Citat:
În prealabil postat de DragosP
Mă iartă atunci și pe mine, și pe Părintele Cleopa (''La Pucioasa pute si nu va pleca putoarea până nu veti asculta de Sfântul Sinod!'') și mai ales Sfântul Sinod!
Nu vreau să lovesc în nimeni, îți repet a nu știu câta oară: nu acuz pe nimeni de nimic. Am întrebat pentru că am vrut să mă lămuresc. M-am lămurit cât de cât.
Îți mulțumesc.
|
Păi părintele Cleopa dacă a osândit pe proorocii și pe sfinții de la Pucioasa, a greșit, și apoi a mărturisit sărmanul că el e moșul putregaiul mânca-v-ar Raiul și că e plin de desfrânare căci s-a plâns părintelui Papacioc pentru că acela nu i-a osândit pe prooroci, s-a abținut.
Dar oare nu ascultasră ei de sfântul sinod și nu Martorul Irineu Pop i-a uns și i-a binecuvântat în numele Sfintei Treimi și a sf. Sinod al BOR, cu ascultare de maimare căci Hrineanu l-a trimis și învoit zicându-i „ai grijă ce faci”?
Ca apoi să o dea BOR la întors, mustrându-l pe nedrept pe Irineu că cică a călcat canonul, păi atunci nu exista arhiereu al locului ci era vacant scaunul acela și apoi următorul arhiereu al locului l-a silit să vie ca să-i blesteme? Și ce a pățit acela de la Dumnezeu știi dumneata pentru această faptă de necredință și răutate?
Deci părintele Cleopa a dorit să scoată în evidență ascultarea de sfântul sinod, deci e drept acest lucru, dar nu este scris nicăieri că ești dator să asculți de o osândire vicleană și nedreaptă... așa că nu datorează nimeni ascultare în privința lepădării de proorociile sfinte și de Domnul care este păstorul lor și al nostru, al celor de la Noul Ierusalim de la Pucioasa.
Să se lepede de Dumnezeu cine voiește, dar datoria este să asculți de BOR până acolo când ei cred că e de la Dumnezeu lucrarea și sfintele proorocii, dacă ei nu cred, nu e nimeni dator ca să-i asculte în privința aceasta ci e dator să facă ascultare de Dumnezeu... în rest, li s-a dat tuturor timp de pocăință și se pare că încep să creadă și ei și să se pocăiască din moment ce l-au pus pe Irineu pe scaunul de la Alba Iulia ca arhiereu și membru al sfântului sinod, și s-a arătat și un cerc luminos pe cer cu ocazia întronizării sale, ca dovadă că este complet nevinovat și sfânt în credința lui față de Dumnezeu și Sfântul Sinod și BOR și de sfânta cetate a Noul Ierusalim de la Pucioas, căci așa un curcubei circular a apărut pe cer la moartea părintelui Galeriu...
Deci iată că nu e nevoie ca cineva să-l mărturisească pe Dumnezeu ci slava Domnului este în tot pământul și se ridică până deasupra cerurilor și sfințenia slujitorilor o mărturisesc toate.
Așa că nu mai veni cu mari duhovnici ca folosindu-te de ei să invoci rătăcirea altora, căci nu ei se rătăcesc și nu există nicioputoare afară de aia din sufletele celor necredincioși care osândesc pe nedrept.