Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.08.2011, 22:32:55
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
aici gresesti ca judeci omeneste .... femeia e mai credincioasa decit barbatul ei ... ce a zis iisus ? ... cine isi va lasa , mama , tata , sora , etc si ce va face si ce se va intimpla? asta e o posibilitate

a doua posibilitate .... citi dintre cei care se casatoresc STIU DESPRE EI DESTULE SAU DESPRE CELALALT incit sa vada DACA POT DEVENI UN SINGUR TRUP ? stiu ca acum imi veti sari in cap dar va astept .....
asadar DE UNDE STII INAINTE DE CASATORIE CA CEL SAU CEA E SORTITA DE DUMNEZEU SA ITI FIE SOTIE SAU SOT SI SA DEVENITI UNU SINGUR TRUP????? citi dintre voi va spovediti inainte cind alegeti si aveti credinta ca ati ales bine?pot sa pun miliarde de intrebari ..... e foarte usor sa judeci lucrurile cind nu esti in situatiile respective ..... asadar eu inteleg taina CARE ESTE DEOSEBITA , dar NU SE APLICA NEVREDNICIEI NOASTRE .....
MULTA IUBIRE
ps acum o sa inceapa un atac in bloc asupra mea din partea voastra si in special din partea ortodoxa , dar va astept cu drag sa discutam ....
multa iubire

Credinta nu se vadeste in fuste lungi si pelerinaje, ci in jertfa si in fapte bune, orientate atat asupra lui Dumnezeu, cat si a aproapelui. Nu exista, dupa parerea mea, o dihotomie intre aproape si Dumnezeu, pe care sa il prefer, pe Dumnezeu in defavoarea aproapelui sau pe aproapele in defavoarea lui Dumnezeu. Lucrurile se imbina. Iubindu-mi sotul si avand grija de el (in toate aspectele) inseamna ca Il iubesc pe Dumnezeu, care a randuit sa mi-l dea. A, ca trebuie sa Il iubesti pe Dumnezeu din toate puterile tale, iar peaproapele tau doar (doar!!!) ca pe tine insuti, e altceva. Daca Il iubesti pe Dumnezeu nu nesocotesti Taina casatoriei, pe care El a infintat-o si juramantul din biserica. Daca iti iubesti sotul ca pe tine insuti, nu ramai indiferenta si nu il scoti din lumea ta - era un caz extrem cel relatat, cuplul ajunsese la divort din cauza ca sotia nu isi mai indpelinea datoriile de sotie (din toate aspectele).

Da, e o posibilitate, care se cheama CALUGARIE. E incompatibila cu casatoria, daca ai mers pe o cale, nu o parasesti ca aialalta e mai cu dichis.

A doua posibilitate - casatoria e cruce, o duci cu ajutorul lui Dumnezeu si la bine si la greu, nu dai bir cu fugitii cand nu mai e totul roz - nu sunt inca maritata, dar vorbesc din experienta celor din familie. Si bunica mea a fost o persoana foarte credincioasa si niciodata nu i-a zis bunicului: ma, ce pacatos / betiv / eretic esti, ce ma fac eu cu tine? Nu, a facut rugaciune, a tinut post pentru el si peste multi ani, a venit si el la credinta. A preferat sa piarda in fiecare duminica jumatate de slujba la biserica, pentru a veni la adoua jumatate cu toti ai casei, nu cum fac multele, sa fie ele de la sapte in biserica, iar sotii / copiii lor pot crapa, important e ca si-au facut ele datoria fata de Dumnezeu! Am zis un cuvant dur, dar asa e: casatoria e mantuire in doi, nu eu ma preocup de mantuirea mea cum stiusi tu de a ta, cum stii. Nu!
Fara sacrificiu nu merge nimic in lumea asta.

Si da, pentru a te casatori la biserica e necesara spovedania, ca asta devine o formalitate, ca si taina insasi, nu e de mirare.

Nu inteleg partea cu nevrednicia... adica mai bine traim in pacat decat sa ne casatorim cu nevrednicie? mai bine ne irosim ani din viata aiurea, incercand si cautand cai verzi pe pereti?pai nimeni nu e vrednic de nimic pe lumea asta, dar tot primim daruri (Harul care vine prin intermediul Sfintelor Taine=dar). De parca spovedania sau cununia nu e pentru tot omul pacatos, care nu mai vrea sa fie pacatos, ci numai pentru cei "vrednici"?

Si cum adica, "din partea voastra si in special din partea ortodoxa"? nu scrie ca esti ortodox? Aici nu ne atacam, discutam idei, ca sa nu fim unii pentru altii pricini de sminteala.
Mai scriu si maine, acum sunt pe fuga.
Vechi 12.08.2011, 23:49:47
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Un lucru este clar: concubinajul este pacat mare, nu exista gri in aceasta situatie. Este ca si a fi insarcinata: fie esti insarcinata, fie nu esti, nu exista "sunt 10% insarcinata."

Asta nu inseamna ca cei doi nu trebuie sa faca nimic in ceea ce priveste credinta. Acest pacat ii exclude de la a primi Sfanta Impartasanie pana ce remediaza situatia, dar nu le ridica obligatia de a posti cand spune Sf. Biserica, de a merge duminica la biserica, de a se ruga, etc. Fiindca acestea sunt lucruri, care, facute cum trebuie,predispun sufletul pentru a face voia lui Dumnezeu. Parerea mea este ca acei oameni cazuti in pacate grele trebuie incurajati sa se apropie de Dumnezeu in primul rand, pe cat de incomplet pot ei, incepand chiar si cu o mica rugaciune inainte de somn, si apoi va veni si lasarea pacatului. Numai fiind aproape de Dumnezeu ne dam seama cat de mare este chiar si cel mai mic pacat, dar un pacat atat de mare precum concubinajul... Departe de Dumnezeu nu iti dai seama de nimic, si fara Sf. Taine esti neimplinit.

Am citit undeva ca ideal este ca cei doi sa fie ambii credinciosi cand se casatoresc. Dar daca nu, sau daca numai unul este, macar sa fie atata respect in acea familie incat atunci cand unul dintre ei o ia pe calea credintei celalalt sa nu se opuna.
Vechi 13.08.2011, 21:04:54
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Credinta nu se vadeste in fuste lungi si pelerinaje, ci in jertfa si in fapte bune, orientate atat asupra lui Dumnezeu, cat si a aproapelui. Nu exista, dupa parerea mea, o dihotomie intre aproape si Dumnezeu, pe care sa il prefer, pe Dumnezeu in defavoarea aproapelui sau pe aproapele in defavoarea lui Dumnezeu. Lucrurile se imbina. Iubindu-mi sotul si avand grija de el (in toate aspectele) inseamna ca Il iubesc pe Dumnezeu, care a randuit sa mi-l dea. A, ca trebuie sa Il iubesti pe Dumnezeu din toate puterile tale, iar peaproapele tau doar (doar!!!) ca pe tine insuti, e altceva. Daca Il iubesti pe Dumnezeu nu nesocotesti Taina casatoriei, pe care El a infintat-o si juramantul din biserica. Daca iti iubesti sotul ca pe tine insuti, nu ramai indiferenta si nu il scoti din lumea ta - era un caz extrem cel relatat, cuplul ajunsese la divort din cauza ca sotia nu isi mai indpelinea datoriile de sotie (din toate aspectele).
.
ma lasi cu filosofia .... credinta se vadeste IN A DEVENI UN TRUP CU CEL CU CARE TE CASATORESTI .... asadar tu care esti credincioasa CUM POTI DEVeni un trup cu unu care NU E CREDINCIOS ? ca sta scris ---- cel ce se apropie de o desfrinata SI SE UNEste cu ea ESTE UN DESFRINAT .... adica la casatorie , gata aceste lucruri NU MAI EXISTA ? si DE UNDE STII TU CA EL ITI ESTE SORTIT DE DUMNEZEU ? CINE SI CIND TI-A SPUS ? asadar TAINA CASATORIEI nu poate sa se aplice INDIFERENT DACA TE DUCI IN BISERICA. intre cei doi ... ESTE MINCIUNA DE LA INCEPUT .... si ca sa iti mai dau un exemplu uite aici ce se spune ŽŽ CIND DOI SE ROAGA IN NUMELE MEU voi FI SI EU ACOLO ŽŽ ... STII cine a spus asta ? asadar taina casatoriei intre unu care ŽŽ se roaga ŽŽ si unu ŽŽ care nu o face ŽŽ iisus NU E ACOLO .... si mai devreme sau mai tarziu se va aplica ŽŽ am venit SA DESPART frate de sora , mama de tata , etc etc etc ŽŽ .... si ca sa fiu si mai dur --- IN RAI NIMENI NU SE VA CASATORI .... CI VOR TRAI CA INGERII .... asadar cum imi explici acel singur trup IN RAI ? HMMMM ......

Citat:
Da, e o posibilitate, care se cheama CALUGARIE. E incompatibila cu casatoria, daca ai mers pe o cale, nu o parasesti ca aialalta e mai cu dichis.
.
serios? mai gindeste -te si apoi discutam daca inca mai ai aceste lucruri in cap
multa iubire

Citat:
A doua posibilitate - casatoria e cruce, o duci cu ajutorul lui Dumnezeu si la bine si la greu, nu dai bir cu fugitii cand nu mai e totul roz - nu sunt inca maritata, dar vorbesc din experienta celor din familie. Si bunica mea a fost o persoana foarte credincioasa si niciodata nu i-a zis bunicului: ma, ce pacatos / betiv / eretic esti, ce ma fac eu cu tine? Nu, a facut rugaciune, a tinut post pentru el si peste multi ani, a venit si el la credinta. A preferat sa piarda in fiecare duminica jumatate de slujba la biserica, pentru a veni la adoua jumatate cu toti ai casei, nu cum fac multele, sa fie ele de la sapte in biserica, iar sotii / copiii lor pot crapa, important e ca si-au facut ele datoria fata de Dumnezeu! Am zis un cuvant dur, dar asa e: casatoria e mantuire in doi, nu eu ma preocup de mantuirea mea cum stiusi tu de a ta, cum stii. Nu!
Fara sacrificiu nu merge nimic in lumea asta.
.
stai asa si nu te grabi ,,,,, Dumnezeu a zis cumva ca , casatoria E O CRUCE ? sau ca cei doi UN SINGUR TRUP SUNT ? daca sunt UN SINGUR TRUP nu ai cum sa vorbesti de cruce , daca vorbesti de cruce NU SUNT UN SINGUR TRUP .... asadar din cite stiu eu in sfinta scriptura DUMNEZEU INSUSI spune CE FEMEIE sa ia CE BARBAT din ce neam .... LE CUNOSTEA INIMILE SI LE INTELEGEA DEVENIREA ACELUI TRUP ..... asadar iara nu te grabi in gindire

Citat:
Si da, pentru a te casatori la biserica e necesara spovedania, ca asta devine o formalitate, ca si taina insasi, nu e de mirare.
.
nu e de ajuns ... spovedania NU DETERMINA ca acei doi SA DEVINA UN TRUP .... iara faci confuzii
taina insasi NU POATE FI TAINA daca cei doi NU SUNT CREDINCIOSI la FEL ..... eu nu cred ca Dumnezeu nu are logica .... tu crezi ?

Citat:
Nu inteleg partea cu nevrednicia... adica mai bine traim in pacat decat sa ne casatorim cu nevrednicie? mai bine ne irosim ani din viata aiurea, incercand si cautand cai verzi pe pereti?pai nimeni nu e vrednic de nimic pe lumea asta, dar tot primim daruri (Harul care vine prin intermediul Sfintelor Taine=dar). De parca spovedania sau cununia nu e pentru tot omul pacatos, care nu mai vrea sa fie pacatos, ci numai pentru cei "vrednici"?
.
iti spun eu .... oricum traiesti in pacat daca te casatorasti cu nevrednicie CA NU INTELEGI TAINA CASATORIEI .... asadar asta ar trebui sa ne dea de gindit SI SA FIM SINCERI de la inceput .... daca toti am spune de la inceput TOT atunci AM ALEGE CORECT din miile de posibilitati .... sau CREDINTA IN DUMNEZEU puternica ne-ar scoate in cale ŽŽ jumatatea ŽŽ .... cu care sa devi un singur trup .... dar noi oamenii , mintim , inselam , analizam , etc etc etc si credinta in el e pe ultimul loc DAR MERGEM MANDRI LA BISERICA sa fim casatoriti IN FATA LUI ..... asta se numeste IPOCRIZIE ....
multa iubire

Citat:
Si cum adica, "din partea voastra si in special din partea ortodoxa"? nu scrie ca esti ortodox? Aici nu ne atacam, discutam idei, ca sa nu fim unii pentru altii pricini de sminteala.
Mai scriu si maine, acum sunt pe fuga.
o sa intelegi cind o sa citesti mai multe din dialogurile mele
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 13.08.2011, 21:24:23
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:

multa iubire
Listener, pe mine ma depaseste, nu inteleg NIMIC din ce scrii, poate ar trebui sa fii mai corent, sa iti expui mai intai clar premisa, punctul de vedere, iar apoi sa il argumentezi. Uite, eu una pledez pentru a nu trai in concubinaj, care e pacat. Punct. De asemenea, consider ca nimic nu poate indreptati acest pacat; sunt circumstante atenuante, dar pacatul e tot pacat. iar noi trebuie sa condamnam pacatul si sa iubim pe pacatos.

Daca socotesti ca o persoana nu iti e potrivita, nu esti sigur, nu stii ce vrei etc, atunci nici nu te casatoresti, dar nici nu traiesti in curvie cu ea. Eu nu zic ca toti care traiesc in concubinaj sa se casatoreasca, nu, ci sa realizeze ca e pacat, sa nu caute indreptatiri pentru asta si cu ajutorul duhovnicului sa gaseasca o cale de a iesi din acest pacat: ori se despart ori se casatoresc, una din doua. Nu traim in pacat, pe ideea ca e mai bun pacatul curviei decat casatoria cu nevrednicie.
Vechi 13.08.2011, 22:04:39
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
Listener, pe mine ma depaseste, nu inteleg NIMIC din ce scrii, poate ar trebui sa fii mai corent, sa iti expui mai intai clar premisa, punctul de vedere, iar apoi sa il argumentezi. Uite, eu una pledez pentru a nu trai in concubinaj, care e pacat. Punct. De asemenea, consider ca nimic nu poate indreptati acest pacat; sunt circumstante atenuante, dar pacatul e tot pacat. iar noi trebuie sa condamnam pacatul si sa iubim pe pacatos.
.
nici nu ma asteptam sa intelegi .... tu una pledezi si nu stii ce pledezi .... pacatul e pacat IN COMPARATIE cu ce ? asadar pina sa pledezi ceva ADU descrierea lui
multa iubire
Citat:
Daca socotesti ca o persoana nu iti e potrivita, nu esti sigur, nu stii ce vrei etc, atunci nici nu te casatoresti, dar nici nu traiesti in curvie cu ea. Eu nu zic ca toti care traiesc in concubinaj sa se casatoreasca, nu, ci sa realizeze ca e pacat, sa nu caute indreptatiri pentru asta si cu ajutorul duhovnicului sa gaseasca o cale de a iesi din acest pacat: ori se despart ori se casatoresc, una din doua. Nu traim in pacat, pe ideea ca e mai bun pacatul curviei decat casatoria cu nevrednicie.
se vede ca esti tinara ... dar hai sa iti explic ... daca AI DORIT un barbat FARA SA O FACI FIZIC , tot curvie se numeste .... asadar nu te amagi ca tu sau oricine de aici sunteti curati , sau sa continui ..... daca O PORUNCA o incalci LE-AI INCALCAT pe toate ... asadar tot degeaba ....
asadar pacatul curviei este nevrednicia casatoriei ... stii de ce ?
multa iubire
ps stiu ca pe multi va duc in ispita si multi nu inteleg ce spun , DAR EU UNU M-AM SATURAT SA MA MAI LUPT CU DUMNEZEU , si sa MINT ca totul este bine .... daca voi fi pedepsit pentru sinceritatea mea IMI ASUM ORICIND PEDEAPSA .... si bucuros
multa iubire

Last edited by the_Listener; 13.08.2011 at 22:08:29.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2011, 23:05:31
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
nici nu ma asteptam sa intelegi .... tu una pledezi si nu stii ce pledezi .... pacatul e pacat IN COMPARATIE cu ce ? asadar pina sa pledezi ceva ADU descrierea lui
multa iubire

se vede ca esti tinara ... dar hai sa iti explic ... daca AI DORIT un barbat FARA SA O FACI FIZIC , tot curvie se numeste .... asadar nu te amagi ca tu sau oricine de aici sunteti curati , sau sa continui ..... daca O PORUNCA o incalci LE-AI INCALCAT pe toate ... asadar tot degeaba ....
asadar pacatul curviei este nevrednicia casatoriei ... stii de ce ?
multa iubire
ps stiu ca pe multi va duc in ispita si multi nu inteleg ce spun , DAR EU UNU M-AM SATURAT SA MA MAI LUPT CU DUMNEZEU , si sa MINT ca totul este bine .... daca voi fi pedepsit pentru sinceritatea mea IMI ASUM ORICIND PEDEAPSA .... si bucuros
multa iubire
Nu stiu de ce acest mesaj ma intristeaza si imi da impresia ca pentru tine toate sunt la fel, ca toate sunt relative, ca orice merge oricum.
Nu cu Dumnezeu trebuie sa te lupti, ci cu tine insuti. De aiaavem spovedanie si duhovnici, sa ne indrumeb in acest proces.

O defintie frumoasa a pacatului de la Grigorie de Nyssa: Păcatul este o boală a voinței, care greșește, luând drept bine simpla iluzie a binelui. Mi s-a parut foarte adanca si de reflectat.

Pacatul e si o incalcare a legii lui Dumnezeu, or, in porunca a saptea spune clar sa nu desfranezi. E adevarat ce spui despre ganduri, dar avem Taina Spovedaniei pentru acestea. E mai usor sa te lupti cu un gand, care te implica numai pe tine decat cu gandul care se transforma in fapta si cu fapta care se transforma in obicei si in dependenta, care poate duce chiar pana la deznadejde si sinucidere.

Multa iubire! Stii care este criteriul care da masura iubirii, nu? Asta sigur scrie in Biblie, negru pe alb.
Vechi 13.08.2011, 23:43:41
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
Nu stiu de ce acest mesaj ma intristeaza si imi da impresia ca pentru tine toate sunt la fel, ca toate sunt relative, ca orice merge oricum.
Nu cu Dumnezeu trebuie sa te lupti, ci cu tine insuti. De aiaavem spovedanie si duhovnici, sa ne indrumeb in acest proces.
.
iti spun eu de ce te intristeaza .. ca stii in sinea ta ca e adevarat ce spun .
nu sunt la fel ,VOI LE FACETI LA FEL ... si eu doar spun CA NU SUNT ....
duhovnici pot sa te indrume in ce vor ei DAR NICIODATA UN DUHOVNIC NU ITI VA SPUNE CINE E ALESUL TAU SAU ALEASA TA ... te pune sa alegi .... EU DESPRE ASTA DISCUT cind spun ca ne luptam cu Dumnezeu ....

Citat:
O defintie frumoasa a pacatului de la Grigorie de Nyssa: Păcatul este o boală a voinței, care greșește, luând drept bine simpla iluzie a binelui. Mi s-a parut foarte adanca si de reflectat.
.
bingo .... VOINTA CARE GRESESTE , ILUZIA BINELUI .luând drept bine simpla iluzie a binelui.... asta e CIND ALEGI PROST .... si te mai si duci la biserica CA SA FI LEGAL in fata lui Dumnezeu si mai ai si impresia ca ESTI LEGAT si un trup .... ipocrizia ... despre asta vorbesc eu ....
nici ca puteai aduce un verset mai bun
multa iubire

Citat:
Pacatul e si o incalcare a legii lui Dumnezeu, or, in porunca a saptea spune clar sa nu desfranezi. E adevarat ce spui despre ganduri, dar avem Taina Spovedaniei pentru acestea. E mai usor sa te lupti cu un gand, care te implica numai pe tine decat cu gandul care se transforma in fapta si cu fapta care se transforma in obicei si in dependenta, care poate duce chiar pana la deznadejde si sinucidere.

Multa iubire! Stii care este criteriul care da masura iubirii, nu? Asta sigur scrie in Biblie, negru pe alb.
ce spune este corect DAR TOTI DESFRINAM CIND AVEM ILUZIA BINELUI ..si cu pacatul asta mergem si facem taina SFINTEI NUNTI .. ne MINTIM ca Dumnezeu a facut asta SI MAI AVEM MANDRIA CA DUCEM CRUCEA .... cita ipocrizie in orice om

te-ai intrebat vreodata DE CE APAR GINDURI DESFRINATE ? si de acolo tot ce ai spus tu ......
si nu te grabi in a imi raspunde ... gindeste BINE raspunsul .....
multa iubire

Last edited by the_Listener; 13.08.2011 at 23:52:07.
Reply With Quote
Vechi 14.08.2011, 02:35:21
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
ma lasi cu filosofia .... credinta se vadeste IN A DEVENI UN TRUP CU CEL CU CARE TE CASATORESTI .... asadar tu care esti credincioasa CUM POTI DEVeni un trup cu unu care NU E CREDINCIOS ? ca sta scris ---- cel ce se apropie de o desfrinata SI SE UNEste cu ea ESTE UN DESFRINAT .... adica la casatorie , gata aceste lucruri NU MAI EXISTA ? si DE UNDE STII TU CA EL ITI ESTE SORTIT DE DUMNEZEU ? CINE SI CIND TI-A SPUS ? asadar TAINA CASATORIEI nu poate sa se aplice INDIFERENT DACA TE DUCI IN BISERICA. intre cei doi ... ESTE MINCIUNA DE LA INCEPUT .... si ca sa iti mai dau un exemplu uite aici ce se spune ŽŽ CIND DOI SE ROAGA IN NUMELE MEU voi FI SI EU ACOLO ŽŽ ... STII cine a spus asta ? asadar taina casatoriei intre unu care ŽŽ se roaga ŽŽ si unu ŽŽ care nu o face ŽŽ iisus NU E ACOLO .... si mai devreme sau mai tarziu se va aplica ŽŽ am venit SA DESPART frate de sora , mama de tata , etc etc etc ŽŽ .... si ca sa fiu si mai dur --- IN RAI NIMENI NU SE VA CASATORI .... CI VOR TRAI CA INGERII .... asadar cum imi explici acel singur trup IN RAI ? HMMMM ......

stai asa si nu te grabi ,,,,, Dumnezeu a zis cumva ca , casatoria E O CRUCE ? sau ca cei doi UN SINGUR TRUP SUNT ? daca sunt UN SINGUR TRUP nu ai cum sa vorbesti de cruce , daca vorbesti de cruce NU SUNT UN SINGUR TRUP .... asadar din cite stiu eu in sfinta scriptura DUMNEZEU INSUSI spune CE FEMEIE sa ia CE BARBAT din ce neam .... LE CUNOSTEA INIMILE SI LE INTELEGEA DEVENIREA ACELUI TRUP ..... asadar iara nu te grabi in gindire

nu e de ajuns ... spovedania NU DETERMINA ca acei doi SA DEVINA UN TRUP .... iara faci confuzii
taina insasi NU POATE FI TAINA daca cei doi NU SUNT CREDINCIOSI la FEL ..... eu nu cred ca Dumnezeu nu are logica .... tu crezi ?

iti spun eu .... oricum traiesti in pacat daca te casatorasti cu nevrednicie CA NU INTELEGI TAINA CASATORIEI .... asadar asta ar trebui sa ne dea de gindit SI SA FIM SINCERI de la inceput .... daca toti am spune de la inceput TOT atunci AM ALEGE CORECT din miile de posibilitati .... sau CREDINTA IN DUMNEZEU puternica ne-ar scoate in cale ŽŽ jumatatea ŽŽ .... cu care sa devi un singur trup .... dar noi oamenii , mintim , inselam , analizam , etc etc etc si credinta in el e pe ultimul loc DAR MERGEM MANDRI LA BISERICA sa fim casatoriti IN FATA LUI ..... asta se numeste IPOCRIZIE ....
multa iubire

multa iubire
Intrebare: cu cine s-a insurat proorocul Osea?

S-a 'necuratit" cumva?

Este atat de usor sa gasesti astfel de scuze. De ce crezi ca este casatoria o cale spre mantuire"? Pentru ca este usoara?
De ce crezi ca unii au soti/sotii necredincioase? Pentru pacatele lor.

Daca te casatoresti cu persoana "perfecta", dar ea trece la baptisti, sau pur si simplu se schimba (oamenii se schimba enorm in 5-10 ani!)? Daca pierde serviciul sau o sarcina si devine deprimata vreo 3 ani, de-ti vine sa o iei pe campuri? Daca te schimbi tu si o urasti fara motiv (ca ispititorul nu doarme) etc..
Ce socoteli sunt astea cu persoanele casatorite care musai se potrivesc in toate?

Daca este casatoria o cale de mantuire alternativa (cealalta fiind calugaria) cum iti imaginezi ca este lipsita de ispite?
Sunt ispite enorme.
Sau taierea voii sau ascultarea.. crezi ca nu exista sau ca sunt usoare etc..?

Nu este deloc adevarat ca Taina Casatoriei este nelucratoare. Dar ce, Dumnezeu lucreaza dupa meritele noastre? Ca asa nimeni nu s-ar mantui.

Deci oricum o iei, oamenii casatoriti (chiar neiubindu-se, nepotrivindu-se..) nu traiesc in pacatul curviei (ca neiubirea sotiei este un pacat separat, dar izvoraste din prea putin credinta si din pacate nemarturisite!).
Reply With Quote
Vechi 14.08.2011, 02:54:46
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Intrebare: cu cine s-a insurat proorocul Osea?

S-a 'necuratit" cumva?
!).
cine era osea ? SI ADU VERSETELE sa le discutam ....
multa iubire
Citat:
Este atat de usor sa gasesti astfel de scuze. De ce crezi ca este casatoria o cale spre mantuire"? Pentru ca este usoara?
De ce crezi ca unii au soti/sotii necredincioase? Pentru pacatele lor.
!).
scuze?????? ca cei doi SUNT UN SINGUR TRUP as cum a lasat dumnezeu .... sau nu sunt ? ... ma lasi cu pacatele lor .... daca eu am pacatele mele , sotia mea devine necredincioasa ????? TU GINDESTI ce spui sau doar repeti niste timpenii ?
multa iubire
Citat:
Daca te casatoresti cu persoana "perfecta", dar ea trece la baptisti, sau pur si simplu se schimba (oamenii se schimba enorm in 5-10 ani!)? Daca pierde serviciul sau o sarcina si devine deprimata vreo 3 ani, de-ti vine sa o iei pe campuri? Daca te schimbi tu si o urasti fara motiv (ca ispititorul nu doarme) etc..
!).
daca e CE ITI TREBUIE TIE CA SA TE MINTUIESTI nu are cum sa treaca la baptisti ... altfel NU E PERSOANA care iti trebuie tie .... asadar DACA TE UNESTI CU O PERSOANA DESFRINATA , ESTI UN TRUP CU EA ..... ... simplu .... in casatorie MINCINOASA taina sfintei cununii ESTE FACUTA PE MINCIUNA iar eu unu nu cred ca Dumnezeu MINTE si binecuvinteaza minciuna ..... sau tu crezi asta ?
nu mai dati vina pe ispititor PENTRU CE TIMPENII FACETI VOI ... ala nu are nici o treaba ....
multa iubire

Citat:
Ce socoteli sunt astea cu persoanele casatorite care musai se potrivesc in toate?
!).
nu sunt socoteli ... vezi ca alea se folosesc la ailalti ... cu ipocrizia
cei care devin un singur trup CA ASA A VRUT DUMNEZEU nu au socoteli CA NU EXISTA la ei .... intelegi DIFERENTA ? cred ca nu dar eu tot o spun
multa iubire

Citat:
Daca este casatoria o cale de mantuire alternativa (cealalta fiind calugaria) cum iti imaginezi ca este lipsita de ispite?
Sunt ispite enorme.
Sau taierea voii sau ascultarea.. crezi ca nu exista sau ca sunt usoare etc..?
!).
daca exista ispite NU ESTE TAINA CASATORIEI si cei dOI nu sunt un singur trup ... DE LA INCEPUT .... sau eva o fi fost facuta si pentru altcineva decit adam ? intelegi ?
waw .... ma sperie ispitele enorm .... ha ha ha .... ispita cea mai mare e sa fi in fata lui Dumnezeu CU IPOCRIZIE si sa spui DA il iau cind de fapt HABAR NU AI DACA VETI FI UN SINGUR TRUP .... asadar nu va mai amagiti ca daca sunteti in biserica DUMNEZEU NU STIE CE SUNTETI si cit de potrivit sunteti si CITA CREDINTA AVETI in el .... asadar
nu merge
multa iubire

Citat:
Nu este deloc adevarat ca Taina Casatoriei este nelucratoare. Dar ce, Dumnezeu lucreaza dupa meritele noastre? Ca asa nimeni nu s-ar mantui.
!).
ESTE LUCRATOARE Taina ... OAMENII SUNT NEPOTRIVITI .... asadar tot ipocrizie SE NUMESTE ....
multa iubire

Citat:
Deci oricum o iei, oamenii casatoriti (chiar neiubindu-se, nepotrivindu-se..) nu traiesc in pacatul curviei (ca neiubirea sotiei este un pacat separat, dar izvoraste din prea putin credinta si din pacate nemarturisite!).
ce zici daca ma casatoresc cu cea mai tare diavolita din iad SI CONFORM TAINEI CASATORIEI DEVENIM UN SINGUR TRUP si eu ma sacrific , ea devine inger ????

ca daca tot fac sacrificii macar sa le fac pe cele supreme si sa aduc tot iadul asupra mea
multa iubire
cei care traiesc in concubinaj sunt la fel de desfranati ca si cei casatoriti din ipocrizie( adica NU cu jumatatea lor)...ca daca nu ar fi asa, nu ar mai dori nici cu gandul alt barbat, alta femeie , deci n-ar fi curvie..

ps asadar voi va puteti amagi cit vreti , eu unu am renuntat sa ma mai lupt cu Dumnezeu
multa iubire

Last edited by the_Listener; 14.08.2011 at 04:23:25.
Reply With Quote
Vechi 14.08.2011, 04:50:09
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
cine era osea ? SI ADU VERSETELE sa le discutam ....
multa iubire
pune mana si citeste, eu nu fac catehizare. Dar spui ca Dumnezeu harazeste, pune mana si vezi cu cine i-a spus Dumnezeu sa se insoare. Si care este semnificatia.

Citat:
scuze?????? ca cei doi SUNT UN SINGUR TRUP as cum a lasat dumnezeu .... sau nu sunt ? ... ma lasi cu pacatele lor .... daca eu am pacatele mele , sotia mea devine necredincioasa ????? TU GINDESTI ce spui sau doar repeti niste timpenii ?
multa iubire
te citez:
Citat:
ma lasi cu filosofia .... credinta se vadeste IN A DEVENI UN TRUP CU CEL CU CARE TE CASATORESTI .... asadar tu care esti credincioasa CUM POTI DEVeni un trup cu unu care NU E CREDINCIOS ? ca sta scris ---- cel ce se apropie de o desfrinata SI SE UNEste cu ea ESTE UN DESFRINAT .... adica la casatorie , gata aceste lucruri NU MAI EXISTA ? si DE UNDE STII TU CA EL ITI ESTE SORTIT DE DUMNEZEU ? CINE SI CIND TI-A SPUS ?
Deci?

Citat:
daca e CE ITI TREBUIE TIE CA SA TE MINTUIESTI nu are cum sa treaca la baptisti ... altfel NU E PERSOANA care iti trebuie tie .... asadar DACA TE UNESTI CU O PERSOANA DESFRINATA , ESTI UN TRUP CU EA ..... ... simplu .... in casatorie MINCINOASA taina sfintei cununii ESTE FACUTA PE MINCIUNA iar eu unu nu cred ca Dumnezeu MINTE si binecuvinteaza minciuna ..... sau tu crezi asta ?
nu mai dati vina pe ispititor PENTRU CE TIMPENII FACETI VOI ... ala nu are nici o treaba ....
multa iubire
te poti mantui in orice conditii!

Citat:
daca exista ispite NU ESTE TAINA CASATORIEI si cei dOI nu sunt un singur trup ... DE LA INCEPUT .... sau eva o fi fost facuta si pentru altcineva decit adam ? intelegi ?
waw .... ma sperie ispitele enorm .... ha ha ha .... ispita cea mai mare e sa fi in fata lui Dumnezeu CU IPOCRIZIE si sa spui DA il iau cind de fapt HABAR NU AI DACA VETI FI UN SINGUR TRUP .... asadar nu va mai amagiti ca daca sunteti in biserica DUMNEZEU NU STIE CE SUNTETI si cit de potrivit sunteti si CITA CREDINTA AVETI in el ....

Citat:
cei care traiesc in concubinaj sunt la fel de desfranati ca si cei casatoriti din ipocrizie( adica NU cu jumatatea lor)...ca daca nu ar fi asa, nu ar mai dori nici cu gandul alt barbat, alta femeie , deci n-ar fi curvie..

In mod normal nu m-as obosi sa raspund pt ca e clar ca ai dezvoltat idei obsesive paralele cu invatatura ortodoxa (de care nu ai habar).

Dar cum insisti cu aceleasi idei pe alt topic, ma gandesc ca ar trebui totrusi sa fac o analogie pt a intelege cat de gresita e conceptia despre Sf. taine.

Casatoria crestina este oglinda relatiei dintre Hristos si Biserica (nu mai dau citate). Sa presupunem ca tu, te unesti cu Hristos prin Sfanta Impartasanie (analogie cu un "singur trup" al mirilor). Sa deduc de aici ca tu nu mai pacatuiesti niciodata pt ca te-ai unit cu Hristos, impartasindu-te? Sau nu este lucratoare taina? Sau cum?

In mod similar, sotii sunt un singur trup indiferent de credinta/vrednicia lor (pt ca acest concept a aparut cu mult inainte de Taina Cununiei crestine.. apare in VT, te rog mai pune mana si citeste!). Unirea intr-un trup si Taina Cununiei sunt lucruri separate.

Deci sotii sunt incercati de ispite chiar daca sunt crestini cununati religios si aceasta nu invalideaza Taina Cununiei. Asa cum si tu pacatuiesti (cu vorba) chiar daca te-ai unit cu Hristos (presupun ca te impartasesti).

PS. Ce-i dai inainte cu dorirea altui barbat/femei? Eu nu-mi amintesc, oricat as scotoci in memorie, sa-mi fi dorit alt barbat in afara de sotul meu. In nici un fel. Ba chiar mi se pare, cu exceptii mici, neglijabbile, ca barbatii sunt un soi enervant,, nicidecum ceva de "dorit" sau ispite etc.... Si sunt convinsa ca multe femei gandesc la fel.
Nevoile femeilor difera RADICAL de cele ale barbatilor. Ele cauta in principal siguranta, confortul, binele copiilor etc... de aceea cred ca sunt destule care nu-s cu gandul la barbati (straini sau nu!).
Aoci sunt doar proiectii ale fantasmelor cu care te lupti tu.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ma poate ajuta cineva sa cumpar o rasa("vesmant"pt. Protopsalti)? inclusiveu Generalitati 9 02.07.2012 15:08:55
"Acatist pentru adormiti" - se poate? mirelat Slujba inmormantarii 14 22.03.2011 18:53:05
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
cati dintre voi imi vor tine "companie" in iad?! clujeanul33 Generalitati 21 13.02.2010 23:33:22