Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.07.2011, 11:40:13
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
În dieceza de Iași (adică în Moldova) se folosește numai în română. În dieceza de București, în câteva locuri (Catedrala Sf Iosif, Biserica Franceză, Bărăția) corul cântă uneori în latină.

În general, începând cu anii 70, uzul latinei a fost considerat ca desuet și obstacol în calea înțelegerii de către credincioși a textului ritualic.
Pacat. Dar poate, dupa cum incep sa se schimbe lucrurile in vestul Europei, se vor schimba si in est.

Fiind vorba de rugaciuni: eu si cativa amici ne gandim ca din septembrie sa ne intalnim o seara pe saptamana sa cantam vesperele mariane din micul oficiu (in latina, bineinteles!). Apoi cina impreuna...Si sa incercam sa invitam pe alti tineri care poate nu stiu, dar ar fi interesati sa descopere si sa foloseasca rugaciuni din comoara Bisericii Catolice. Ar fi frumos.

Si o alta rugaciune, act de cainta spus de cel care se spovedeste la sfarsitul spovedaniei, inainte de dezlegare:

"Doamne Dumnezeul meu, mă căiesc din toată inima de toate păcatele mele și le urăsc mai mut decât orice lucru, pentru că prin ele am pierdut harul tău și împărăția cerurilor și m-am făcut vrednic de pedepsea veșnică a iadului. Dar mai mult mă căiesc pentru că păcătuind te-am mâniat pe tine, Părintele meu, Mântuitorul meu și Dumnezeul Meu, atât de mare și bun. Pentru aceasta mă hotărăsc cu ajutorul harului tău să nu mai păcătuiesc și să fug de orice prilej de păcat. Amin"

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un nou fericit al Bisericii Catolice Erethorn Biserica Romano-Catolica 15 18.04.2015 00:04:18
Un nou venerabil al Bisericii Catolice Erethorn Biserica Romano-Catolica 7 07.07.2011 07:27:56
Calendarul bisericii greco-catolice din Romania si din SUA mihailt Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 1 28.02.2009 08:14:22