Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.08.2011, 13:17:05
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Și care este, pe subiectul acesta, deosebirea dintre poziția catolică și poziția ortodoxă ?
Nici eu nu-mi dau seama care ar fi deosebirea majora.
Singurul lucru pe care l-am inteles atat de la dvs cat si de la Parintele este ca Postul fara spovedanie are valoare de regim alimentar.
In plus dvs ati zis la un moment dat ca prin spovedanie putem obtine "harul lucrator" care sa ne ajute sa nu mai pacatuim in continuare. Nu stiu daca asa se cheama si la noi fenomenul acesta, dar cred ca ni se poate intampla si noua.
Depinde in mare parte si de cum suntem "motivati" de catre duhovnic sa nu mai vrem sa pacatuim (uite cum am "patit" eu de exemplu de n-am mai fumat; si nu credeam vreodata ca o sa gasesc motivatia necesara pentru a lua aceasta decizie; nu ca n-ar exista argumente medicale irefutabile in acest sens, ci pt ca toti fumatorii au argumentatia lor proprii cum ca mai sunt si alte lucruri care-ti fac rau, etc...).

Acum eu nestiind exact care e "pozitia ortodoxa" fata de aceste "fenomene" care se petrec, pot doar sa mai formulez o supozitie, si chiar va rog sa ma corectati daca gresesc.
Am observat ca daca eu ma rog pentru ceva anume, am un necaz, o "pricina" si se intampla, intamplator, sa-i spun si parintelui despre necazul/dorinta mea, sunt sanse mai mari ca acel lucru sa se intample (sau sa se rezolve). Oare rugaciunea unui preot (pentru un enorias al lui) are mai multa "trecere" decat cea a oricarui dintre noi?

Last edited by fallen; 13.08.2011 at 13:23:58.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ma poate ajuta cineva sa cumpar o rasa("vesmant"pt. Protopsalti)? inclusiveu Generalitati 9 02.07.2012 15:08:55
"Acatist pentru adormiti" - se poate? mirelat Slujba inmormantarii 14 22.03.2011 18:53:05
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
cati dintre voi imi vor tine "companie" in iad?! clujeanul33 Generalitati 21 13.02.2010 23:33:22