Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.06.2011, 13:21:10
Lilith23
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de machho Vezi mesajul
'Daca' la 55 de ani, sufletul femeii inca' mai alerga' dupa' cele lumesti (casnicia!?)...atunci se prea poate sa' fi auzit de Hristos si patimile Sale,doar intr-un mod confortabil.
Spune Hristos că după o anumită vârstă nu ne putem căsători? Că nu-nțeleg. Nu cred că alerga după cele lumești, alea le putea găsi și fără căsnicie. Probabil voia să nu îmbătrânească singură, să aibă pe cineva alături, ca să-i împărtășească fericirile, tristețile, dezamăgirile, succesele etc.

Dar dacă e să ne luăm după logica ta, de ce nu i-o aplicăm și bărbatului? Până la urmă, el are aceeași vârstă și după cum se vede, caută mai mult "cele lumești" decât femeia. Sau el e o excepție pentru că e .... macho? :)
Reply With Quote
Vechi 04.06.2011, 20:00:08
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lilith23 Vezi mesajul
Spune Hristos că după o anumită vârstă nu ne putem căsători? Că nu-nțeleg. Nu cred că alerga după cele lumești, alea le putea găsi și fără căsnicie. Probabil voia să nu îmbătrânească singură, să aibă pe cineva alături, ca să-i împărtășească fericirile, tristețile, dezamăgirile, succesele etc.

Dar dacă e să ne luăm după logica ta, de ce nu i-o aplicăm și bărbatului? Până la urmă, el are aceeași vârstă și după cum se vede, caută mai mult "cele lumești" decât femeia. Sau el e o excepție pentru că e .... macho? :)
Unul din scopurile casatoriei este nasterea de prunci; dupa o varsta nu se mai poate... e valabil si pentru barbati, nu doar pentru femei.
Reply With Quote
Vechi 04.06.2011, 22:10:12
Lilith23
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Unul din scopurile casatoriei este nasterea de prunci; dupa o varsta nu se mai poate... e valabil si pentru barbati, nu doar pentru femei.

Da, unul din scopurile căsniciei. Dacă o femeie nu se căsătorește până la 30 și ceva de ani, moment în care se consideră prea bătrână pentru a mai face copii, nu mai are voie nici să se căsătorească?
Reply With Quote
Vechi 05.06.2011, 21:56:07
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
Da, unul din scopurile căsniciei. Dacă o femeie nu se căsătorește până la 30 și ceva de ani, moment în care se consideră prea bătrână pentru a mai face copii, nu mai are voie nici să se căsătorească?
Cine o considera prea batrana? E mai grea nasterea dar cu ajutorul lui Dumnezeu, se poate!
Reply With Quote
Vechi 05.06.2011, 23:01:56
Lilith23
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Cine o considera prea batrana? E mai grea nasterea dar cu ajutorul lui Dumnezeu, se poate!
Am spus că SE consideră prea bătrână. Ea pe ea. E verb reflexiv.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2011, 07:46:07
machho's Avatar
machho machho is offline
Member

Data înregistrării: 12.08.2010
Locație: Eforie N
Implicit "Cel ce crede, se teme si cel ce se teme,se trezeste'' sf.Maxim

Citat:

amuzant!!...iar cu machho>>Tu ai zis, stii vorba aia din noul testament.Vezi tu "papusa' " eu nu ma' refeream ca' femeia nu se poate casatori sau sa' fie lipsita' de companie la batranete,dar...citeste mata, din epistolele Sf.Apostol Pavel, si vei gasi toate explicatiile.Numele meu este Marius, si acest machho ,nu vine de la macho!!,cum Tu ai zis,vine din alta' directie, dar precum se vede 'polenul' este perceput de simturile noastre,precum noi vrem. DA, Hristos spune asa : "lasa' mortii sa'-si ingroape mortii'' sai ... si mai spune" cel ce vrea sa' vina' dupa' Mine,sa'-si ia crucea sa..etc"poate asta este crucea respectivei doamne,ori sa' lupte pt. ai salva sufletul sotului,ori sa' mearga' cu aceasta' cruce,multumindu-i Bunului Dumnezeu pt. ea. Vezi tu draguta,eu vorbesc din ale mele, sunt vaduv de 3 ani si .... se poate.Se poate numai daca' nu cauti ale tale,se poate daca' cauti duh sfant si se poate daca' te lasi pe mana Domnului.La 38 de ani,poate nu e chiar usor sa' ramai vaduv si cu copii,dar...Multumesc Domnului ca' i-a dat numelui meu, o alta' forma' de....machHo.( nu mi-am permis sa' folosesc al doilea h,mai mare decat poate duce capul meu. Doamne ajuta'.
"Am vazut pe multi oameni cazand in pacat din pricina vorbelor lor, insa aproape pe nimeni din pricina tacerii". Sfantul Ambrozie
Reply With Quote
Vechi 05.06.2011, 08:41:34
Lilith23
Guest

Implicit

Citat:
amuzant!!...iar cu machho>>Tu ai zis, stii vorba aia din noul testament.Vezi tu "papusa' " eu nu ma' refeream ca' femeia nu se poate casatori sau sa' fie lipsita' de companie la batranete,dar...citeste mata, din epistolele Sf.Apostol Pavel, si vei gasi toate explicatiile.Numele meu este Marius, si acest machho ,nu vine de la macho!!,cum Tu ai zis,vine din alta' directie, dar precum se vede 'polenul' este perceput de simturile noastre,precum noi vrem. DA, Hristos spune asa : "lasa' mortii sa'-si ingroape mortii'' sai ... si mai spune" cel ce vrea sa' vina' dupa' Mine,sa'-si ia crucea sa..etc"poate asta este crucea respectivei doamne,ori sa' lupte pt. ai salva sufletul sotului,ori sa' mearga' cu aceasta' cruce,multumindu-i Bunului Dumnezeu pt. ea. Vezi tu draguta,eu vorbesc din ale mele, sunt vaduv de 3 ani si .... se poate.Se poate numai daca' nu cauti ale tale,se poate daca' cauti duh sfant si se poate daca' te lasi pe mana Domnului.La 38 de ani,poate nu e chiar usor sa' ramai vaduv si cu copii,dar...Multumesc Domnului ca' i-a dat numelui meu, o alta' forma' de....machHo.( nu mi-am permis sa' folosesc al doilea h,mai mare decat poate duce capul meu. Doamne ajuta'.
"Am vazut pe multi oameni cazand in pacat din pricina vorbelor lor, insa aproape pe nimeni din pricina tacerii". Sfantul Ambrozie
Ești atât de coerent încât n-am înțeles absolut nimic! Eu nu vorbeam de numele tău și nici de viața ta! Nu văd legătura!
Reply With Quote
Vechi 06.06.2011, 15:18:20
machho's Avatar
machho machho is offline
Member

Implicit ''mintea este ochiul sufletului"

Citat:
Ești atât de coerent încât n-am înțeles absolut nimic! Eu nu vorbeam de numele tău și nici de viața ta! Nu văd legătura!
nici nu vei vedea, si nici nu era nevoie sa' intelegi,pt. ca' oricum esti copila'(daca' mai esti!!?)... la cei 17 ani ai tai...esti de seama copilului meu...si nu cred ca' tu si cu mine ,avem ceva de discutat.......
''mintea este ochiul sufletului"... si la tine este inca "gaura' .. Cei de jos nu pot pricepe mintea “nebunului întru Hristos”,
Reply With Quote
Vechi 06.06.2011, 15:30:23
Lilith23
Guest

Implicit

Citat:
nici nu vei vedea, si nici nu era nevoie sa' intelegi,pt. ca' oricum esti copila'(daca' mai esti!!?)... la cei 17 ani ai tai...esti de seama copilului meu...si nu cred ca' tu si cu mine ,avem ceva de discutat.......
''mintea este ochiul sufletului"... si la tine este inca "gaura' .. Cei de jos nu pot pricepe mintea “nebunului întru Hristos”,
:)) Cine ți-a zis că am 17 ani? Și dacă nu avem de discutat, am să te rog să ai amabilitatea de a nu mi te mai adresa pe viitor. Mai ales că nici n-ai idee cu cine vorbești, după cum se vede!
Reply With Quote
Vechi 06.06.2011, 15:41:08
machho's Avatar
machho machho is offline
Member

Smile

Citat:
:)) Cine ți-a zis că am 17 ani? Și dacă nu avem de discutat, am să te rog să ai amabilitatea de a nu mi te mai adresa pe viitor. Mai ales că nici n-ai idee cu cine vorbești, după cum se vede!
Multumesc Doamne!!...,ma' bucur ca' nu voi mai fi nevoit sa' discut cu persoane din alte confesiuni....din amabilitate:Doamne Ajuta'. ( ps. imi pare rau pt. neintelegeri,dar nu eu am inceput discutia cu tine, tu ai intrat la comentariul meu despre Doamna de 55 de ani, nu ai 17 ani, te comporti ca la 17 ani, nascuta' in 1992..ai 19 ani...tot pe acolo, cu cine ma' pun!!?, mie frica' doar de Dumnezeu,daca' mi-o fi frica' acum, ce ma' voi face cand voi fi nevoit sa'-l marturisesc pe Iisus Hristos,poate chiar cu viata( ai putea!!?)...(cu timpul vei vedea ca' viata nu e chiar asa simpla', si nu prea e bine sa' ne jucam cu cuvintele. viata' frumoasa'...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un sfat? silent assasin Generalitati 24 30.03.2011 22:24:41
Vasile cel Mare - un sfant intelept si milos NECTARIE Generalitati 3 04.01.2011 16:20:48
un sfat intelept pentru tineri teodora21 Nunta 12 05.01.2010 23:18:22
La multi ani prietenului nostru intelept cristiboss(Cristian) tigerAvalo9 Generalitati 30 28.12.2008 15:49:41
Un Parinte intelept Laurentiu Mari Duhovnici si predicile lor 3 16.09.2008 23:03:08