Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.08.2011, 18:31:32
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Toate neamurile! Toate! O vor ferici! O vor lauda in cantari si slujbe! Cu exceptia celor care isi permit sa sfideze aceste cuvinte.
Toate neamurile o vor ferici. Sfintii Apostoli nu au pomenit absolut nimic despre Maica Domnului, in epistolele lor. Cum se explica aceasta? Or fi fost apostolii "neamuri proaste"? Sau ati inteles dvs. gresit ce inseamna "toate nemurile o vor ferici", cautand sa justificati cultul Mariei, nepracticat de apostoli?
Reply With Quote
Vechi 25.08.2011, 18:50:44
NeInocentiu's Avatar
NeInocentiu NeInocentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Toate neamurile o vor ferici. Sfintii Apostoli nu au pomenit absolut nimic despre Maica Domnului, in epistolele lor. Cum se explica aceasta? Or fi fost apostolii "neamuri proaste"? Sau ati inteles dvs. gresit ce inseamna "toate nemurile o vor ferici", cautand sa justificati cultul Mariei, nepracticat de apostoli?
Din cate stiu o "pomenesc" intr-o epistola spunand ca Iisus s-a nascut din femeie.
Intr-adevar este important sa stim daca fericire = supravenerare
Reply With Quote
Vechi 25.08.2011, 20:26:14
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul

Daca nu stii tu cum anume o cinsteau apostolii pe Maica Domnului, nu inseamna ca n-o faceau.
Daca voi L-ati inchis pe Hristos si pe apostoli intr-o singura carte si ii tineti acolo captivi, normal ca nu stii ce s-a mai intamplat dupa ce s-a terminat de scris canonul biblic.

Parca ziceai ca nu mai citesti postarile mele. Te cred si eu, la cat sunt de incomode. Imi dai voie sa te mai incomodez un pic?

Nu stiu ce anume ai inteles tu in rezumat din tot mesajul lui Hristos, dar da-mi voie sa-ti pun si tie niste intrebari enervant de incomode pe care le-am mai pus pe aici.

Daca ai fi trait pe vremea apostolilor si ai fi fost un nou convertit la Biserica lui Hristos, crezi ca atunci cand te-ai fi dus la rugaciunea in comun, ai fi intalnit-o la Biserica si pe Maica Domnului?
Cu siguranta, mergea si Ea la Biserica nou infiintata.

De curiozitate te intreb: ai fi fost curios sa vorbesti cu Cea care L-a purtat in pantece pe Cel neincaput, sa o vezi si sa o cunosti pe Cea de la care Unul din Sfanta Treime si-a luat trup material?

Ai fi fost curios sa o cunosti si sa vorbesti cu Cea care purtandu-L in pantecele Ei pe Cel neincaput, s-a umplut de Duhul Sfant?

Ai fi fost curios sa cunosti o asemenea faptura in care tot harul dumnezeirii S-a salasluit si care a ramas pe veci impregnata de mireasma de har a Celui pe care L-a purtat in Ea?

Ai fi fost curios sa cunosti si sa vorbesti cu o asemenea faptura careia i s-a intamplat o asemenea experienta de asa o magnitudine mega-cosmica: experienta de a-L purta in pantece pe Stapanul Universului si de a-L fi hranit, ingrijit, tinut in brate si de a-L fi leganat pe Unul din Treime ce tine tot Universul ?

Crezi ca ai fi simtit ceva neobisnuit in preajma acestei fapturi uimitor de smerita si discreta?

Probabil ca tu, cand ai un necaz, ii rogi pe prietenii de la adunarea ta sa se roage lui Hristos pt. tine.

Dar daca ai fi trait in perioada apostolilor si ai fi frecventat Biserica unde se ruga si Maica Domnului si daca ai fi avut o problema, un necaz, o incercare, si mergand la Biserica sa te rogi, te-ai fi intalnit acolo pe viu cu aceasta faptura discreta, smerita si plina de har care e Maica Domnului, i-ai fi spus si Ei de necazul ce te apasa?

Ai fi rugat-o si pe Ea, ca atunci cand se roaga Fiului Ei, sa Il roage sa te ajute? Ai considera ca Maica Domnului e faptura cea mai intim legata de Dumnezeu, ai considera ca rugaciunea Ei catre Hristos e cea mai puternica din Univers?

Dar dupa mutarea ei cu Trupul la Cer alaturi de Hristos, consideri ca ramane cea mai apropiata fiintial de Dumnezeu si in acealasi timp cea mai fierbinte rugatoare pentru oameni? (intrebare superflua pt. adventisti care o considera oale si ulcele pe aceasta faptura in care locuieste Duhul Sfant).

Daca ai fi frecventat Biserica unde mergea si Maica Domnului, daca ai fi cunoscut-o in timpul vietii, ce ai fi facut dupa ce Hristos a luat-o la El? Ti-ai fi adus aminte de Ea, i-ai fi pus fotografia (daca ar fi existat aparate foto pe vremea aia) la loc de cinste? Ai fi aratat fotografia Ei si noilor convertiti? Le-ai fi spus si lor ca rugaciunea Ei catre Hristos e cea mai puternica?

Cand s-ar fi aniversat Bunavestirea sau Adormirea Ei, i-ai fi dedicat macar si Ei un cantec, ceva, in amintirea Celei care ni L-a nascut pe Unul din Treime?

Banuiesc ca fratilor si surorilor de la adunarea ta le canti "La multi ani!" de ziua lor. Nu zic sa-i fi cantat si Maicii Domnului "La multi ani" cand ar fi fost aniversarea Ei, dar macar ceva acolo, un cantec de multumire si lauda, daca tot se roaga neincetat catre Fiul Ei pentru noi ? Daca toti ingerii, heruvimii si serafimii se minuneaza de aceasta faptura si-o canta neincetat in ceruri.

Ai fi facut asa ceva daca ai fi trait pe vremea apostolilor si ai fi cunoscut-o pe Maica Domnului? Merita din partea noastra macar atata cinste daca tot ni L-a nascut pe Unul din Treime si se roaga pt. noi?

Cum consideri slujbele si rugaciunile de lauda si cantarile prin care credinciosii care cred in iubirea Ei, o roaga pe Maica Domnului sa se roage pentru noi?

a) inutile. Hristos nu tine cont de ce-i spune Mama Sa. Sau mai rau, conform conceptiei adventiste, Hristos o tine pe Mama Lui undeva in vreo vagauna a pamantului in putreziciune si stricaciune in timp ce El e singur cuc in cer. Fara Maica Lui, fara sfinti, fara cei ce au murit pt. el.

b) de mare folos - rugaciunea Maicii Domnului L-a facut pe Hristos sa-si schimbe planurile la nunta din Cana Galileii, desi nu atunci avea de gand sa faca prima minune

c) e problema Ei daca alta treaba n-are decat sa se roage. oricum eu vorbesc direct cu Hristos in rugaciune, ce rost are sa mai vorbesc si cu Ea?

Daca totusi admiti ca Maica Domnului e in preajma lui Hristos, ce faci cand un frate de-al tau adventist te roaga sa te rogi pt. el, conform indemnului „rugati-va unii pt. altii”?

Poti fii tu impreuna rugator (intermediar, mijlocitor, „sa pui o pila”) la Hristos pt. fratele tau?
Daca da, cum asa?
Daca tu poti, atunci Maica Domnului de ce nu poate?

Dar tu, cand ai nevoie sa se roage cineva pt. tine, preferi sa apelezi la rugaciunea oricui din adunarea ta adventista dar nicidecum la Maica Domnului, nu?

Ce sa intelegem de aici? Ca rugaciunea fratilor tai pt. tine e incomparabil mai puternica decat a Maicii Domnului, nu? Ca Hristos nici n-o baga in seama pe Maica Lui, in schimb, se grabeste sa-l asculte pe unul care o huleste pe Maica Lui?

Daca postarea mea iti sta ca un ghimpe in coasta si nu vei raspunde, don't worry, te inteleg.

Adica, ba da, DO WORRY!
Reply With Quote
Vechi 25.08.2011, 18:51:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
Ai vrea tu Aline sa ne spui mai intai care este diferenta intre Hristosi?
Ai afirmat ca este un Hristos ortodox, un Hristos baptist si unul penticostal.
Probabil crezi ca este si un Hristos catolic.

Doctrinar vorbind sau din orice perspectiva doresti tu, poti sa ne spui care sunt diferentele?
Diferentele le gasesti in dogmele fiecarui cult, fiecare crede ca h/Hristosul lui a facut a dres si a pus anumite lucruri intr-o anumita ordine, cea care este valabila in mod particular spre cultul lui.

Numai ca lucrurile alea sunt de asa natura contradictorii..incat nu e posibil ca a/Acelasi sa fi facut lucrurile la acest mod diferit in locuri diferite, prin oameni care au prea putine in comun daca e sa privim dincolo de aparente sau in orice caz, cand e vorba de lucruri cheie pentru a incerca sas defininesti "o unitate in diversitate".

ex. hristosul romano-catolicilor si-a pus loctiior pe Papa si l-a facut infailibil, cel al penticostalilor nu a pus papa pentru penticostali dar a facut pe fiecare penticostal infailibil (desi practica arata altceva) mai mult chiar le-a dat unora sa vorbeasca in limbi (dupa cateva secole bune de tacere) ceea ce romano-catolicilor nu le-a dat, cel al adventistilor i-a pus sa tina Legea Veche pe sarite (selectiv) sa plateasca zeciuiala si i-a invatat ca nu exista viata dupa moarte, ceea ce la catolici si penticosatali n-a facut si n-a invatat, etc.

Last edited by AlinB; 25.08.2011 at 18:59:37.
Reply With Quote
Vechi 25.08.2011, 20:48:50
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
cel al adventistilor i-a pus sa tina Legea Veche pe sarite (selectiv)
Ca să fim corecți domnu' Alin, Cel al adventiștilor nu i-a pus să țină Legea Veche, ci Legea Nouă - din care face parte integrantă și Decalogul. Iar acesta (Decalogul) să-l țină nu "pe sărite" (exemplu fără porunca a II-a și a IV-a), ci integral. Ba, mai mult decât integral... și în spirit nu doar în literă.

Citat:
sa plateasca zeciuiala
Da, așa ne-a învățat să nu uităm mila și credința, iar zeciuiala să n-o lăsăm nefăcută (Mat.23,23).

Citat:
si i-a invatat ca nu exista viata dupa moarte
Ca să fim iar corecți, domnule Alin, i-a învățat (de fapt ne-a învățat pe toți, însă doar unii iau aminte) că există viața după moarte, însă nu există viață în timpul morții. După moarte urmează învierea și abia apoi viața [veșnică].
Reply With Quote
Vechi 26.08.2011, 00:10:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Ca să fim corecți domnu' Alin, Cel al adventiștilor nu i-a pus să țină Legea Veche, ci Legea Nouă - din care face parte integrantă și Decalogul. Iar acesta (Decalogul) să-l țină nu "pe sărite" (exemplu fără porunca a II-a și a IV-a), ci integral. Ba, mai mult decât integral... și în spirit nu doar în literă.

Da, așa ne-a învățat să nu uităm mila și credința, iar zeciuiala să n-o lăsăm nefăcută (Mat.23,23).

Ca să fim iar corecți, domnule Alin, i-a învățat (de fapt ne-a învățat pe toți, însă doar unii iau aminte) că există viața după moarte, însă nu există viață în timpul morții. După moarte urmează învierea și abia apoi viața [veșnică].
Stiu foarte bine ce impresii aveti voi ca scrie in Scriptura, ideea era simpla, la voi nu e El, este altul, ala care ar trebui scrisc nu cu majuscule ci cu subminuscule.. :)
Reply With Quote
Vechi 26.08.2011, 13:18:45
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul

Ca sa fim si mai corecti, domnu' Tricesimus, poate ne raspunzi candva la intrebarea pe care o tot eviti: cum se poate ca cel ce L-a primit pe Hristos in timpul vietii sa nu-L mai aiba pe Hristos imediat ce a murit si sa fie total inactiv spiritual, in timp ce diavolii sunt cat se poate de activi?

Hristosul in care credem noi, nu ne-a invatat aberatiile pe care voi pretindeti ca tot El v-a invatat.

Pe noi ne-a invatat paradoxul ca desi in aparenta putem fi vii cu trupul, in esenta, putem fi morti sufleteste, adica despartiti de El din cauza pacatului.

Si ca am face bine sa ne lasam inviati din moartea pacatului cat inca vietuim in trup, ca de ne prinde moartea trupului in starea asta, apoi, in starea asta vom fi pe vesnicie.

Si ne-a dat ca exemplu pe fiul risipitor care „mort era (desi toti puteau confirma ca traieste) si a inviat”. A inviat din moartea pacatului inainte de a fi murit cu trupul.
Tu ce intelegi din cuvintele: "Știu faptele tale, că ai nume, că trăiești, dar ești mort. Priveghează și întărește ce a mai rămas și era să moară" - Apocalipsa 3, 1-2.”

Asa ca succesiunea corecta e:
1.moarte provocata de pacat (desi inca suntem vii cu trupul, de fapt suntem morti)
2. invierea sufletului in timpul vietuirii aici si acum (prin metanoia, convertire, intoarcerea de la pacat)
3.moartea biologica a trupului
4.invierea trupului la Parusie si unirea cu sufletul.

In rastimpul (impropriu spus, pt. ca o sa fim in afara timpului) dintre moartea trupului si Parusie, sufletul se afla in starea in care l-a prins moartea: cu Hristos, adica viu / sau fara Hristos, adica terminat.
Voi sustineti altceva.

Te-am mai intrebat si nu mi-ai raspuns: Apostolul Pavel L-a primit pe Hristos in suflet in timpul vietii, deci sufletul lui Il avea pe Cel Viu cand l-a prins moartea. Pentru ce motiv, Hristos S-a retras din el si nu L-a primit imediat sa se bucure de El? Mai ales ca Pavel abia astepta si zicea ca „moartea e un castig” pt. el ?

Dar voi puteti crede ce vreti: pe Hristosul autentic care zice ca fiul risipitor a inviat cu sufletul inainte de a fi murit cu trupul, atunci cand s-a intors de la pacat sau puteti sa-l credeti pe hristosul adventist care confunda termenii intentionat ca sa-i faca pe pacatosi sa nu-si faca griji, ca nu exista iad vesnic imediat dupa moarte.

Daca ar fi cum pretindeti voi, ce ar avea de pierdut prin moarte un pacatos pe care oricum nu-l intereseaza sa fie cu Dumnezeu? Daca oricum dupa ce moare, se neantizeaza, nu simte nimic iar constiinta lui nu are nici o mustrare chinuitoare pe motiv ca fara trup viabil, informatia din constiinta nu poate exista. Ce bine de pacatosi, daca dupa moarte nu simt nimic!
Reply With Quote
Vechi 23.08.2011, 18:16:23
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Dupa logica dumitale e logic.

Dar esti inconsecvent si nu vrei sa-ti urmezi logica pana la capat.
Daca ai fi corect, impartial si consecvent in logica dumitale ai afirma si despre ortodocsi urmatoarele: Cultul Ortodox apare in 1054 cand Mihail Celularie a fost excomunicat pentru urmatoarele erezii...bla, bla...

Dar cand e vorba de biserica dumitale schimbi registrul si afirmi: biserica mea a aparut in anul 33 si a fost infiintata de Iisus Hristos si...asa mai departe

Intelegi inconsecventa?

Dar, de fapt, macar ca in lumea noastra sunt multe confesiuni, BISERICA este una singura. Eu, si multi din Biserica Penticostala, facem parte din ea.
Probabil si dumneata si multi din Biserica Ortodoxa, nu stiu. Dumnezeu stie.

Dar un lucru este sigur: Biserica din care fac eu parte a inceput la Pentecost, la Cincizecime, acum 2000 de ani.
Desigur ca dupa logica mea e logic, pentru ca a ta nu exista in acest caz, imi spui doar o poveste ecumenista favorita pentru cultele neoprotestante fara istorie. Vedem cu ocazia asta si de ce e nevoie ecumenismul si pentru cine, pentru cei ce nu au istorie.
Eu te-am intrebat daca in 1901 acel pastor baptist nu avea acel experiment si apoi nu aduna niste credinciosi exista azi cultul penticostal? Nu, tu imi spui doar ca exisat doar o Biserica ce cuprinde toate cultele. Eu m-am uitat, uita-te si tu daca gasesti cultul penticostal in BO sau chiar in BC. Nimic, scrie doar de BO a Serbiei, a Rusiei, etc.
BO nu poate fi infiintata in 1054, cel mult sa se desprinda. La fel cum noi spunem ca BC s-a desprins de Biserica in 1054, nu ca atunci a fost infiintata, doar in mod plastic.
In schimb stim ca penticostalii au aparut in 1901, aici nu exista dubii.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2011, 19:42:52
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
.

Dar un lucru este sigur: Biserica din care fac eu parte a inceput la Pentecost, la Cincizecime, acum 2000 de ani.
si unde v-ati ascuns pana la 1900? ca nu v-a vazut nimeni pana atunci.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2011, 13:01:33
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Asta e povestea care face parte din incercarile disperate ale cultului penticostal (sau alt cult neoprotestant) de a se justifica, fara vreo legatura cu realitatea. Doar daca membrii ei au hibernat 1900 de ani si s-au trezit in acel an sa faca si "Biserica" penticostala.
Mai degraba Biserica Penticostala se considera unita spiritual cu prima comunitate crestina infintata in ziua Cinicizecimii, pentru ca nu exista o continuitate a Bisericii penticostale din perioada apostolica, nimic, nu exista succesiune apostolica, ei aparand asa cum ai spus in sec. XIX. Ei "se unesc" cu prima comunitate crestina, nu si cu trupul lui Hristos extins peste veacuri, cu participarea comuna alaturi de generatiile urmatoare la acest trup. Dumnezeu nu s-a intrupat pentru Sine, ci pentru ca din trupul Sau sa extinda mantuirea ca viata dumnezeiasca in noi. Sfantul Duh a lucrat in acesti 1900 de ani, oameni inzestrati cu har au existat, acestia traind in comuniune cu semenii. Nu membrii ei au hibernat, ci intreaga omenire, pana a venit un om care s-a crezut mai destept, mai spiritual, mai luminat decat toti predecesorii sai, decat toata lumea :) e un soi de mandrie spirituala ("uite ce dar am primit eu") de care si unii dintre noi suferim (vezi numai topicul Despre viclenia sectantilor), nu doar acel pastor baptist care a pus bazele Bisericii Penticostale propriu-zise.

In ziua de azi orice isi poate infinta o organizatie religioasa, mai ales in SUA ( Tery Jones are o "biserica") si sa-si revendice orice origine doreste.

Last edited by ioanna; 23.08.2011 at 13:59:20.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Calatoria spre Ortodoxie si dinspre Ortodoxie ioanna Morala Crestina 76 14.06.2015 08:40:05
Mic predicator penticostal!! Templier Knight Secte si culte 35 20.12.2011 20:26:24
Sfatui-ti-ma, va rog! smal27 Generalitati 46 24.10.2011 21:33:30
Ce îi determină pe unii ortodocși să treacă la culte neoprotestante? elom Secte si culte 353 26.08.2011 13:18:45