![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Inițial, am încercat să postez întreaga predică, dar n-am reușit fiindcă avea prea multe caractere.
![]() O zi binecuvântată! |
|
|
||||
|
||||
|
Un teolog care prin predicile sale este din ce in ce mai actual. M-as bucura daca va fi redescoperit de noua generatie.
|
|
|
|||
|
|||
|
Daa! Eu fac parte din noua generație (am 19 ani) și m-aș bucura din tot sufletul dacă modelul de viață și învățăturile părintelui Steinhardt vor fi descoperite și trăite de către cât mai mulți tineri de vârsta mea. :)
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
:) Și de cât mai mulți creștini ca dvs! :)
|
|
|
|||
|
|||
|
Partea 1:
http://video.google.com/videoplay?do...73506784451593# Se găsește și partea a doua pe internet. Doamne ajută!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|
|||
|
|||
|
- O fi hulă curată, dar am o teorie a mea, după care Hristos nu ne apare din Evanghelii numai ca blînd, bun, drept, fără de păcat, îndurător, puternic ș.a.m.d.
Din relatările Evangheliilor- fără excepție - ne apare și înzestrat cu toate însușirile minunate ale unui gentleman și cavaler. Mai întîi că stă la ușă și bate; e discret. Apoi că are încredere în oameni, nu-i bănuitor. Și încrederea e prima calitate a boierului și cavalerului, bănuiala fiind, dimpotrivă, trăsătura fundamentală a șmecherului. Gentlemanul e cel care - pînă la dirimanta probă contrară -are încredere în oricine și nici nu se grăbește, avid, să dea crezare defăimărilor strecurate pe seama unui prieten al său. La șmecheri și la jigodii reacția numărul unu e întotdeauna bănuiala, iar neasemuita satisfacție - putința de a ști că semenul lor e tot atît de întinat ca și ei. Mai departe. Hristos iartă ușor și pe deplin. Șmecherul nu iartă niciodată, ori dacă se înduplecă (fără ca să ierte), o face greu, în silă, cu țîrîita. Pe cînd Domnul: „Nici eu nu te osîndesc. Mergi și nu mai păcătui." Nici eu nu te osîndesc... E oricînd gata să vină în ajutor, atîta așteaptă. Îi e milă. Pe văduva din Nain, pe orbi, pe femeia gîrbovă, îi milostivește fără ca ei să fi cerut ceva. Știe să-și gradeze aprecierea, dă fiecăruia ce-i al său. Hananeancei, care a dat dovadă de stăruință și curaj, îi spune mai mult decît altora pe care-i izbăvește, întrebuințează o formulă complementară: O, femeie! mare îți este credința. (Numai ei; numai ei și exclamativul O! și calificativul mare!) E mereu - și cu osebire de grijuliu asupra acestui punct - atent și politicos; prietene îi spune lui Iuda. Niciodată o insultă ori o vorbă disprețuitoare față de păcătos. Nu se vede din nici un text vreun moralism înțepat, vreo pudoare de comandă. Și nici o condiție prealabilă pusă păcătoșilor, nici o discriminare: Pe cel ce vine la mine nu-l voi scoate afară. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Totuși, viața mi-a arătat că uneori trebuie să fim circumspecți. Chiar părintele Steinhard pomenește în nenumărate rânduri că un creștin trebuie să fie și deștept: "Elementara deșteptăciune e o îndatorire. Mai ales pentru un creștin care trebuie să fie mereu atent la ispite. Iar prostia este o ispită... Neștirea, îndobitocirea, trecerea oarbă prin viață și printre lucruri sau trecerea nepăsătoare sunt de la diavol. Samarineanul n-a fost numai bun ci și atent: a știut să vadă. Dumnezeu, între altele, ne-a poruncit să fim inteligenți. Dumnezeu iubește nevinovăția, nu imbecilitatea." P.S. Mulțumiri colegului de forum care mai scoate teme vechi de la naftalină! Last edited by forever...; 12.05.2017 at 15:38:28. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Nicolae Steinhardt | Grigorcea | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 12.07.2011 21:33:20 |
| Trei ani de la trecerea la cele vesnice a Patriarhului Teoctist | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 13 | 12.10.2010 19:32:26 |
| 121 de ani de la trecerea la ceke vesnice a poetului Mihai Eminescu | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 15.06.2010 10:58:12 |
| 6 ani de la trecerea la cele vesnice a parintelui Galeriu | costel | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 10.08.2009 19:05:14 |
|
|