Merci pentru prezentare,da lucrurile sunt putin mai complicate.Scurt:alegerea,luata singular,nu mantuieste pe nimeni.Hotaraste.Are legatura cu doctrina vinovatiei,rascumpararii si regenerarii.Alegerea facuta de Tata,este legata de lucrarea rascumparatoare a Fiului si de lucrarea inoitoare a Duhului.Altfel vax albina,ti-ar spune un calvinist clasic gen Spurgeon.Daca ai chef de studii pe tema predestinarii in protestantism iti dau autori(incearca Loraine Boettner) si de acolo te descurci tu.Imi este prea cald acum ca sa scriu Letopisetul Tarii Calviniste.
Inca ceva:stii ce sustine Barth despre somnul de dupa moarte?Nu l-as cita in locul tau.Ia vezi,in Church Dogmatics vol III,pag 778,din ce imi aduc aminte.Sau mai bine posteza,daca tot citezi din el si ai cartea.Odata,poate iti spun un autor protestant care a avut o disputa de mare anvergura teologica cu el pe tema asta.Il acuza pe Barth de interpretare ex post facto dpdv a doctrinei Noului Testament.Mai ma gandesc ca nu cumva sa devii prea entuziast :)
Ma duc la o bere.Stiu ca voi nu beti asa ca nu pot sa te invit.O sa beau eu una in sanatatea ta.Spor la dispute,pe ce tema vrei tu,cu cine vrei,oricum ai un final predestinat pe acest forum, hihi :) Glumesc ma.
Last edited by Scotland The Brave; 09.07.2011 at 17:46:52.
|