![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
va recomand ceva pe care am intat si eu recent de curiozitate:
http://www.youtube.com/watch?v=OMtUy2FFOaE sa-mi spuneti ce parere aveti. Ma intreb daca toata Romania ar sti ca minunile in Israel se petrec dupa calendarul iulian oare ce ar zice...? |
|
|||
|
|||
![]()
spunea cineva ca a citit pe site-ul Mitropoliei Slatioara niste rautati legate despre pr Ilarion Argatu... eh bine acum eu am auzit de la nerusinatul de tata al prietenului meu vorbe precum "patriarhul Teoctist arde in iad".
Bai ce ma revolta nesimtzirea asta!! Cata rautate!! A fost si a vazut el asa ceva? De ce nu-si tine parerea pentru dansul?! Stie el ce suflet frumos si bun avea Teoctist in el? Dc tot mananca ciuperci?(intrebare retorica) Adevarul este ca exista unii stilisti f cumsecade si care si-ar da si camasha pt a te ajuta, isi vad de treaba lor; dar sunt altii cu limba atat de otravita de-ti vine sa fugi!! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca doresti un sfat, in niciun caz sa nu iei Tainele de la ei, ci doar din biserica ortodoxa, ma refer in principal la impartasanie. Prin impartasanie noi suntem toti in comuniune, stilistii nu sunt in comuniune cu noi, pierzi astfel ortodoxia. Iar Mirungerea se face doar o data in viata, ei spun ca nu esti botezata, deci nu esti crestina. Trebuie sa intelegi ca e posibil ca ei sa nu mai aiba har din cauza intrarii in schisma si despartirii de BO, iar acesta nu e un lucru minor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca ar fi probleme numai daca am face Pastele cand nu trebuie, adik odata cu evreii sau chiar inaintea lor, lucru care s-a intamplat intre 1926-1929. Cand au vazut ca nu mai coboara Sf Lumina atunci au calculat dupa cum au lasat Sf Parinti de la Niceea. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ideea nu este "Sfantul calendar", ci sa nu calci peste anumite treburi importante si care nu-s e lepadat. Nimic mai mult. Simplu k buna-ziua :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa fim bine intelesi: nu sunt data la stilisti, nu tin cu ei, nu voi trece de partea lor, ci adopt o cale de mijloc.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca sa stii adevarul trebuie sa cunosti si ce spune BO, nu doar stilistii. Pentru ca tu nu cunosti ceea ce trebuie, tot ce iti spun ei te pun pe ganduri. E o diferenta intre canoane si dogme. Pastele a revenit pe vechiul calendar pentru ca la Ierusalim aparea Lumina pe vechiul calendar, atunci tinea slujba patriarhul de acolo. Uita-te ca adevarul nu-l arata oamenii, ci Dumnezeu. Iar Dumnezeu arata adevarul prin minuni, asa cum sunt mii in ortodoxie si cum nu e mai nimic la stilisti de 85 de ani. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Tags |
casatorie, stil vechi |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
pentru o casatorie pe stil vechi | doca | Botezul | 30 | 08.09.2012 19:29:55 |
biserica ortodoxa de stil vechi | silviu.pintilie | Secte si culte | 6 | 12.11.2010 14:03:30 |
casatorie cu ortodox de stil vechi | doca | Nunta | 1 | 31.01.2008 15:06:59 |
Biserica Ortodoxa de Rasarit( Stil vechi) | teogtf | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 43 | 06.11.2006 10:37:07 |
|