sunt niste eroi ca raman si indura umilinte si mizerii in familie, cand de fapt erou e cel care infrunta situatia si spune STOP JOC! Last edited by Melissa; 04.06.2011 at 09:03:00. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar dacă e să ne luăm după logica ta, de ce nu i-o aplicăm și bărbatului? Până la urmă, el are aceeași vârstă și după cum se vede, caută mai mult "cele lumești" decât femeia. Sau el e o excepție pentru că e .... macho? :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Un sfat? | silent assasin | Generalitati | 24 | 30.03.2011 22:24:41 |
Vasile cel Mare - un sfant intelept si milos | NECTARIE | Generalitati | 3 | 04.01.2011 16:20:48 |
un sfat intelept pentru tineri | teodora21 | Nunta | 12 | 05.01.2010 23:18:22 |
La multi ani prietenului nostru intelept cristiboss(Cristian) | tigerAvalo9 | Generalitati | 30 | 28.12.2008 15:49:41 |
Un Parinte intelept | Laurentiu | Mari Duhovnici si predicile lor | 3 | 16.09.2008 23:03:08 |
|