Citat:
În prealabil postat de felixlivadaru
In facultate doua colege de care eram foarte apropiat, eram amici daca s-ar putea spune asa.
Pe una dintre ele care era si cea mai frumoasa o invatase mama ei ca ea trebuie neaparat se se casatoeasca virgina. Fata era dintr-un sat si acolo era obiceiul ca a doua zi dupa nunta parintii mirelui sa scoata cearceaful in care au dormit cei doi si sa arate tuturor ca mireasa a fost virgina in noaptea nuntii. In functie de acest rezultat parintii fetei erau fie laudati, ca au stiut sa-si creasca fata, si se lasa cu o petrecere organizata de cei din familia mirelui sau in caz contrar erau batjocoriti si se lasa cu plansete si bocete.
Am auzit insa despre aceasta colega a noastra ca desi fizic era virgina, ajunsese sa practice anumite perversiuni si alte lucruri urate pe care nu se cade a le aminti aici.
Intr-adevar aceasta fata s-a casatorit virgina si ritualul a avut loc asa cum au vrut parintii ei dar casnicia ei n-a durat prea mult. Acum am auzit ca e prin Austria cu un mos.
Cealalta fata care era mai urata a cunoscut un baiat care cu promisiunea casatoriei si cu multe insistente a reusit sa o convinga sa-si inceapa viata sexuala cu el. Dupa un timp s-au despartit si ea a ramas dezamagita dar mi-a povestit ca a invatat ceva din aceasta experienta. Ulterior a cunoscut un alt baiat care a apreciat-o si a acceptat-o asa cum e. S-au casatorit , sunt impreuna de 8 ani si au si 2 copii.
Care din cele doua vi se pare de apreciat?
|
Nici una (luand ca adevarata povestea ta, fireste).
Ideea e ca Dumnezeu le vrea pe toate, si curatie fizica si curatie sufleteasca, cele doua merg mana in mana. Intrebarea ta din final nu e pusa bine, pentru ca nu am un criteriu dupa care sa compar doua nuante de gri (fecioria nu inseamna doar un himen intact si s-a tot punctat ca una e sa ramai fecioara pentru a asculta de Dumnezeu si alta pentru un interes anume, ca in cazul de fata). Deci daca e sa le clasific dupa feciorie, ambele au picat testul. Vezi si tu ca in pilda celor zece fecioare, toate au curatie trupeasca, insa unele au si minte, intelepciune, cumintenie si intra numai cele care le au pe amandoua, si feciorie trupeasca, si sufleteasca. Asa e pilda, nu se vorbeste nicaieri despre unele care nu ar fi fecioare, dar ar avea candelele aprinse si altele care ar fi fecioare si care nu ar avea ulei in candele, ci sunt numai doua tipuri de fecioare.
A nu se intelege ca discreditez pe cineva, am discutat doar o situatie ipotetica. Oricum, parerea mea personala e ca daca o fata si-a inceput viata sexuala, iar apoi doreste sa se casatoreasca, viitorul ei sot nu ar trebui sa se simta inselat in orgoliul propriu ca nu a luat o virgina, pentru ca respectiva, daca a facut un pacat, l-a facut fata de Dumnezeu, nu fata de un viitor sot. Totodata, daca respectiva e virgina, barbatul nu ar trebui sa se umfle in pene: ia uite ce mult ma iubeste, s-a pastrat pentru mine! Nu, e tot un lucru intre om si Dumnezeu, nu intre om si om. Mie mi s-ar parea o trufie ca un / o tanar /a virgin/a sa nu accepte in casatorie o / un partener/a, numai pe motivul ca nu e virgin/a. Conteaza mai putin ce ai facut inainte, ci ce faci in timpul casatoriei. Dar asa vad eu lucrurile, e o parere strict personala.
Oricum, mi se pare hilar sa spui ca un himen (ne)intact e o garantie pentru o casnicie (ne)fericita.