Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Eu inteleg conceptul,adica sacrificiul unei femei care isi calca in picioare satisfactiile personale,nu se pune pe ea in centrul existentei ci pe copii,de aici rezultand si vietuirea langa un barbat cu care nu mai are aproape nimic de impartit,decat poate niste amintiri.
Sunt oameni si oameni,vedem f bine si aici pe forum,explicatiile sunt diverse,cazurile sunt diverse.
|
Draga mea, pai asa si eu inteleg
conceptul..Dar numai conceptul:-)Din pacate multe familii exista in acest grad de eroare..De parca acel barbat ar fi ultimul de pe fata pamantului sau o existenta fara un barbat alaturi ar fi o dezastru total..
Citat:
Sunt situatii in care tocmai lipsa de atentie,dragoste si comunicarea defectuoasa conduc spre relatii extraconjugale,deci cealalta jumatate nu este chiar nevinovata de starea de boala a cuplului!Aproape intodeauna intervin conflicte emotionale intre parteneri care-i determina sa caute alinare si intelegere la altii;sunt mult mai putine povestile cu libidinosi si obsedati sexual care umbla dupa cantitate.
|
Foarte corect! Subscriu!:-)
Citat:
Totusi am o dilema:cei care inca locuiesc impreuna de dragul copiiilor desi au o viata separata,oare mimeaza atat de bine caracteristicile unui cuplu fericit?Daca nu mimeaza si au activitati separate,oare modelul de"cuplu" pe care copiii il au in fata ochilor nu le va afecta conceptiile de viitor cu privire la cuplu/casatorie?
Cineva mi-a spus odata despre tatal sau rau"este de doua ori mai dureros faptul ca este tatal meu natural,as fi fost mai linistita daca stiam ca este vitreg,caci ar fi fost firesc sa fie rau".
|
Eeei vezi, aici e tragedia pe care o ignora adeptii acestei solutii. Asa cum am mai spus pe acest thread, NIMENI nu poate juca teatru perfect.Sa mimezi o viata de cuplu fericita este imposibil.Pentru ca dincolo de cuvinte si de atitudine, copiii simt armonia/dizarmonia si echilibrul/dezechilibrul din familie.
Degeaba zambesti sotului/sotiei daca iti vine sa ii crapi capul pentu ca iti revine obsesiv in minte tradarea lui/ei.
Copiii vor fi VICTIMELE acestei alegeri gresite .Degeaba spun unii si altii diverse motive, ca singurul motiv care genereaza un astfel de comportament este LIPSA DE DEMNITATE prin faptul ca accepti sa fii carpa de sters pe jos .Am intrebat multe familii in aceasta situatie motivul pe care il au sa ramana intr-o astfel de casatorie, pentru ca eu nu inteleg fenomenul.Mi s-a raspuns invariabil: "pt copii.."..si era o tensiune la ei in casa de se ofileau si florile-n ghiveci..Dincolo de justificarea "pentru copii", cei la care ma refer mai au si alte explicatii " pai ce o sa spuna lumea/ pai din cauza banilor ca n-o sa mai descurc financiar/ lasa ca toti inseala dar nu toti sunt prinsi, etc"..Varii motive pentru a-si justifica in fata lumii, NEPUTINTA de a spune STOP unei casnicii ratate! Se imbata cu apa rece ca sunt niste eroi ca raman si indura umilinte si mizerii in familie, cand de fapt erou e cel care infrunta situatia si spune STOP JOC!