Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.07.2011, 17:57:44
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de macrisvasilica Vezi mesajul
Cu plăcere. Adevărat, sunt cam complicate lucrurile și vorba ceea: multi sunt vocati, pauci vero electi. Din fericire, Tatăl dorește ca toți să fim aleși, că de chemat ne cheamă pe toți.

Se vede treaba că dorești să mă vezi în Hadesul binar înainte de termen! Cât privește entuziasmul, eu dacă aș crede în nemurirea sufletului, și aș fi admin pe acest forum, m-aș teme teribil de "aproape Centuria" de fantome bântuindu-mă la ceasuri mici...

Din câte știu, nu prea știu multe despre ce susține Barth cu privire strict la somnul morții, însă aud că în secolul nostru s-a făcut un progres vizibil în tratarea biblică a naturii omului. Teologi renumiți s-au reîntors la învățătura sănătoasă a Bibliei, refuzând platonismul creștin referitor la nemurirea necondiționată a sufletului. Amintesc numai câteva nume dintre teologii cu greutate: Emil Brunner, Rudolf Bultmann, Oscar Cullmann, Hans Walter Wolff, André Nygren, R. Niebuhr, P. Tillich. Parcă era și Barth printre ei...
Cullmann respinge inconstienta in starea intermediara.Bultmann este bun daca ai chef sa demolezi Biblia.Ma,tu vinzi castraveti la gradinari? :) Sa-mi zici pe unde sustine Brunner,sunt foarte interesat.Gata,pot sa plec la bere? :)

Last edited by Scotland The Brave; 09.07.2011 at 18:00:07.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biblia protestanta sau Bibila ''Cornilescu'' Templier Knight Despre Sfanta Scriptura 22 13.03.2015 17:43:49
Sinod pentru reforma BC posibil?! mihaiB Biserica Romano-Catolica 8 27.09.2012 14:32:03
Casa protestanta nicolae_nicolae Biserici Protestante 51 27.06.2010 19:39:55