Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.08.2011, 09:16:25
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

fiecare da cat poate....dar nu stiu de ce trebuie o cladire asa mare...trebuia una mai mica....in fine....Domnul hotaraste..
Reply With Quote
Vechi 01.08.2011, 16:09:30
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de philalex Vezi mesajul
fiecare da cat poate....dar nu stiu de ce trebuie o cladire asa mare...trebuia una mai mica....in fine....Domnul hotaraste..
Si daca D-zeu nu exista, n-am pierdut nimic plus 600 de milioane care anul trecut erau 400!
Reply With Quote
Vechi 01.08.2011, 16:11:06
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

@ai2: offtopic, ce părere ai de construcția stadionului național?
Reply With Quote
Vechi 01.08.2011, 16:15:21
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Conform acestei poze,in care este prezentata macheta Catedralei,totul seama izbitor cu Piata Sfantul Petru de la Vatican.Nu sunt arhitect dar mi-se pare ca seamana extrem de mult,cu diferentele de rigoare.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2011, 16:49:30
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
@ai2: offtopic, ce părere ai de construcția stadionului național?
Aici trebuie sa avem in vedere cateva aspecte. Statul roman se pretinde laic, fapt contrazis de finantarea unei catedrale ortodoxe. Sportul, prin ministerul aferent, primeste bani exact pentru construirea/renovarea de stadioane. Construirea de stadioane, nu este neconstitutionala, oricat de inutila ar parea pe timp de criza.
BOR umbla prin primarii cu cersitul desi pretinde ca se descurca din sponsorizari. O atitudine extrem de lipsita de onestitate din partea celor care trambiteaza ca au monopolizat moralitatea. Anul trecut catedrala costa 400 de milioane, acuma sunt 600. Sa facem pariu ca trece de un miliard? Indiferent cat costa, daca e pe bani privati de ce nu au inceput constructiile? Stadionul macar de bine de rau mai are o utilitate. Daca CMN ar avea una atat de evidenta, BOR ar aduna banii imediat de la enoriasi. Exista unii entuziasmati de constructia megalomanica dar cei 85% ortodocsi nu sunt nici pe departe convinsi de utilitatea unei astfel de piramide. BOR nu beneficiaza de o imagine prea buna tinand cont de averile preotilor care mai bat enoriasi din cand in cand, au maseratti la poarta sau eventual club de noapte si mai si apar in productii gay si au montat clopotul langa vreun bloc. Iar BOR intelege foarte bine aceste aspecte. De aceea nu se bazeaza pe donatii.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2011, 16:58:45
GLAdoS GLAdoS is offline
Banned

Data înregistrării: 14.06.2011
Locație: Apeture Science Laboratories
Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Anul trecut catedrala costa 400 de milioane, acuma sunt 600. Sa facem pariu ca trece de un miliard?
Au uitat sa spele 200... nu face nimic, romanul e deja obisnuit de la afacerile cu autostrazi, borduri etc.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2011, 12:09:10
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Acum două Duminici, părintele ne-a reținut imediat după Liturghie pentru cîteva anunțuri foarte importante. Primul - că a fost ziua preafericitului și a trebuit să-l laude și el puțin... În fine.

Apoi ne-a explicat că au venit niște chitanțiere de la București ca să facem donații pentru catedrala mîntuirii și că, dacă nu dăm bani păstrîndu-i pentru săraci în loc, ne asemănăm lui Iuda trădătorul care a considerat că mai bine vinde acel mir scump decît să-l ungă pe Hristos. Auzi, ce comparație a găsit de cuviință să facă! La faza asta m-am întors și am ieșit ostentativ prin mulțimea care asculta cuminte lamentațiile protopopului.

Fraților, ajutați săracii cu puținii bani pe care îi aveți de dat!

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2011, 12:24:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Pai cu ce-L unge si cea mai mega-super-ultra-catedrala pe Hristos?

Nu L-ar unge mai bine cele cateva sute/mii de biserici care se puteau construi cu aceeasi bani si care ar fi putut adaposti de cateva zeci sau sute de ori mai multi credinciosi in toata tara?

Construirea de manastiri acolo unde calugarii traiesc in cate o casuta amarata de pe o zi pe alta din mila catorva credinciosi si mergand la cersit prin parohii din toata tara?

Ma intreb totusi, acela era un preot bun si aceea sa fi fost singura lui scapare?

Nu stiu daca iesitul ostentativ din biserica este o solutie, la fiecare revolta exista si riscul sa te bantuie spiritul intunecat a lui Luther, dar cred ca gestul mult mai discret a fiecarui credincios in parte de a lasa chitantierul in cauza gol ar fi un raspuns mult mai adecvat.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2011, 18:46:01
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de philalex Vezi mesajul
pare ca Domnul nu prea are legatura cu aceasta afacere.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catedrala Mantuirii Neamului adrian_ortodox Intrebari utilizatori 3 22.08.2011 22:35:00
Catedrala Mantuirii Neamului blue_cat Biserica Ortodoxa Romana 272 22.07.2010 16:46:46
Catedrala Mantuirii Neamului anavictoria Biserica Ortodoxa Romana 19 25.02.2010 23:42:41