![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca ar fi probleme numai daca am face Pastele cand nu trebuie, adik odata cu evreii sau chiar inaintea lor, lucru care s-a intamplat intre 1926-1929. Cand au vazut ca nu mai coboara Sf Lumina atunci au calculat dupa cum au lasat Sf Parinti de la Niceea. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ideea nu este "Sfantul calendar", ci sa nu calci peste anumite treburi importante si care nu-s e lepadat. Nimic mai mult. Simplu k buna-ziua :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa fim bine intelesi: nu sunt data la stilisti, nu tin cu ei, nu voi trece de partea lor, ci adopt o cale de mijloc.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sper ca sa nu faci si tu asa. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acestea sunt chestiuni pe care trebuie sa le intelegi fiind luminat de Sfantul Duh. De asta e bine sa citim acatistul acestuia sa ne lumineze mintea. Ura si revolta nu-s niste solutzii nicidecum. Stii ce e cel mai greu? Ca tatal prietenului meu numai asta stie sa vorbeasca zi si noapte. Deviza lui:"cele bune sa se-adune, cele rele sa se spele". El cu mama pr meu s-au certat de atatea ori mai ales in Ajunul Craciunului si ea si-a aparat cu indarjire ideile insa in ultima vreme ii cam tine isonul. E greu sa stai cu unul atat de limitat si sa vezi k nu ai cu cine conversa normal, oricate argumente i-ai aduce, ca el tot pe-a lui o tine si mai baga strambe ca preotii nostri cununa la lasatul secului ori in ajunul Taierii Capului Sf Ioan Botezatorul, ca suntem botezati prin stropire etc. I-am si zis:"nene, numai de asta trebuie sa vorbim? de ce va apucati sa-i judecati dv pe preoti??! tineti-va parerile pt dv si nu ma mai bateti la cap!" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca sa stii adevarul trebuie sa cunosti si ce spune BO, nu doar stilistii. Pentru ca tu nu cunosti ceea ce trebuie, tot ce iti spun ei te pun pe ganduri. E o diferenta intre canoane si dogme. Pastele a revenit pe vechiul calendar pentru ca la Ierusalim aparea Lumina pe vechiul calendar, atunci tinea slujba patriarhul de acolo. Uita-te ca adevarul nu-l arata oamenii, ci Dumnezeu. Iar Dumnezeu arata adevarul prin minuni, asa cum sunt mii in ortodoxie si cum nu e mai nimic la stilisti de 85 de ani. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Tags |
casatorie, stil vechi |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
pentru o casatorie pe stil vechi | doca | Botezul | 30 | 08.09.2012 19:29:55 |
biserica ortodoxa de stil vechi | silviu.pintilie | Secte si culte | 6 | 12.11.2010 14:03:30 |
casatorie cu ortodox de stil vechi | doca | Nunta | 1 | 31.01.2008 15:06:59 |
Biserica Ortodoxa de Rasarit( Stil vechi) | teogtf | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 43 | 06.11.2006 10:37:07 |
|