![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
@Florin: ăsta e sistemul. Sunt multe de discutat pe temă, Mihnea ne-ar putea ajuta cu păreri.
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu am asigurare de sanatate pt ca nu lucrez la stat, si am ceva probleme-minore ce-i drept-de sanatate, deci cand si cand mai fac o analiza, mai cumpar cate un medicament... apelez deci la cabinete particulare in general.
1-costurile nu se vad asa tare... diferenta de pret intre un medicament compensat si fara... nu e prea mare sincera sa fiu. Poate s-ar vedea daca as cumpara medicamente multe, adica, pt o persoana cu afectiuni grave, ar fi o problema, inteleg. 2-onorariul medicului---la cabinetele particulare am dat cam cat as fi dat in spital daca as fi avut asigurare. 3-...asistentele si infirmierele sunt principala buba intr-un spital din ce am vazut... (doctori buni se mai gasesc, rar dar mai dai de cate unul... infirmiere si asistente insa... eu n-am vazut decat o singura data in viata mea asistenta care nu lua spaga) Am si eu o intrebare foarte serioasa pt cei care stiu- anestezistii chiar se platesc? Adica pe bune, trebuie sa ii platesti, sau e pur si simplu o spaga? Am avut rude care s-au operat si toti vorbeau de banii pt anestezist ca de ceva ce i se cuvine, o plata, nu o spaga. Last edited by crestinOrtodoxa; 20.09.2011 at 09:23:01. |
|
||||
|
||||
![]()
1. Chiar dacă nu lucrezi la stat, dar ai venituri TREBUIE să ai asigurare medicală.
2. Ce se dă la anesteziști este ȘPAGĂ.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca alege intre a o plati (asigurarea) si a nu o plati, aleg varianta a doua. Cand eram mica am avut o vecina care a fost lasata sa moara in maternitate cu copilul in burta pt ca nu a avut bani la ea. Desi avea asigurare. Deci decat sa platesc o asigurare de care nu beneficiez oricum... mai bine stau linistota si de banii aia ii dau pe altceva mai util. |
|
|||
|
|||
![]()
Recunosc că am dat și eu la spital, când am avut de făcut o operație. Nu mi s-a cerut. Atât medicul cât și anestezistul erau persoane ireproșabile și a trebuit să insist ca să primească. Mi-au spus că la ei nimeni nu condiționează actul medical de acești bani primiți.
Pur și simplu nu am avut destul curaj, gândindu-mă că ar putea fi frustrați de faptul că nu au primit și atunci poate nu m-ar trata corespunzător. Însă cred că n-am procedat corect. Poate n-ar fi fost greșit să vin ulterior, în semn de mulțumire, cu banii, știind că nu sunt plătiți la valoarea muncii pe care o fac. Am dat și la doctorul de familie, care mi-a sugerat asta în moduri binecunoscute. Însă șpaga (mita), e o problemă foarte gravă, nu numai în sistemul medical. Nu numai că nu e o necesitate, ci cred că e un păcat, cu atât mai grav cu cât compromite relațiile din întreaga noastră societate. Însă nu poți lupta împotriva ei de unul singur. E nevoie de cât mai mulți. Și tare bine ar fi dacă preoții din toate parohiile ar vorbi și ar condamna aspru acest păcat. Și corupția, cu celelalte forme ale ei: evaziunea fiscală, necinstea ș.a.m.d. Bine ar fi ca, în loc să fugim în străinătățuri pentru a fi tratați cât de cât mai corect, să ne unim și să luptăm aici, pentru ca în țara noastră să fim tratați cum trebuie. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu, că acolo dai dacă ești mulțumit, și ÎNTOTDEAUNA, DUPĂ.
|
||||
|
||||
![]()
da, vezi, asta e ciudatenia, eu am dat dupa, si fetele care erau cu mine in salon la fel. Dar se pare ca se da si inainte
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Multa sanatate! |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciunea - necesitate sau dorinta? | alecsandra_ldc | Intrebari utilizatori | 28 | 19.02.2013 22:36:53 |
spaga in spitale :obicei "crestinesc" | roxanapopa70 | Reguli generale de utilizare a forumului | 88 | 02.04.2012 23:25:10 |
greseala sau necesitate? | newlifeinyou | Generalitati | 11 | 08.08.2011 05:15:16 |
Botezul in caz de necesitate | Mihnea Dragomir | Botezul | 39 | 09.06.2011 15:44:12 |
Economia romaneasca | atanasia | Generalitati | 3 | 18.11.2008 07:10:47 |
|